Boeken en Bloggen: Boekenquête 2015 Deel Drie

Gepost op 25 januari 2016 door Iris in Boekenpraat / 2 Comments

Tags: , , , , ,

Zo, we zijn eindelijk aanbeland bij het laatste gedeelte van mijn Boekenquete 2015. Nu, nadat ik alle vragen heb beantwoord, kan ik concluderen dat ik het een leuke vragenlijst vond. Zo leuk dat ik hem volgend jaar weer ga invullen! Ik ben benieuwd welke boeken ik dan als antwoord zal kiezen.

Book Blogging

Nieuwe favoriete blog die je hebt ontdekt in 2015?

In 2015 had ik het genoegen om heel veel leuke boekenblogs te ontdekken. De blog waar ik echter elke keer naar terugkeer is Leave no story behind. Lisa schrijft altijd van die heerlijk enthousiaste en grappige artikels en haar boekensmaak komt voor een groot gedeelte overeen met die van mij. Hierdoor heb ik al aardig wat boeken aan mijn tbr kunnen toevoegen!

Divider

Favoriete recensie die je in 2015 hebt geschreven?

Voor het ene boek moet je de recensie bijna uit je tenen halen, bij de andere kunnen je vingers het typen haast niet bij houden, zo snel stromen de woorden eruit. Dan is er opeens zo veel om te vertellen! Dat gevoel had ik in 2015 het meest bij List en Leugens van Leigh Bardugo. Mijn inspiratie bleek opeens eindeloos voor dit hele leuke verhaal! Haast moeiteloos wist ik woorden en zinnen aan elkaar te breien tot er een hele leuke recensie uitkwam, al zeg ik het zelf 🙂 

Divider

Leukste boekgerelateerde event waar je aan mee deed?

Zonder twijfel de bloggers meet & greet Leigh Bardugo. Ik zat werkelijk te stuiteren op mijn werk toen ik een uitnodiging kreeg voor dit event. Ik kon Leigh Bardugo ontmoeten! Zij is schrijfster van een superleuke serie en bedenkster van een van mijn favoriete personages aller tijden! Dus natuurlijk zei ik ja! Hop in de trein naar Amsterdam!

Leigh Bardugo blijkt een hele leuke, aardige en grappige vrouw te zijn. Wij (ik en de andere boekbloggers) hebben ons geen moment verveeld en mochten haar het hemd van het lijf vragen. Na afloop was er ook nog tijd voor handtekeningen en samen op de foto te gaan. Ik had in geen tijden zo’n leuke middag gehad! 

Divider

Beste boekige of bloggige moment van 2015

Dit moment is eigenlijk niet moeilijk om te kiezen, aangezien ik in 2015 na een blogstilte van een paar jaar weer besloot om me opnieuw in de boekbloggerswereld te gooien. De Nederlandse dit keer. Ik begon namelijk een nieuwe blog: Carpe Libra! Wat was het leuk om opnieuw artikelen te schrijven, ze online te zetten en de reacties van mensen te lezen. Ik heb hierdoor echt een paar leuke personen en blogs ontdekt! 

Divider

Meest uitdagende moment van je lees- en blogleven in 2015?

Dat is iets waar ik nu nog steeds meer worstel: mijn drukke leven te combineren met lezen en bloggen. Iets wat niet altijd lukt en waardoor ik iets moet laten schieten. Wat er op neer komt dat ik een stuk minder lees sinds ik Carpe Libra ben gestart. Ik treur er echter niet om, ik krijg er namelijk zo veel leuks voor terug, maar het zou zo leuk zijn om even een dagje ongestoord te lezen. Niet er bij stil te hoeven staan dat dit een leuke quote zou zijn om te delen, om aantekeningen te maken, etc.

Ik wil er dit jaar dan ook aan werken om het ongestoorde een beetje terug te krijgen. Om sowieso meer tijd vrij te maken voor lezen, hoe leuk bloggen ook is. Lezen is en blijft mijn eerste grote liefde! Daarom heb ik mijn Goodreads reading challenge dan ook ingesteld op 150. Dan heb ik geen andere keus dan te gaan lezen! 

Divider

Most Popular Post This Year On Your Blog?

Ik weet niet waarom, maar mijn recensie van Geek Girl is heel erg gewild. Het is maar liefst 263 keer bekeken sinds ik het op 1 maart publiceerde. Het is de allereerst recensie op Carpe Libra en meteen ook het populairst! Het is natuurlijk ook een superleuk boek, maar ik had verwacht dat mijn recensies over recentere boeken hoger zouden scoren.

Divider

Post waarvan je wenste dat hij wat meer liefde had gekregen?

Mijn recensies over de Elemental serie van Brigid Kemmerer. Het is zo’n geweldige serie, toch zijn deze recensies een paar van mijn minst bezochte artikelen van 2015. Dit terwijl de boeken zo goed, leuk en geweldig zijn. Ze gaan bovendien om 4 hele knappe broers! Reden genoeg om op zijn minst de boeken te checken, of niet? 

Divider

Wie plaatste de meeste reacties?

Ik ben echt blij met elke reactie die ik krijg en ik probeer ook om elke keer een antwoord terug te schrijven. Iets wat voor deze verlegen introvert niet vanzelfsprekend gaat. Ik ben niet zo’n prater en ik weet dan ook nooit wat ik terug moet zeggen! Ahum, we dwalen weer af.

