Change | Soraya Lane

Gepost op 17 november 2015 door Iris in Boekrecensie / 2 Comments

Tags: , , , , ,

Change | Soraya LaneChange door Soraya Lane
Mijn waardering: two-stars
Pagina's: 193
ASIN: B008IJW70G
Uitgegeven door Self Published | 6 Juli 2012
Genres: Young Adult, Romantiek, Bovennatuurlijk
Bron: Giveaway
Goodreads

When her twin sister dies of a mysterious heart condition, Riley King is sent to her grandma’s ranch. But instead of the isolation she’s been aching for, she learns of a family secret that’s been deliberately kept from her, until now.

As if finding out she’s actually a leopard wasn't enough shock for one vacation, Riley meets Hunter Logan … the guy she’s promised to. For life. But Riley has no intention of being told what to do by anyone, certainly not some stubborn, dominant shifter. Even if he can make her purr, her claws are slicing out. Until Riley realizes that not fulfilling her destiny would commit her sister to a life on the other side without her.

Change was niet voor mij bestemd… Na het lezen van de blurb was ik super enthousiast geworden, misschien te, waardoor de teleurstelling toen ik begon te lezen des te groter was. Het belangrijkste element dat een boek voor mij leuk maakt, ontbrak namelijk: het verhaal kwam niet tot leven. Elke keer als ik een boek lees creeër ik een soort 3D film in mijn hoofd. Daarin zie ik hoe de wereld eruit ziet, de personages en vorm een band met ze. Dat lukte me bij dit boek niet. Ik had moeite om me te verplaatsen in de hoofdpersoon en daardoor kreeg ik het gevoel een objectieve toeschouwer te zijn… Zo jammer, en ik had me nog zo op een goed verhaal verheugd!

De snelheid waarmee sommige gebeurtenissen plaatsvinden, hielp ook niet echt:

Dag 1 Een troosteloze Riley, die net haar zus heeft verloren ontmoet Hunter
Dag 2 Ze verandert in een Luipaard en het grote verdriet om haar zus is zo goed als verdwenen.
Dag 3 Waarom was ze ook alweer aan het rouwen? Het was tenslotte slechts haar tweelingzus….

Ja sorry, ik heb onlangs nog iemand die me heel dierbaar was verloren en ik weet dat iedereen op zijn eigen manier rouwt, maar niemand is daar binnen drie dagen overheen… Daarnaast had Riley de minder goede eigenschap om binnen seconden levensveranderende beslissingen te nemen met alle gevolgen van dien. Het is geen probleem om een nachtje te slapen over zulke dingen, in feite dat wordt zelfs aangemoedigd!

Wat me er uiteindelijk van weerhield om dit boek weg te leggen waren de subtiele hints die over Claudia gedropt werden en de bloeiende romance tussen Riley en Hunter. Af en toe hadden ze een paar schattige momenten. Wat me echter na het einde bij bleef was de situatie voor Claudia. Ik vond het eigenlijk vooral oneerlijk. Ik heb ook een zus voor wie ik bijna alles over zou hebben (nee Marijke, ik deel mijn krentenbroodjes nog steeds niet 😉 ) maar ik betwijfel of ik dezelfde vrede zou hebben over de situatie als Claudia heeft. Dit is bovendien al generaties lang aan de gang… Wordt het dan niet eens tijd om in te grijpen??

Dat was echter niet de enige vraag die onbeantwoord bleef na het lezen van Change. Ik had er zoveel! Vooral over het veranderen in een luipaard en hoe dat allemaal in elkaar zit. Nergens wordt daar dieper op ingegaan. Of over wie de vijand nu eigenlijk is… Is dat ook niet belangrijk om te weten? Het gaf mij het gevoel dat dit verhaal nog niet was uitgewerkt. Dat dit het klad is en de echte, uitgewerkte versie nog moet verschijnen. Wel jammer, want het was allemaal best wel interessant.

Conclusie

Het lukte me maar niet om helemaal op te gaan in Change. Om het verhaal voor me te zien en een band te krijgen met de personages. Daarvoor ging het verhaal te snel en was het te ongedetailleerd en op sommige momenten ongeloofwaardig. Het laat me met een heleboel vragen achter die helaas nooit op te lossen zijn. Eigenlijk had ik dit boek weg willen leggen, maar de schattige momenten tussen Riley en Hunter en mijn nieuwsgierigheid naar wat er nu met Claudia aan de hand was lieten me toch doorlezen. Helaas was dat het eigenlijk niet waard…

Lezen of Niet Lezen? Yay of Nay?
Hoe denk jij over Change?
two-stars

2 responses to “Change | Soraya Lane

Geef een reactie

CommentLuv badge