Boekenbeurs in Antwerpen: wie gaat ook?

Gepost op 29 oktober 2015 door Iris in Boekenpraat / 9 Comments

Tags: , , ,

Van zaterdag 31 oktober tot woensdag 11 november wordt voor de 79e keer de Boekenbeurs gehouden in Antwerpen en dit jaar ben ik erbij! Om eerlijk te zijn had ik een paar weken geleden en zonder mijn zusje, die in België studeert, nooit van het bestaan geweten van dit walhalla voor boekliefhebbers. Ze noemde terloops dat deze er aan zat te komen en of het misschien wat voor mij was. Ik hoefde maar één blik op de website te werpen en ik was verkocht! Dit jaar is het jaar dat Iris naar de Boekenbeurs gaat!

Voor de mensen die net als ik tot voor kort in totale onwetendheid leefden over deze beurs, hier een korte uitleg over wat het nu precies is. De boekenbeurs is het grootste boekenevenement in de Lage Landen (volgens de site 😉 ). In vier hele grote hallen kun je meer dan 60.000 nieuwe en reeds uitgegeven titels in allerlei genres bewonderen. Daarnaast worden er ook allerlei optredens en signeersessies gehouden door meer dan 200 auteurs en een heleboel workshops bijwonen als ik het programma zo mag geloven.

De boekenbeurs staat dit jaar bovendien in het teken van kind- en jeugdliteratuur. Oftewel in het teken van Young Adults! Zo heb je op 7 november een Young Adult Convention, is er de YA Crush Tour die je door de hele boekenbeurs leidt, auteurs die komen signeren (waaronder Julie Kagawa van The Iron Fey series!!!) en nog veel meer. Voor nog meer informatie, het programma en prijzen, kun je het beste de website raadplegen.

O ja, omdat ik weet, nou ja aanneem dat Antwerpen niet om het hoekje ligt voor de meesten (of dat jullie een zusje in België hebben wonen): de Belgische Spoorwegen bieden een super goedkoop, naar Nederlandse maatstaven dan, combiticket aan. Daar zit de prijs voor een kaartje, een retour Antwerpen en retour van de Expo naar het centraal station in Antwerpen bij inbegrepen. Dus wat houd je nu nog tegen?!

Ik was al verkocht bij het horen van de 60.000 titels en popelde om te gaan toen ik hoorde dat Julie Kagawa zal gaan signeren. Zaterdag 31 oktober, want dat is de dag dat Julie signeert, zal ik dus in de hallen rondlopen en na afloop natuurlijk een verslag plaatsen. Ik heb er nu al zin in!

Wie is er al een keer naar de Boekenbeurs geweest?
Wie gaat er deze keer? Ook op 31 oktober?

9 responses to “Boekenbeurs in Antwerpen: wie gaat ook?

  1. Ik ben vorig jaar voor het eerst naar de boekenbeurs geweest en ik keek mijn ogen uit! Zoveel hallen vol boeken <3 Helaas viel het aanbod Engelse boeken me wel behoorlijk tegen en ik vond het ook jammer dat er maar weinig echte koopjes waren 😉 Toch ga ik dit jaar zeker nog een keer! Ik heb gekozen voor zaterdag 7 november omdat ik dan – naast uren rondlopen tussen de boeken – ook nog wat mee kan pikken van de YA Convention 🙂
    Marcia heeft onlangs Kies een thema en vind jouw nieuwe favoriete boek! geplaatst…My Profile

  2. Voorlopig ziet het er naar uit dat ik dit jaar drie keer naar de Boekenbeurs zal gaan. Gelukkig woon ik op zo’n 20min. (met de auto) afstand en geraak ik er ook met bus en tram. Mijn eerste bezoekje is deze zaterdag dus misschien lopen we elkaar wel ergens tegen het lijf. Ik ga echter ook op zaterdag 7 november en dinsdag 10 november. En misschien zelfs nog een keertje extra … wie weet.

Geef een reactie

CommentLuv badge