Breathe | Abbi Glines

Gepost op 4 december 2015 door Iris in Boekrecensie / 0 Comments

Tags: , , , , , ,

Breathe | Abbi GlinesBreathe door Abbi Glines
Mijn waardering: four-stars
Ook van deze auteur: Because of Low, Until Friday Night
Serie: Sea Breeze #1
Mijn waardering voor de serie: four-stars
Ook in deze serie: Because of Low
Pagina's: 187
ISBN: 193622285X
Uitgegeven door Wild Child Publishing | 27 Mei 2011
Genres: Young Adult, Romantiek, Hedendaags
Bron: Gekocht
Goodreads

In the shore town of Sea Breeze, Sadie discovers that fame is nothing in the face of passion. A steamy read from bestselling author Abbi Glines.
Sadie White’s summer job is at the beach, but she won’t be working as a lifeguard. Since her mom is pregnant and refuses to work, Sadie will be taking over as a domestic servant for a wealthy family on a nearby island.
When the family arrives at their summer getaway, Sadie is surprised to learn that the owner of the house is Jax Stone, one of the hottest teen rockers in the world. If Sadie were normal—if she hadn’t spent her life raising her mother and taking care of the house—maybe she’d be excited about working for a rock star. But she’s not.
Even though Sadie isn’t impressed by Jax’s fame, he is drawn to her. Everything about Sadie fascinates Jax, but he fights his attraction: Relationships never work in his world, and as badly as he wants Sadie, he believes she deserves more. Yet as the summer stretches on, Jax’s passion leaves him breathless—and Sadie feels like the only source of oxygen.
Can their love overcome the disparity in their lifestyles? One breath at a time, they’re going to find out…

Er zijn van die verhalen waar je geen genoeg van kan krijgen. Die je keer op keer leest, ook al ken je het hele verhaal inmiddels van buiten. Ze hebben, net als de Disney films die je nog steeds af en toe op zet (geef maar toe 😉 ), iets magisch dat je steeds laat terugkeren om nog een keer van het verhaal te genieten. Breathe is voor mij daar een voorbeeld van. Ik heb het inmiddels al tig keer herlezen, maar als ik een leesdip heb of het na een tijdje weer tegen kom dan kan ik niet anders dan dit boek nog een keer lezen. Zoals ook een paar dagen geleden. Het had al de hele dag geregend en op de een of andere manier kwam ik het weer tegen op mijn e-reader. Zonder te aarzelen sloeg ik het boek meteen open, want ik wist dat dit mijn sombere gevoel en het regenachtige weer binnen een mum van tijd zou doen vergeten!

Waarom trekt Breathe me nu zo aan? Oké, ik heb een zwak voor verhalen over beroemde mensen die verliefd worden op the girl next door, maar dat is niet het enige waarom dit boek tot mijn favorieten behoort, nee! Het heeft namelijk vooral te maken met de personages, voornamelijk onze hoofdpersoon, Sadie. Het is elke keer dat ik dit verhaal lees heerlijk om haar uit haar schulp te zien kruipen. Eindelijk plezier te maken in plaats van voor haar moeder te zorgen. Om haar verliefd te zien worden. Na al die jaren van zorgen en hard werken heeft ze dit zeker verdiend! Daarnaast kan ik ook niet genoeg krijgen van haar down-to-earth karakter en haar absolute eerlijkheid. Ze zegt waar het op staat en is helemaal niet bang voor de gevolgen! Een echte meid naar mijn hart! Ik wou dat er meer hoofdpersonages als haar waren, dat zou het lezen een stuk leuker maken!

Daarnaast laat Breathe ook de andere kant zien van beroemd zijn. Waar het continue in de spotlight staan niet alleen rozengeur en maneschijn is, laat staan als je de vriendin van een rockster bent, wat op een zeer realistische manier wordt beschreven. Deze keer geen belachelijke misverstanden die zo opgelost hadden kunnen worden als iemand zijn mond had open getrokken. Geen vergezochte situaties die makkelijk voorkomen hadden worden. Nee, in Breathe gaat het om daadwerkelijke problemen, die niet zo een twee drie opgelost kunnen worden, met soms hartbrekende gevolgen. Niet elk koppel is namelijk bestemd voor een happily ever after… (en nee, dit is geen major spoiler 😉 )

Waar Sadie goed uitgewerkt en “vlezig” aanvoelde, kwam Jax wat bleekjes over. Leek het niet alsof hij een helemaal uitgewerkt personage was. Hij een goed ontwikkeld, eigen karakter had. Vooral als het op gevoelens aankwam viel hij in herhaling en deed precies hetzelfde, jammer genoeg. Desalniettemin was ik dol op de manier waarop hij met Sadie omging. Hoe hij haar probeert te beschermen. Haar uit haar schild probeert te halen en ben ik dol op zijn grote hart. Oh, wees echter niet bang dat hij als de perfecte prins op het witte paard wordt neergezet, zeer zeker niet! Nee, hij wordt neergezet als een echt mens, die fouten kan maken en ook minder goede eigenschappen heeft. Wat hem natuurlijk nog aandoenlijker maakte 🙂

Conclusie

Ook al zal ik Breathe nooit de volle 5 sterren kunnen geven, daar is Jax iets te tweedimensionaal voor, zal het altijd een van mijn favoriete verhalen blijven. Ik kijk nu alweer uit naar de volgende keer dat ik dit boek zal lezen 🙂 Breathe heeft gewoon iets wat je telkens doet terug keren naar Sadie en Jax, al is het maar om lekker te zwijmelen of opnieuw de frisse wind te ervaren die Abbi Glines met dit boek heeft gecreëerd. Even geen standaard gebeurtenissen, maar een uniek verhaal met realistische hobbels onderweg, een verhaal waar niet alles vanzelfsprekend is!

Lezen of Niet Lezen? Yay of Nay?
Hoe denk jij over Breathe?
four-stars

Geef een reactie

CommentLuv badge