Cascade | Lisa T. Bergren

Gepost op 19 juni 2015 door Iris in Boekrecensie / 6 Comments

Tags: , , , , , ,

Cascade | Lisa T. BergrenCascade door Lisa T. Bergren
Mijn waardering: four-stars
Ook van deze auteur: Stuck, Torrent, Bourne
Serie: Verdwaald in de Tijd #2
Mijn waardering voor de serie: four-stars
Ook in deze serie: Stuck, Torrent, Bourne
Pagina's: 416
ASIN: B0052DYEWK
ISBN: 9781434764317
Uitgegeven door David C. Cook | 1 Juni 2011
Genres: Historisch, Romantiek, Tijdreizen, Young Adult
Bron: Gekocht
Goodreads

Mom touched my underdress—a gown made six hundred years before—and her eyes widened as she rubbed the raw silk between thumb and forefinger. She turned and touched Lia’s gown. “Where did you get these clothes?”

Gabi knows she’s left her heart in the fourteenth century and she persuades Lia to help her to return, even though they know doing so will risk their very lives. When they arrive, weeks have passed and all of Siena longs to celebrate the heroines who turned the tide in the battle against Florence—while the Florentines will go to great lengths to see them dead.

But Marcello patiently awaits, and Gabi must decide if she’s willing to leave her family behind for good in order to give her heart to him forever.

Cascade greep me niet zo aan als Stuck. Begrijp me niet verkeerd, het is nog steeds een super leuk boek om te lezen, maar ik miste toch net dat beetje extra dat deel 1 wel had. De nieuwigheid was er een heel klein beetje af en ik begon meer na te denken, waardoor ik me over bepaalde dingen begon te ergeren, die niet echt logisch waren in mijn ogen. Zoals het feit dat iemand eerst heel hysterisch doet over de pest en in quarantaine gaat, om vervolgens als ze moet vluchten spontaan vergeet dat ze afstand dient te bewaren!! Bovendien is het niet mogelijk om als je de pest hebt binnen een dag weer op de been te zijn… Zulke wonderen bestaan helaas niet…

Ook over het feit dat Gabi eerst handelt en dan pas begint met denken was ik minder te spreken. Zeker gezien de vergaande gevolgen die haar acties teweeg brachten. In het eerste boek deed ze dit ook wel, maar toen pakte alles uiteindelijk, min of meer, goed uit. Gelukkig voor haar, maar zou ze ondertussen dan niet haar lesje geleerd hebben?? Blijkbaar dus niet…

Ik ben nu wel een beetje aan het muggenziften, want zoveel ergerde me dit ook weer niet. Dit boek las namelijk als een trein, voor ik het wist moest ik weer afscheid nemen van iedereen en wachten tot ik het volgende boek in mijn handen kan krijgen. Gabi en Lia beleven weer een heleboel en wat was het weer spannend op sommige momenten! Weer lieten ze zich niet uit het veld slaan en bewezen ze dat vrouwen ook wel wat kunnen, heerlijk!

Conclusie

Cascade zit net als het eerste deel boordevol actie en raast in een lekker tempo door. Het is nog steeds interessant om te lezen over Marcello in al zijn perfectheid, over de de grappige Luca en de avonturen van de gezusters Betarrini. Opnieuw is het spannend, want weet Gabi ook deze keer te ontsnappen van de vijand? Deze keer waren er wel een paar “imperfecties” die me een beetje ergerden omdat ze niet logisch waren, maar dat is ook een beetje muggenzifterij van mijn kant 😉

Lezen of Niet Lezen? Yay of Nay?
Hoe denk jij over Cascade?
four-stars

6 responses to “Cascade | Lisa T. Bergren

 1. emma

  ik heb net stuck gelezen en wil heel graag deel 2 lezen, het enigste probleem is dat ik heb boek nergens kan vinden behalve in het Engels. heeft u de boeken in het Engels gelezen of in het Engels?

  • Hallo Emma, noem me alsjeblieft geen u! Dan voel ik me wel heel erg oud, nog ouder dan de 26 die ik volgende week word.
   En ja ik heb de overige boeken in het Engels gelezen nadat duidelijk werd dat de serie niet meer verder zou worden vertaald.
   Je enige optie is dus helaas verder lezen in het Engels. Als dit nog een beetje te hoog gegrepen lijkt, waarom herlees je Stuck dan niet in het Engels? Je weet immers waar het verhaal over gaat en dan kun je de boeken bovendien naast elkaar leggen als je het echt even niet volgt. Want de rest van de boeken is zeker de moeite van het lezen waard!

  • Vooral doen 😉 Het is mij ook vaak genoeg overkomen dat een boek waar de eerste keer (of paar keren) niet door heen te komen was opeens als een trein las 🙂
   Ook voor boeken geldt: at the right place & at the right time 😉

 2. Elke keer als ik boeken uit deze serie zie krijg ik weer de neiging om ze te gaan lezen. Imperfecties kan ik mij eigenlijk niet (meer) herinneren, ik weet alleen nog dat ik van deze serie genoten heb.
  Alma heeft onlangs Mexx geplaatst…My Profile

  • Ja al in al heb ik ook heel erg genoten van deze serie alhoewel er toch een dalende lijn te vinden was in het leesplezier dat ik ervoer tijdens het lezen. Het allerlaatste boek maakte dit gelukkig meer dan goed en heb daardoor deze serie met een heel tevreden gevoel kunnen afsluiten 🙂

Geef een reactie

CommentLuv badge