The Academy | Emmaline Andrews

Gepost op 16 juni 2015 door Iris in Boekrecensie / 0 Comments

Tags: , , , , ,

The Academy | Emmaline AndrewsThe Academy door Emmaline Andrews
Mijn waardering: four-stars
Pagina's: 244
ASIN: B008SCOS6O
ISBN: 9781452495095
Uitgegeven door Evangeline Anderson Books, Self Published | 3 Augustus 2012
Genres: Young Adult, Science Fiction, Romantiek
Bron: Gekocht
Goodreads

My name is Kris Jameson and I’m a student at the Royal Academy. I’m at the top of all my classes, what they call a “model student.” There’s only one problem—the Academy is an all boys school and I’m a girl.

It started as a prank when I took my brother’s place. But things got complicated when I caught Broward, the school bully, in a compromising position. They got even worse when I was assigned my roommate—the handsome but enigmatic North who saved me several times from the bully’s attacks.

Now the consequences of my deception are coming back to haunt me. The penalty for fraud at this exclusive school is much worse than simple expulsion—I could lose a hand. Worse, so could my beloved brother.

With so much at stake, it’s imperative that I keep my secret safe. And the person I’m closest to, North, is the one I have to be most wary of.

The trouble is, I think I’m falling in love with him…

The Academy kwam als een zeer aangename verrassing. Door de grote hoeveelheid freebies die ik heb verzameld (laatste telling over de 3000 en ja ik ga ze ooit allemaal lezen 😀 ) vind ik het leuk om af en toe random een boek te kiezen en te lezen. Vandaag was dit boek aan de beurt en wat heb ik genoten! Het verhaal deed me ook meteen denken aan een van mijn favoriete manga: Hana Kimi door Hisaya Nakajo. Daar gaat het ook over een meisje dat zich ook als jongen voordoet om toe te worden gelaten tot een jongensschool met alle hilarische gevolgen van dien 🙂 Voor mangafans die deze serie nog niet hebben gelezen: aanrader!

Enfin, het verschil met The Academy is echter dat dit zich in de verre toekomst afspeelt, waar vrouwen helaas zo zeldzaam geworden zijn, dat ze hun gelijke rechten min of meer verloren hebben. Om toch de droom van haar broer en haarzelf te zien verwezenlijken, is Kristine dus genoodzaakt om zich als jongen voor te doen en toe te treden tot een jongensschool. Wow! Wat een moed en volharding om haar droom te verwezenlijken! Kudos voor Kris. Ze is een heerlijke, zij het wat naïeve, meid die dol is op haar broertje en misschien haar nieuwe en knappe kamergenoot…

Het blijkt niet niks te zijn om als meisje je voor te doen als jongen en ook nog niet ontdekt te worden. Douchen, bijvoorbeeld, wordt een hele opgave als er een gezamenlijke doucheruimte is zonder aparte hokjes en 2 jaar niet douchen is ook niet echt een optie… Gelukkig is Kris vindingrijk, min of meer 😉

Oh en North moet ik ook niet vergeten! Kris vond ik al moedig, maar wat hij innerlijk doormaakt, onder ogen ziet en accepteert, daar heb ik pas echt bewondering voor. Gelukkig is hij ook een van de weinigen die het goed opvat. Als Kris nou ook eens die oogkleppen van haar zou verwijderen dan was iedereen gelukkig.

Conclusie

The Academy was een leuk en toch wel uniek verhaal, want hoe vaak lees je over een meisje dat zich als jongen voordoet? Met een geweldige hoofdrolspeelster, zij het wat aan de naïeve kant en een nog geweldigere hoofdrolspeler die in mijn ogen niets fout kan doen.

Lezen of Niet Lezen? Yay of Nay?
Hoe denk jij over The Academy?
four-stars

Geef een reactie

CommentLuv badge