Carpe Libra

Dit ben ik met een van mijn favoriete schrijfsters: Leigh Bardugo

Laat ik me eerst even voorstellen: Hallo, ik ben Iris en een echte leesfanaat. Mijn lievelingsgenres zijn Young Adult en New Adult, met een goede dosis romantiek en fantasie erdoorheen gegoten en een gedaantewisselaar hier of een weerwolf daar. Vraag me alsjeblieft niet om mijn absolute lievelingsboek, want die beslissing is gewoon te moeilijk om te nemen.

Wel kan ik je een lijst met mijn favoriete boeken en schrijvers geven en uitleggen waarom ik ze zo goed vind. Wees gewaarschuwd, dit kan een tijdje duren. Thrillers, aan de andere kant, liggen mij niet zo. Ik kan niet tegen de spanning en heb dan de neiging om naar het einde door te bladeren. Wat natuurlijk de pret voor het grootste gedeelte bederft…

Hoewel lezen mijn grootste passie is, hou ik er ook van om af en toe naar de sportschool te gaan of te genieten van de Limburgse natuur (ja, ik ben een rasechte Limburgse, inclusief superzachte “g” ^^).

De Blog

Carpe Libra gaat over boeken. Boeken en alles wat daarmee te maken heeft. Als een echte boekenwurm vind ik het heerlijk om boeken te lezen, maar ook om met andere mensen erover te praten. Daarom heb ik een paar jaar geleden een boekenblog opgezet: Witchmag’s Boekenplank. Ik besloot om deze geheel in het Engels te schrijven, aangezien ik voornamelijk boeken in die taal lees. Hierdoor ben ik in contact gekomen met boekfanaten over de hele wereld. Het is geweldig om met iemand uit Australië of de Verenigde Staten te kunnen praten over een gemeenschappelijke liefde: lezen.

Ik raakte helaas in een hele grote lees- en blogdip van meer dan een jaar. Ik had er gewoon even geen zin meer in. Langaam maar zeker begon het toch weer te kriebelen.. Zou ik niet weer eens beginnen? Alleen, ik wilde niet verder gaan met mijn Engelse blog, maar deze keer mensen dichter bij huis ontmoeten. In Nederland zullen er toch ook genoeg mensen rondlopen die mijn passie over lezen delen? Die ook nieuwe, leuke boeken willen ontdekken? En voila: Carpe Libra was geboren. Een plek om mijn gedachten over boeken die ik gelezen heb, kwijt te kunnen en om nieuwe mensen te ontmoeten die net zoals mij verzot zijn op boeken (zonder alles eerst in het Engels te hoeven vertalen 😉 ).

Welkom op Carpe Libra!