De 5 beste boeken van 2016

Gepost op 1 februari 2017 door Iris in Boekenpraat / 2 Comments

Tags: , , , , , , ,

Ook al is 1 januari ons al ruim gepasseerd en zijn we inmiddels aan februari begonnen, toch wil ik nog even stil staan bij de 5 meest fantastische boeken die 2016 me heeft gebracht. Door mijn verhuisperikelen heb ik hier niet eerder de tijd voor kunnen nemen, maar beter laat dan nooit! We zijn in ieder geval nog lang niet bij het einde van 2017 dus het kan best vind ik 😉

Ik ben zeer tevreden met de hoeveelheid boeken die ik heb gelezen vorig jaar. Ik bedoel, inclusief re-reads waren dit er net iets meer dan 200, 203 om precies te zijn. Mijn doel van 150 heb ik dus dik gehaald! Bovendien vind ik het knap van mezelf dat ik hier in geslaagd ben, ondanks dat ik minder tijd had vergeleken met 2015. Een nieuwe baan, verhuizen en op jezelf wonen slokt een heleboel tijd en energie op kan ik je verzekeren! Vooral door dat laatste doe ik het voor 2017 wat rustiger aan en zet ik de teller op 175. Stof en de afwas verdwijnen helaas niet vanzelf…

Maar laten we daar nu even niet op in gaan en focussen op de hamvraag van dit artikel: wat heeft 2016 voor mij gebracht op het gebied van fantastische boeken? Welke nieuwe verhalen die ik keer op keer zal willen lezen, waar ik geen genoeg van zal krijgen heb ik ontdekt? Op welke boeken is de quote “After all this time? Always” dubbeldik van toepassing???

Hof van Mist en Woede door Sarah J. Maas

Ook al is deze lijst officieel in willekeurige volgorde, Hof van Mist en Woede is zeker HET BOEK van 2016 voor mij geworden. Dit wist ik al zodra ik een paar hoofdstukken in het boek zat. Wat werd ik meegesleurd, wat zat het goed in elkaar, wat een fantastische plotwendingen en een geweldige wereld heeft Sarah J. Maas gecreëerd met als klap op de vuurpijl de romantiek!!!!!!! OMG, wow, *diepe, hele diepe zucht.* Dat zegt genoeg toch?

Wil je meer te weten komen over dit überfantastische verhaal? Lees dan mijn recensie.

Kings Rising door C.S. Pacat

Eindelijk, na vier lange jaren wachten, kon ik lezen hoe het verhaal verder zou gaan na die überspannende en afgrijselijke cliffhanger. Kon ik me weer helemaal verdiepen in dit heerlijke verhaal en genieten van Laurent en Damen.  C.S. Pacat stelde me bovendien niet teleur en wist mijn torenhoge verwachtingen stuk voor stuk te beantwoorden. Het enige verschrikkelijke is dat dit het laatst deel is van de serie. Gelukkig zullen er af en toe nog korte verhalen over de personages verschijnen heeft de schrijfster beloofd!

Wil je meer te weten komen over dit super boek? Ga dan even naar Goodreads. Ik ben helaas nog niet bekomen om een samenhangende recensie te schrijven 😉

Onverminderd door Rebecca Yarros

Dit was een boek dat me totaal verraste, ik bedoel, hoe vaak komt het voor dat je binnen een paar bladzijdes de tranen over je wangen hebt lopen? Niet vaak dus! Het onderwerp waar Rebecca Yarros over schrijft is ook niet al te makkelijk en aangezien ik zelf militairen in mijn vriendengroep heb raakte het me des te meer. Hoe de schrijfster dit vervolgens verwoordt is prachtig en zorgde er voor dat ik dit verhaal niet kon sluiten zonder weer een klein tranendal. Prachtverhaal!

Wil je meer te weten komen over dit geweldige verhaal? Ga dan even naar Goodreads. De recensie is nog in de maak. Ja weet het, lig een beetje achter 😉

Penryn & Het gevecht om Hemel en Aarde door Susan Ee

De eerdere delen in de serie maakten me al helemaal heppiedepeppie, zo anders, zo veel minder luchtig dan de gebruikelijke YA en o zo goed geschreven waren ze, maar dit laatste deel spande toch echt de kroon. Wat een fantastische ontknoping, wat een adrenaline gierde er na afloop door mijn lijf en wat een scala aan emoties heb ik tijdens het lezen ervaren. Lisa, wederom bedankt voor het aanraden!

Wil je meer te weten komen over dit heerlijk spannende verhaal? Lees dan mijn recensie.

Yona of the Dawn door Mizuho Kusanagi

Last maar zeker not least heb ik deze manga serie ook nog even ontdekt. Vanaf de eerste bladzijde wist deze me te betoveren door de prachtig mooie tekenstijl, de geweldige humor en de o zo schattige chibi’s. Wat er echter voor zorgde dat deze met stip bij mijn favorieten terecht kwam is het verhaal. Dat zit zo goed in elkaar, laat je elke kant zien, neemt de tijd om je te laten begrijpen waarom het zo heeft moeten lopen en met als resultaat dat ik niet kan kiezen! Ik kan niet kiezen aan welke kant ik sta. Ik hou zelfs van de “bad guy” en ik heb geen idee hoe dit verder zal gaan, want mijn gevoel zegt dat ik uiteindelijk een keuze zal moeten maken… Kan ik dat wel aan?

Wil je meer te weten komen over deze geweldige manga? Ga dan even naar Goodreads. Zodra de serie compleet is (moge dat nog lang op zich laten wachten) zal er zeker een recensie verschijnen!


Dit waren voor mij de 5 Beste Boeken van 2016.
Welke boeken van vorig jaar hebben bij jou een diepe indruk achtergelaten?

2 responses to “De 5 beste boeken van 2016

  1. Natuurlijk mag je nog steeds terugblikken op 2016. Ik heb onlangs zelf ook nog zo’n extra terugblik toegevoegd aan de planning in die verschijnt pas ergens half februari denk ik. Mijn kerstkaartjes hangen trouwens ook nog steeds op. Ik vind het steeds triest om die in te pakken. Ieder jaar opnieuw stel ik het zo lang mogelijk uit. 🙂 De reden dat ik zoveel terugblik-lijstjes maak is trouwens deels doordat ik nooit favoriete boeken kan kiezen. Ik probeer het mezelf al wat makkelijker te maken door ze per genre te selecteren maar dan nog vind ik het zielig naar de boeken toe die niet op zo’n lijst terechtkomen. Yep, ik heb medelijden met boeken. 🙂

  2. Jaaa, wat een leuk lijstje <3 De boeken van C.S. Pacat wil ik héél graag lezen, dus die ga ik dit jaar nog een keer scoren. En ik fangirl even met je mee over HvMeW want FEELS. HvMeW en Kulti waren, denk ik, voor mij de beste boeken die ik in 2016 las!

Geef een reactie

CommentLuv badge