Mijn 5 beste boeken van 2015

Gepost op 1 januari 2016 door Iris in Boekenpraat / 5 Comments

Tags: , , , , , ,

Het is 1 januari. Een nieuw jaar: 2016. Tijd om terug te kijken naar afgelopen jaar. Naar het jaar 2015. Terug te kijken naar alle boeken die ik gelezen heb, want wat waren het er wederom veel! Volgens Goodreads (serieus zonder deze site ben ik nergens) heb ik maar liefst 160 boeken gelezen! Minder dan voorgaande jaren, maar met een fulltime baan en andere (leuke) verplichtingen vind ik 160 totaal niet slecht. Dat zijn uhm.. waar is mijn rekenmachine.. ah, ongeveer 13 boeken per maand en 3 boeken per week. Veel meer dan ik aanvankelijk dacht te lezen! Reden genoeg voor mij om de Goodreads Reading Challenge dit jaar op 150 te zetten. Dat moet wel lukken 😉 Ik ga in ieder geval mijn best doen!

Toen ik dus bezig was om mijn challenge voor dit jaar te bepalen, kwam opeens de volgende vraag in mij op: Wat zijn eigenlijk de boeken die me in 2015 totaal overdonderden? Die ik één adem heb uitgelezen? Waar ik niets anders dan lof over heb? Wat zijn boeken die eigenlijk iedereen hoort te lezen?

Het blijkt dat er vorig jaar maar liefst 5 boeken waren die het lezen ervan driedubbeldik (of meer) waard waren. Hieronder, in willekeurige volgorde vind je mijn 5 beste boeken van 2015:

Divider

 Red Queen door Victoria Aveyard

Dit is het eerste boek dat ik in 2015 5 sterren gaf, het had me dan ook totaal overdonderd. Ik had boekenbloggers al links en rechts voor dit boek zien vallen, maar niet verwacht dat ik de volgende zou zijn. Ik ben meer iemand van het eerst zien en dan geloven, vooral als het om ‘gehypte’ boeken gaat. Red Queen is het echter meer dan waard en vooral dat einde liet me totaal flabbergasted achter. Gelukkig hoef ik nog maar 39 dagen te wachten op het vervolg 😀

Wil je meer te weten komen over dit geweldige verhaal? Lees dan mijn recensie. Oh, en voor de mensen die geen Engels lezen: hij is in het Nederlands vertaald!

Divider

De Flirt door Andrea Cremer

Dit boek verraste me totaal. Oké, ik ben gek op verhalen over weerwolven, met een tikkeltje romantiek er doorheen verweven, dus ik had wel het idee dat dit boek in mijn straatje lag. Ik was een paar jaar geleden al in de Engelse versie begonnen, om het echter vervolgens weg te leggen en niet meer op te pakken. Het verhaal wist me in die paar bladzijdes niet te pakken. Tot nu dan… Wat een heerlijke stroomversnelling was dit verhaal! Vol spanning, romantiek en weerwolven. Precies waar deze meid dol op is 😀

Wil je meer te weten komen over dit geweldige verhaal? Lees dan mijn recensie

Divider

Ga voor mij door J. Lynn

Op het eerste boek in deze serie, Wacht op mij, was ik al helemaal gek. Serieus, waar kan ik me aanmelden voor een eigen Cam?? Dit tweede deel overtrof echter al mijn verwachtingen! Dit boek was op en top zwijmelen en genieten van twee hele leuke hoofdpersonages, die langzaam naar elkaar toe groeien. Natuurlijk waren er de nodige hindernissen die genomen moesten worden, maar daar werd op een heel volwassen manier mee om gegaan, in plaats van de soap-achtige wijze die ik helaas maar al te vaak in boeken tegenkom. Reden genoeg om dit boek met het hoogst aantal sterren te belonen!

Wil je meer te weten komen over dit geweldige verhaal? Ga dan even naar Goodreads. De recensie voor dit boek en zijn voorganger zijn nog in de maak 😉 

Divider

 De Kroon van de Tearling door Erika Johansen

Nog een boek dat me wist te raken. Verrassend genoeg zelfs, aangezien er nergens enige vorm van romantiek te bekennen is. Wat ik toch wel belangrijk vind in mijn boeken 😉 In plaats daarvan werd ik gewoon overdonderd door de kracht en moed die Kelsea tentoonstelt in haar queeste om koningin van de Tearling te worden. Ondertussen wordt ze op allerlei fronten dwars gezeten, maar gelukkig ook met vrienden aan haar zijde. Grote bonus was de intrigerende wereld die Erika Johansen gecreeërd heeft. Een wereld ik dol graag verder wil ontdekken, dus ik hoop dat het volgende deel snel vertaald wordt!

Wil je meer te weten komen over dit geweldige verhaal? Ga dan even naar Goodreads. De recensie voor dit boek is nog in de maak 😉

Divider

A Bride’s Story Volume 7 door Kaoru Mori

Last maar zeker not least is het zevende deel van deze manga. Eigenlijk kan ik de hele serie 5 sterren geven. Elke volume is namelijk prachtig getekend. Echt prachtig. De tekenstijl van Kaoru Mori is zo fijn en gedetailleerd! Wow! Het verhaal is ook bijzonder interessant. Het gaat over mensen die een paar honderd jaar geleden in het gebied van het huidige Turkije leefden. Je leert hun tradities en gebruiken kennen en kan het prachtige landschap aanschouwen. Het geeft je een kijk in hun dagelijks leven. Dat inzicht in combinatie met de geweldig mooie tekenstijl heeft ervoor gezorgd dat ik deze manga in mijn hart heb gesloten…

Wil je meer te weten komen over deze geweldige manga? Ga dan even naar Goodreads. Individuele manga’s vind ik te kort om een recensie over te schrijven, maar wie weet schrijf ik er in de toekomst een over de hele serie!


Dit waren voor mij de 5 Beste Boeken van 2015.
Welke boeken uit 2015 hebben bij jou een diepe indruk achtergelaten?

5 responses to “Mijn 5 beste boeken van 2015

  1. Hebergeur

    van Gillian King Niet alleen omdat ik proeflezer was en mijn quote op het omslag staat, maar vooral omdat het me enorm verrast heeft. Er zit een twist in waardoor ik de laatste kwart van het boek in sneltreinvaart heb uitgelezen. Gillian heeft als schrijver een kant van zichzelf laten zien die ik nog niet kende. Ik ben erg benieuwd wat ze in de toekomst nog allemaal gaat schrijven!

  2. Red Queen heb ik in het Nederlands gelezen en ik vond het wel een goed boek maar minder leuk dan ik had verwacht. De andere titels ken ik niet haha, Ga voor mij staat nog wel op mijn lijstje!
    Vivian heeft onlangs Verwacht: Moon geplaatst…My Profile

    • Ga voor Mij had ook op deze lijst gestaan als ik het in 2015 had gelezen. Het is een prachtig verhaal en ook nog eens lekkers romantisch. Bovendien is Cam haast too good to be true. Zo’n vriendje wil ik ook wel hebben 😀

Geef een reactie

CommentLuv badge