Commit to a Writing Practice | Writing 101 Dag #3

Gepost op 8 april 2015 door Iris in Persoonlijk / 0 Comments

Tags:

Dag 3 van Writing 101. De opdracht van gisteren was ik echt super blij mee om daar over te schrijven. Wat zou er echter vandaag van me verwacht worden? Het mailtje kwam vroeg deze keer! Nog voordat ik naar mijn werk ging, kon ik al gaan nadenken over de opdracht van vandaag:

Write about the three most important songs in your life — what do they mean to you?

Die tijd had ik achteraf gezien wel nodig ook, al was het maar om te kiezen over welke liedjes ik het wil hebben. Ik heb namelijk niet echt absolute favorieten. Net zoals boeken, heb ik er zoveel die me raken, maar om de een nu boven de ander te stellen… Nee, die keuze kan ik niet maken. Allemaal doen ze iets met me op een heel andere manier. Daarom heb ik maar besloten om een selectie te maken van liedjes die me de laatste tijd bezig houden 😀

Divider

Time to Say Goodbye
Andrea Bocelli & Sarah Brightman

Ik heb dit altijd al een mooi liedje gevonden om naar te luisteren, maar bijna een jaar geleden nu heeft het een totaal andere betekenis voor me gekregen. Dit was namelijk het laatste liedje dat te horen was op de begrafenis van mijn lieve oma. Dat moment staat dan ook in mijn geheugen gegrift: hoe ik op de tonen van Time to Say Goodbye naar voren loop om voor de laatste keer de kist aan te raken en daarna de zaal verlaat. Wetende dat dit nu echt Goodbye was en dat ik haar nu echt nooit meer zal zien.

Time to Say Goodbye paste echt perfect bij dat moment en ik heb het na de begrafenis ook meteen gedownload. Ik moest en zou het nog een keer horen. En nog eens. De dagen daarna was dit het liedje dat ik bijna elke keer op had staan. Het herinnerde me natuurlijk aan de begrafenis, maar uiteindelijk deed het liedje me aan mijn oma denken. Niet dat mijn oma fan was van Andrea Bocelli, ofzo. Nee, elke keer dat ik dit liedje hoorde liet ik mijn gedachten de vrij loop en dan kwamen er vanzelf herinneringen bovendrijven over mijn oma. Allerlei leuke herinneringen die ik voor altijd zal koesteren.

Nu, bijna een jaar later, heb ik het liedje nog steeds af en toe opstaan. Gewoon om mijn gevoelens en gedachten de vrije loop te laten en te kunnen denken aan mijn lieve, geweldige en allerbeste oma ter wereld.

Divider

She Looks So Perfect
5 Seconds of Summer

Zo na dat zware nummer, nu even een heel vrolijk rocknummer waar je lekker mee kunt blèren in de auto, of waar je ook bent. Tot een paar weken geleden had ik eigenlijk nog nooit van 5 Seconds of Summer gehoord, laat staan dit super leuke liedje. Liz van Puizenbol wees me echter op het bestaan van deze band, toen we het op Twitter hadden over Zayne die One Direction had verlaten. Even voor de duidelijkheid: ik ben geeeeeen DIE-HARD 1D fan, ook al heb ik alle CD’s in huis. Ik vind de muziek van One Direction gewoon heel leuk om naar te luisteren. Op een concert met allemaal gillende tienermeisjes zul je me dus nooit vinden en mijn kamer, computer en telefoon zijn plaatjes-van-leden vrij.

Enfin, het ging dus over She Looks So Perect. Het liedje begint meteen pakkend, de melodie is vrolijk, het refrein is catchy en is lekker makkelijk mee te zingen. Het heeft bovendien een van de leukste teksten om er met volle borst uit te brullen: You look so perfect standing there in my American Apparel underwear. Wat wil je nog meer? Zeker nu het eindelijk warmer begint te worden, de raampjes en het volume van de radio in de auto weer helemaal open gezet kunnen worden, is dit het liedje dat me de laatste tijd bezig houdt. De clip is wel een beetje apart om het zachtjes uit te drukken, dus luister de eerste keer alleen en kijk daarna pas de clip 😉

Divider

Walking in the Air
Peter Auty

Beetje vreemd liedje om te kiezen, nu de lente eindelijk heeft besloten om wat van zich te laten horen. Waarom dan een liedje dat gaat over sneeuw, sneeuwpoppen en de kerstman? Heel simpel: dat is mijn favoriete tijd van het jaar. De tijd vlak voor Kerst, wanneer het lekker guur en donker buiten is en je gezellig met je familie binnen zit, warme chocomel drinkt en leuke spelletjes speelt. De tijd met prachtig verlichte huizen en nog prachtigere versierde kerstbomen. Ik ben er zelfs zo dol op dat je me dikwijls midden in de zomer menig kerstliedje kunt horen neuriën, meestal tot grote ergernis van de mensen om me heen 😀

Hoewel ik natuurlijk verschillende kerstliedjes heb waar ik dol op ben, is dit liedje toch net wat specialer dan alle anderen. Ten eerste is daar natuurlijk de film die erbij hoort: The Snowman. Als klein kind kon ik al niet genoeg krijgen van deze film. Vol sneeuw waar maar geen einde aan kwam en levende sneeuwpoppen die je ook nog eens naar de Kerstman brengen! Dit liedje gaf altijd het mooiste gedeelte van de film aan: als ze gingen vliegen.

Daarnaast vind ik het gewoon een prachtig liedje. Wel keek ik even raar op toen ik las dat het gezongen was door een jongen, maar die ijle, hoge stem, past er perfect bij. In de winter is het ook koud, stil en kil. Precies zoals dit liedje me altijd laat voelen, denkend aan witte, koude velden. Waar maanlicht de sneeuw laat fonkelen…

Welke liedjes koesteren jullie het meest?

Geef een reactie

CommentLuv badge