Bitter Frost | Kailin Gow

Gepost op 15 september 2015 door Iris in Boekrecensie / 0 Comments

Tags: , , , , , , ,

Bitter Frost | Kailin GowBitter Frost door Kailin Gow
Mijn waardering: one-star
Serie: Frost #1
Mijn waardering voor de serie: one-star
Pagina's: 220
ASIN: B0041HXP2S
ISBN: 2940012976338
Uitgegeven door The EDGE Books, Self Published | 7 Juni 2011
Genres: Fantasie, Romantiek, Weerwolven, Young Adult
Bron: Geleend
Goodreads

All her life, Breena had always dreamed about fairies as though she lived among them...beautiful fairies living among mortals and living in Feyland.

In her dreams, he was always there the breathtakingly handsome but dangerous Winter Prince, Kian, who is her intended. When Breena turns sixteen, she begins seeing fairies and other creatures mortals don't see. Her best friend Logan suddenly acts very protective.

Then she sees Kian, who seems intent on finding her and carrying her off to Feyland. That's fine and all, but for the fact that humans rarely survive a trip to Feyland, a kiss from a fairy generally means death to the human unless that human has fairy blood in them or is very strong, and although Kian seemed to be her intended, he seems to hate her and wants her dead....

Het begin van Bitter Frost kwam me zo bekend voor dat het leek alsof ik het al een keertje gelezen had. Ik wist echter zeker dat ik nog geen enkel boek van deze schrijfster had gelezen… Totdat het me inviel dat de Ijzerkoning van Julie Kagawa ook op ongeveer dezelfde manier begint. Een meisje met een beste vriend die haar al die tijd beschermd heeft. Vervolgens wordt ze aangevallen en raakt ze verzeild in de wereld van de elven en feeën… Een niet echt origineel begin dus. De rest van het verhaal loop wel iets anders maar de gelijkenis was voor mij te groot om oprecht van dit boek te kunnen genieten…

Het hielp ook niet dat de personages niet echt goed waren ontwikkeld. Verder hadden Breena en Kian last van stemmingswisselingen. De ene minuut ontroostbaar, om een kus later het gelukkigste meisje op aarde te zijn. Ja, dat gaat er echt niet in bij mij. Of plotseling alles voor de persoon, die je zowat het hele verhaal genegeerd heb, over hebben, na één kus. Zo zitten de menselijke emoties niet in elkaar! Dit was niet de enige keer dat hun gedrag vraagtekens bij me opriep en ik irriteerde me er dan ook mateloos aan.

Ik probeer in mijn recensies ook altijd iets goeds over het boek te schrijven. Bij Bitter Frost kon ik helaas niets positiefs ontdekken, behalve dat ik het heb uitgelezen en het einde toch wel een beetje interessant was. Niet genoeg om het vervolg te lezen, maar ook niet zo slecht om te concluderen dat ik mijn tijd aan dit boek heb verspild.

Conclusie

Bitter Frost is een niet zo origineel boek. Het deed me teveel denken aan Julie Kagawa’s De Ijzerkoning. Verder waren de personages niet uitgewerkt en ervoeren ze elke emotie voor 100000%. Wat mijn leesplezier alleen maar deed dalen. Geen aanrader!

Lezen of Niet Lezen? Yay of Nay?
Hoe denk jij over Bitter Frost?
one-star

Geef een reactie

CommentLuv badge