Crowdfunding voor Urban Fantasy

Gepost op 1 mei 2016 door Iris in Boekenpraat / 2 Comments

Tags: , , , , , ,

Een tijdje geleden werd ik door Emmy van Zon en Maan op een hele toffe actie gewezen. Een actie die me meteen happy de pappy maakte en vol enthousiasme. Uitgeverij de Fontein organiseert namelijk een crowdfunding voor een van mijn lievelingsgenres: Urban Fantasy! Specifieker is het een crowdfunding om het boek Grijze Ogen van Anne Bishop uit te brengen, maar het is ook een beetje om het genre in zijn algemeenheid te promoten en eigenlijk ook om eens een einde te maken aan series die halverwege niet meer verder vertaald worden. Want middels deze actie kunnen wij, boekenminnend Nederland, duidelijk maken dat er veel fans zijn en dat wij dit genre een warm hart toedragen!

Urban Fantasy

Voor diegenen die nog niet zo bekend zijn met het genre, even een korte uitleg. Urban Fantasy verhalen spelen zich af in een hedendaagse, stedelijke wereld, maar met bovennatuurlijke elementen, zoals weerwolven of elfen. Noem maar op, de mogelijkheden zijn eindeloos!

Het onderscheidt zich van paranormal romance doordat, ook al is er romantiek in deze verhalen te vinden, daar niet de nadruk op ligt. Het gaat om het verhaal, om de krachtige vrouwelijke personages die meestal in de hoofdrol schitteren en hun gebeurtenissen. De leeftijd is over het algemeen ergens in de twintig, dus een mooie uitstap als je even wat anders wil dan het Young Adult genre 😉

Crowdfunding

Om dus het volgende boek in de serie te kunnen vertalen en om te laten zien dat het genre toekomst heeft in Nederland, is de uitgeverij een crowdfunding gestart. Voor diegenen die hier niet zo bekend mee zijn, met een crowdfunding doneer je geld om een project te steunen, in dit geval het uitgeven van een boek. Iets waar ik al meerdere keren aan heb meegeholpen en met succes! Dankzij de inleg van mij en andere mensen kon een auteur zijn of haar droom waarmaken. Dat geeft een goed gevoel toch? Bovendien kreeg ik in ruil voor mijn donatie het boek om te lezen. Win-win toch?

Uitgeverij de Fontein pakt de beloningen nog beter aan! Naast natuurlijk het boek zelf, kun je ook andere opties kiezen, zoals het eerder mogen ontvangen van het boek en alle boeken in de serie! Het meest toffe is echter, dat hoe meer geld wij inzamelen, hoe gevulder de goodiebag wordt! Daar ben ik eerlijk gezegd nog het meest enthousiast over, want de uitgeverij verklapt natuurlijk niet alles wat er in de goodiebag komt! Ik ben zo benieuwd, want ik heb natuurlijk al wat geld gegeven. Aangezien ik deze serie nog niet heb gelezen (shame on me I know) ben ik voor de e-books gegaan 🙂

Wil jij deze actie ook steunen? Kijk dan hier voor meer informatie en te doneren

P.S. Even geen geld? Geeft niet, maar spreid het nieuws over de actie, zodat we kunnen laten merken dat we met z’n allen achter het genre, achter series die niet halverwege gestaakt worden, staan!

2 responses to “Crowdfunding voor Urban Fantasy

  1. Ik deed al mee en heb de actie ook gedeeld. Net als jij heb ik er ook een collage van gemaakt in de hoop dat die afbeelding meer de aandacht zou trekken als enkel een tweet of FB-status. Ik ben echt fan van deze boeken en hoop dan ook dat ze de 100% zullen halen.
    zwartraafje heeft onlangs Blogger Vriendenboek #43 geplaatst…My Profile

Geef een reactie

CommentLuv badge