Boektober Wrap Up

Gepost op 12 november 2015 door Iris in Boekenpraat / 2 Comments

Tags: , , , ,

Naast de Grishareadalong stond de maand oktober voor mij ook in het teken van #Boektober. Een hele maand om meer tijd te nemen voor het lezen van boeken. Van tevoren had ik mezelf al als doel gesteld om minimaal 10 boeken te lezen deze maand. Is me dat gelukt?

Jazeker is me dat gelukt! Het ging me zelfs zo goed af dat ik halverwege de maand al op 8 gelezen boeken zat. Ik ging als een trein en het beviel me zo goed dat ik besloot om mijn challenge te verhogen met het aantal dat ik tot dan toe gelezen had, oftewel 8.

Deze heb ik helaas niet allemaal kunnen lezen. Ik ben blijven steken op 13 boeken. Ook al vind ik het jammer dat ik mijn verhoogde challenge niet gehaald heb, ik heb dus wel 13 boeken binnen een maand gelezen. 13 in plaats van mijn gebruikelijke 8. Oftewel, ik heb mijn doel meer dan bereikt. Ik heb de hele maand oktober meer tijd vrij gemaakt om te lezen dan ik anders gedaan had en dit beviel me meer dan prima!

Instagram Challenge

Hoewel ik dit eigenlijk al in mijn korte update vermeld heb, doe ik het nu nog een keer voor de mensen die het toen misschien niet gelezen hebben. En omdat ik het gewoon heel leuk vond om te doen. In ieder geval: ik heb meegedaan aan de Instagram Challenge! Het was leuk om elke dag te bedenken wat ik zou posten om de opdrachten te vervullen. Dit was toch niet altijd even makkelijk. Hieronder zie je wat ik ervan gemaakt heb 🙂

Conclusie

Boektober is een heel leuk initiatief en ik vond het dan ook superleuk om mee te doen. Om mezelf uit te dagen en meer te lezen. Om aan de Instagram challenge mee te doen. Om elke maandag weer uit te kijken naar de hele leuke nieuwsbrief. Om gewoon lekker te lezen!

Enige wat ik toch wel jammer vind is dat ik niet het hetzelfde saamhorigheidsgevoel gevoel had als bij de Grishareadalong. Boektober voelde meer aan als een persoonlijke uitdaging dan dat je samen met andere je grenzen probeerde te verleggen, wat ik ergens ook wel jammer vond. Ik had het leuker gevonden als Dagmar wat meer mogelijkheden had gecreëerd om samen ervaringen te delen en te praten over de boeken die gelezen zijn of andere challenges. Er was wel een hashtag gemaakt, maar dat is toch niet helemaal hetzelfde. Het kan ook zijn dat deze mogelijkheid er wel was, ik ben hem in ieder geval niet tegen gekomen…

Dat puntje opbouwende kritiek terzijde is Boektober zeker voor herhaling vatbaar. Zoals je aan mijn ‘gelezen’ stapel ziet is Boektober je stok achter de deur om meer te lezen. Iets wat voor mij nooit een straf is geweest! Ik hoop dan ook van harte dat er een vervolg komt 🙂 !

2 responses to “Boektober Wrap Up

  1. Ik heb ook meegedaan en heb 8 boeken gelezen ipv mijn doel van 10: mooie score vind ik zelf! Met de Instagram challgnge heb ik meegedaan t/m dag 4: de rest was in het weekend en toen ging ik weg, dus dat lukte niet meer en daarna ontbrak het me aan motivatie om nog verder te gaan haha. Uiteindelijk vond ik het lezen toch belangrijker.
    Vivian heeft onlangs Hoe objectief kun je zijn als boekenblogger? geplaatst…My Profile

Geef een reactie

CommentLuv badge