Book shoplog Amsterdam

Gepost op 21 november 2015 door Iris in Boekenpraat / 4 Comments

Tags: , , , , , ,

Op 1 november was ik een van de gelukkige Bloggers die aanwezig mocht zijn bij de Bloggers Meet & Greet van Leigh Bardugo. Deze werd helemaal in Amsterdam gehouden. Een stad waar ik maar een paar keer ben geweest en toen niet echt tijd had om de boekwinkels in te duiken. De Meet & Greet werd aan het begin van de middag gehouden. Dus wat doe je dan als boekenwurm na afloop? Dan ga je natuurlijk de boekhandels in Amsterdam onveilig maken! In de hoofdstad moeten er toch een paar hele leuke liggen…

The American Book Center

Eerste boekhandel die ik opzocht was The American Book Center. In Den Haag staat ook een filiaal en deze had ik al een keer bezocht. Ik was toen erg onder de indruk van de hoeveelheid boeken die in de winkel stond. Wow! Ik was dus best wel nieuwsgierig of er in de winkel in Amsterdam net zoveel leuke boeken stonden. Wat dus helemaal klopt! Bovendien is de winkel in Amsterdam voorzien van een prachtige wand met boeken. Zo mooi gemaakt! Ook is zij wat overzichtelijker en ruimtelijker. Wat ik wel jammer vond, is dat ze niet zoveel boeken hadden in de genres die ik het liefst lees, in tegenstelling tot Den Haag.

Toch ben ik niet zonder nieuwe aanwinsten de winkel uit gegaan! Mijn oog viel op een mysterie-boek met een wel heel intrigerende beschrijving. Aangezien ik altijd al een mysterie-boek heb willen proberen was de keuze snel gemaakt. Thuis aangekomen (ik vind het heel knap van mezelf dat ik me zolang heb weten te bedwingen 😀 ) bleek dat ik het boek Beauty Queens van Libba Bray mee naar huis had genomen. Als ik op de cover mag afgaan beloofd dit boek veel goeds! Daarnaast kon ik het ook niet weerstaan om het boek Snow Like Ashes, waar ik al heel veel super enthousiaste recensies over heb gelezen, mee te nemen.

Scheltema

Vervolgens ging ik op zoek naar Scheltema, waar ik bij toeval tijdens de Meet & Greet over had gehoord. Dat zou ook een ruim gesorteerde boekhandel zijn. Nou dat was het zeker! Er was alleen niet bij verteld dat het groot was. Mega groot! Met maar liefst vijf verdiepingen. Het is zelfs de grootste boekhandel van Nederland, wat trots op een spandoek verkondigd wordt. Ik keek dan ook mijn ogen uit! Zo veel boeken! Het is dan ook niet vreemd dat ik met opnieuw twee boeken naar buiten kwam. Starcrossed en Losing it! hadden allebei besloten dat ze graag met mij mee naar Limburg wilden. Wie ben ik dan om nee te zeggen 😉 ?

De Kunstboer

Naast deze twee boekwinkels ben ik ook in het kleine winkeltje genaamd de Kunstboer verzeild geraakt. Ik kwam op weg naar van Puffelen al langs en werd gelokt door de hele maffe en o zo foute tassen die buiten hingen. Aangezien ik een collega heb die echt dooool op katten is, besloot ik om na de Meet & Greet de winkel een bezoekje te brengen.

Zo gezegd, zo gedaan. Wat ik binnen aantrof… is gewoon niet in woorden te beschrijven. Het is zo verkeerd dat het weer leuk is om naar te kijken. Alleen om naar te kijken, niet om te dragen of gebruiken. Dat is voor mij toch iets te veel van het goede. Zoals gewoonlijk ben ik vergeten om foto’s te maken. Dat zit bij deze beginnende bloger er helaas nog niet ingestampt, maar als je nieuwsgierig bent geworden kun je ook een kijkje nemen op hun site, wel op eigen risico 😉

In deze winkel kwam echter ook een hele mooi en toepasselijke make-up spiegel tegen. Zo mooi dat hij binnen een paar seconden in mijn tas lag (ik heb hem natuurlijk wel eerst betaald 😉 ). Dit was precies waar ik naar op zoek was, aangezien mijn spiegel al een tijdje onvindbaar was. Niet dat ik iemand ben die veel met make-up bezig is, maar zo’n spiegel is wel altijd handig. En nu heb ik een super mooie 😀 !!!

Wat zijn jullie laatste (boekige) aankopen?

4 responses to “Book shoplog Amsterdam

Geef een reactie

CommentLuv badge