Stad van Gevallen Engelen | Cassandra Clare

Gepost op 20 april 2017 door Iris in Boekrecensie / 0 Comments

Tags: , , , , , , , , ,

Stad van Gevallen Engelen | Cassandra ClareStad van gevallen Engelen door Cassandra Clare
Mijn waardering: four-stars
Ook van deze auteur: Stad van Beenderen, Stad van Vuur, Stad van Glas
Vertaald door Elsbeth Witt
Serie: Kronieken van de Onderwereld #4
Mijn waardering voor de serie: four-stars
Ook in deze serie: Stad van Beenderen, Stad van Vuur, Stad van Glas
Pagina's: 448
ISBN: 9789044342543
Uitgegeven door Moon, Overamstel Uitgevers | 1 Oktober 2013
Genres: Young Adult, Weerwolven, Bovennatuurlijk, Romantiek
Bron: Gekocht
Goodreads

De oorlog tussen de benedelingen en de schaduwjagers is voorbij, ze leven nu vredig naast elkaar. Clary is weer thuis in New York, en ze is begonnen met haar opleiding tot schaduwjager. En, misschien nog wel belangrijker: zij en Jace zijn nu echt een stel. Maar dan wordt de ene na de andere schaduwjager vermoord. Wanneer Jace zich afstandelijk gaat gedragen, wordt Clary geconfronteerd met haar grootste nachtmerrie.

Eindelijk. Eindelijk kan ik verder met de Kronieken van de Onderwereld. Na het derde deel stond ik al te popelen om Stad van Gevallen Engelen op te pakken. De schrijfster raadde echter aan om eerst haar andere serie, De Helse Creaties, op te pakken, omdat je anders misschien spoilers tegen zou kunnen komen. Deze trip beviel me echter minder goed dan ik dacht. Ik kon pas in het laatste deel echt van dat verhaal genieten. Vandaar dat ik nu sta te popelen om terug te gaan naar mijn “oude en vertrouwde” Shadowhunters. Bovendien heb ik dringend wat “Jace tijd” nodig 😉

Stad van Gevallen Engelen

Ook al begon ik vol enthousiasme aan Stad van Gevallen Engelen, ik eindig toch met gemengde gevoelens. Natuurlijk ben ik blij om weer terug te zijn in het heden, bij personages die me ondertussen heel dierbaar zijn geworden. Ben ik blij dat ik weer volop kan genieten van de bijtende humor en sarcasme van Jace en het gekibbel. Oh wat ben ik dol op het gekibbel!

Ik had echter wederom een verhaal verwacht van het kaliber waar het derde deel, Stad van Glas, mee eindigde. Een verhaal dat me van het begin tot eind gevangen hield, onderweg met mijn gevoelens spelend en uiteindelijk een beetje gebroken achterliet. Die achtbaanrit was in dit boek helaas nergens te bekennen. De schrijfstijl voelde hier niet lekker genoeg voor aan om dat te kunnen. Ik maak me echter niet ongerust. Bij het allereerste deel had ik precies dezelfde reactie, dus ik heb nog alle hoop op verbetering 🙂

Mijn onvermogen om me te kunnen verplaatsen in het verhaal komt denk ik voor het grootste deel door mijn ongenoegen over de ontwikkelingen van Clary en Jace. Aan het eind van het derde deel konden ze eindelijk samen zijn. Stond niets meer ze in de weg, althans dat dachten ze. Dit boek blijkt jammer genoeg het tegendeel en dat vond ik zo oneerlijk! Hebben ze nog niet genoeg meegemaakt? Waarom kunnen ze nu niet in alle rust van elkaar genieten 🙁

Oftewel, Stad van Gevallen Engelen is weer een verhaal over iets dat een kloof tussen Clary en Jace zal drijven. Ik vond het dan ook niet echt origineel en had eigenlijk op een nieuw groot onheil of iets dergelijks gehoopt, waar ze deze keer zij aan zij tegen konden vechten. Toen echter duidelijk was dat dit niet zo zou zijn had ik de grootste moeite om het boek nog leuk te blijven vinden. Gelukkig liet Cassandra Clare Simon, Izzy, Maia en Alec ook hun verhaal vertellen. Ze gaf hun een eigen verhaallijn waardoor ik nog genoeg interesse bleef houden om door te blijven lezen.

Op het laatste moment slaagde het boek er toch nog in om een leuk boek te worden. Ik was bijgetrokken omtrent de Jace / Clare situatie, althans had me er bij neergelegd, en het werd weer ouderwets spannend, zoals Cassandra Clare dat als geen ander kan beschrijven. Bovendien waren er enkele schokkende en onverwachte onthullingen waar ik graag het naadje van de kous van wil weten!

Conclusie

Jammer genoeg was Stad van Gevallen Engelen niet het denderende gevolg waar ik op hoopte. Daarvoor maakte het iets teveel gebruik van dezelfde elementen. Het was wel weer heerlijk om samen avonturen te beleven met Jace en de rest en ik kijk dan ook uit naar Stad van Verloren Zielen. Het einde heeft me namelijk best wel nieuwsgierig gemaakt naar hoe dit verder zal gaan!

four-stars

Reading this book contributed to these challenges:

Geef een reactie

CommentLuv badge