A Room With a View | Writing 101 Dag #2

Gepost op 7 april 2015 door Iris in Persoonlijk / 0 Comments

Tags:

Dag twee van Writing 101. Een gratis cursus, maandelijks georganiseerd door WordPress, om je te helpen met schrijven. Door de opdracht van gisteren was ik een beetje van mijn stuk gebracht, maar ik had goede hoop en zin voor vandaag. Vol verwachting opende ik dan ook mijn mail:

If you could zoom through space in the speed of light, what place would you go to right now?

Gelukkig! Deze keer een opdracht waar ik wat mee kan! Mijn favoriete plek is helaas een fictieve plek die ik ooit eens bedacht heb. Een plek waar ik me echt thuis voel, waar niets moet, alles mag en waar ik vooral tot rust kan komen en kan genieten 🙂

Het is een open plek in een bos, omgeven door prachtige, eeuwenoude bomen. Een warme, aangename wind waait er zachtjes door de takken heen en speelt lichtjes met je haar. Je hoort de groene bladeren van de bomen rustig ruisen op de achtergrond. Daarnaast kun je ook allerlei vogels, die in de bomen hun nest gemaakt hebben, horen fluiten. De ene keer hoor je een merel haar lied zingen en de andere keer laten de mussen van zich horen.

Dat is niet het enige geluid dat op mijn favoriete plek te horen is. Er loopt ook een klein, helder beekje dwars door het open plekje heen. Zachtjes kabbelt het water stroomopwaarts en af en toe kun je een plons horen als een visje uit het water springt om een insect te vangen of een kwaak van een kikker die verkoeling zoekt in het water. De weerkaatsing van het water schijnt je wel af en toe in de ogen, maar op deze prachtige plek neem je dat graag voor lief.

De zon schijnt lekker warm op je neer. Het is een prachtige zomerdag. Niet te warm en beslist niet te koud. Af en toe zie je door de bomen een sneeuwwitte wolk voorbij drijven. Gelukkig willen ze je vandaag niet plagen door even het zonlicht weg te nemen.

Het groene gras kietelt lekker aan je voeten en is heerlijk zacht om op te lopen. Gelukkig wordt dit gras nooit zo kort geknipt dat de stekeltjes prikken als je erover heen loopt. Nee het behoudt altijd zijn lekker lange lengte van net onder je knie. Zo hoef je niet al te ver te bukken als je een van de prachtige bloemen wilt plukken om een kroon van te maken. De bloemen zijn her en der door het veld te vinden in allerlei soorten en kleuren. Hier staan wat klaprozen en daar wat madeliefjes. Het mooiste zijn natuurlijk de Irissen die aan de oever van het beekje in al hun pracht bloeien.

Je slaat de deken die je hebt meegenomen op het gras uit en gaat lekker languit liggen, genietend van de zon die op je schijnt en luisterend naar de wind, de vogels en het water. Met een zucht van geluk sla je het boek dat je ook hebt meegebracht open en begint lekker te lezen…

Wat vinden jullie van mijn favorite place to be?
Kan iedereen zich deze plek zo voor de geest halen?

Geef een reactie

CommentLuv badge