Alma van A Novel Place is diegene die in 2015 het meeste op de knop reageer heeft geklikt. Maar liefst 22 keer. Bedankt Alma, maar ook alle andere mensen die zo aardig waren om een reactie achter te laten! 

Divider

Post met de meeste reacties

Op het antwoord van deze vraag stond ik niet zo versteld. Mijn winactie had namelijk het meeste bij mensen teweeg gebracht. Niet verwonderlijk, want wie wil er nou niet een gesigneerd exemplaar van List & Leugens winnen? Het was ook heel leuk om de antwoorden te lezen op de vraag die ik had gesteld: hoe zou jij het boek stelen? Er zaten een paar hele vindingrijke bij! 

Divider

Beste boekgerelateerde ontdekking

De Boekenbeurs in Antwerpen. Ik had wel al eerder deze naam zien vallen, maar altijd verwisseld met het Boekenfestijn, een rondreizend festijn waar je sterk gereduceerde boeken kan scoren. Ik was dus niet echt geneigd om ervoor helemaal naar Antwerpen te reizen, aangezien het Boekenfestijn Maastricht ook aandeed. Toen wees mijn zusje er echter op dat de Boekenbeurs iets totaal anders was! Hier werden namelijk de nieuwste boeken gepresenteerd. O ja? Daar moet ik dus heen!

Wat heb ik mijn ogen uitgekeken! Al die boeken bij elkaar! Zekersteweten meer dan ik elk jaar op het boekenfestijn zie! Ze hadden er van alles, romantiek, new adults, noem maar op! Bovendien kwam Julie Kagawa om te signeren en heb ik ook nog een handtekening van schrijfster Christine Charliers gescoord! Voor de boekenwurms onder ons, echt een aanrader!

Looking Ahead

Boek dat je niet heb kunnen lezen in 2015, maar zeker zal doen in 2016

Het laatste deel van de Angelfall trilogie van Susan Ee: Penryn & Het Gevecht om Hemel en Aarde. Ah, ik wil weten hoe het verhaal afloopt! Hoe de schrijfster het (in mijn ogen) onmogelijke mogelijk maakt. De recensies waren bovendien super enthousiast. Gelukkig heb ik het dan ook gisteren bij de bib op kunnen halen en sta te popelen om te beginnen. Nog langer in het ongewisse blijven zal ik waarschijnlijk niet kunnen verdragen! 

Divider

Boek waar je het meest naar uit kijkt om te gaan lezen?

Kings Rising van C.S. Pacat. Op dit boek heb ik maar liefst DRIE hele lange jaren gewacht, nadat de schrijftster me liet zitten met een cliffhanger van jewelste. Zo niet leuk! Nu is eindelijk het einde in zicht. Kom ik te weten hoe het verhaal afloopt en of Damen en Laurent bij elkaar eindigen. Oh ik kan niet wachten om dit boek in handen te krijgen en te verslinden. De vorige twee boeken waren al fenomenaal, ik hoop dat dit boek me ook helemaal omver blaast! Bovendien past dit boek ook helemaal bij mijn doel om dit jaar meer #diversebooks te lezen! 

Divider

Debuut van 2016 dat je het snelst wil lezen?

Op Goodreads ben ik Sword and Verse van Kathy MacMillan tegen gekomen. Het belooft een heerlijk fantasie verhaal te worden vol actie en hopelijk ook romantiek. De cover ziet er in ieder geval heel cool uit en de blurb wekt mijn nieuwsgierigheid meer dan op! Nu alleen nog even wachten totdat ik het daadwerkelijk in handen heb 😉 

Divider

Vervolg dat je zo snel mogelijk wil oppakken?

Na de grote plot twist aan het einde van Rode Koningin wil ik het vervolg, Glass Sword van Victoria Aveyard, zo snel mogelijk lezen. Gelukkig voor mij komt het in februari uit en kan ik weer op en top genieten van de leuke en interesante wereld die Victoria Aveyard heeft gecreërd. Bovendien heeft het boek een prachtige, maar dan ook echt prachtige blauwe kaft die zal schitteren in mijn boekenkast! 

Divider

Iets dat je hoopt te bereiken in je boek- en blogleven in 2016?

Dat is makkelijk! Met veel plezier doorgaan met lezen en bloggen. Tijd maken om te lezen en om blogjes te schrijven. In 2015 ben ik namelijk er weer achter gekomen hoe leuk dit is!


Zo dat was dan mijn boekenquête 2015
Wat zijn jullie (lees en blog) plannen voor 2016?

2 responses to “Boeken en Bloggen: Boekenquête 2015 Deel Drie

  1. Ah, ik kom nu toevallig dit artikel tegen. Ik ben dus ontzettend laat, maar wat lief je woorden! Dankjewel! <3

    En je moet echt, echt, ECHT beginnen in Angelfall 3! Ik kan mijn liefde voor die serie niet in woorden uitdrukken, haha! Ik heb me toch even een potje zitten fangirlen toen ik het boek eenmaal gelezen had. (En oké, ik heb ook aardig wat traantjes weggepinkt.)
    Lisa heeft onlangs Krista & Becca Ritchie – Addicted to You geplaatst…My Profile

Geef een reactie

CommentLuv badge