The Crown of Embers | Rae Carson

Gepost op 8 juni 2016 door Iris in Boekrecensie / 0 Comments

Tags: , , , , ,

The Crown of Embers | Rae CarsonThe Crown of Embers door Rae Carson
Mijn waardering: four-stars
Ook van deze auteur: The Girl of Fire and Thorns, The Bitter Kingdom
Serie: Fire and Thorns, #2
Ook in deze serie: The Girl of Fire and Thorns, The Bitter Kingdom
Pagina's: 410
ISBN: 0062026534
Uitgegeven door Greenwillow Books, HarperCollins Children's Books, HarperCollins Publishers | 27 Augustus 2013
Genres: Young Adult, Fantasie, Romantiek
Bron: Gekocht
Goodreads

The second book in Rae Carson's award-winning The Girl of Fire and Thorns fantasy trilogy, perfect for fans of Game of Thrones and Kristin Cashore. Tamora Pierce called the first book, The Girl of Fire and Thorns, "A unique and engrossing read!" A seventeen-year-old princess turned war queen faces sorcery, adventure, untold power, and romance as she fulfills her epic destiny.
In The Girl of Fire and Thorns, Elisa won the war. She saved her kingdom. But no one prepared her for how hard it is to recover from a battle, or to rule a people who still don't trust her. She's still fighting—against assassination attempts and more—and her enemies lie both outside her court and within it. So Elisa will cross the ocean in search of the perilous, uncharted, and mythical source of the Godstone's power. With her go a one-eyed warrior, a loyal friend, an enemy defector, and the man she is falling in love with. A breathtaking, romantic, and dangerous second volume to Rae Carson's ambitious trilogy. Cinda Williams Chima proclaimed about the first book, The Girl of Fire and Thorns, "I LOVED this book!" and Veronica Roth agreed, saying, "Definitely recommended."

Net als in The Girl of Fire and Thorns had ik een paar hoofdstukken nodig voordat ik aan de schrijfstijl van Rae Carson gewend was in The Crown of Embers. Ik weet niet hoe dit komt, maar mijn hersenen hebben blijkbaar een moment nodig om zich aan haar stijl aan te passen. Gelukkig duurde dit net als de vorige keer maar even. Vanaf het moment dat het spannend begon te worden zat ik er weer middenin!

Midden in een ontzettend spannend verhaal. Dit kwam deels doordat het goed opgezet is, maar ook door de “grilligheid” van de schrijfster, om het zo maar even te noemen. Door al die boeken die ik heb gelezen kan ik inmiddels in grove lijnen voorspellen hoe het verhaal zal lopen. Meestal klopt dit ook wat betreft de grote gebeurtenissen, wijken auteurs niet van dit alom bekende pad.

Rae Carson is echter iemand die zich niets van de ongeschreven regels aantrekt. In The Girl of Fire and Thorns was ik hier al achter gekomen en ook in The Crown of Embers was het weer raak. Ze deed er zelfs een schepje boven op! Het zorgde ervoor dat ik werkelijk geen idee had welke kant het verhaal zou opgaan, dat ik totaal in het ongewisse was over wat er met mijn favoriete personages zou gebeuren. Het hield me op het puntje van mijn stoel en aan het boek gekluisterd en heeft ook voor verscheidene slapeloze nachten gezorgd. Ik kon gewoon niet anders dan doorlezen. Ik moest weten of iedereen op de volgende bladzijde nog in leven was!

Het werd ook steeds leuker en leuker om over Elisa te lezen. Je ziet haar groeien. Moeilijke beslissingen maken en wijzer worden door al haar ervaringen. Ze is ook zo’n sterk personage! Wat zij allemaal niet voor haar voeten geworpen heeft gekregen in haar jonge leventje. Dat is onderhand toch een lijst om u tegen te zeggen. Toch slaat ze zich daar elke keer dapper doorheen, geholpen door haar trouwe metgezellen.

Het was voor mij heel makkelijk om me in haar te verplaatsen. Om haar gevoelens de mijne te laten worden. Te begrijpen waarom ze op een bepaalde manier handelt. Het leek soms alsof ìk het was die alles beleefde! Zo goed zat ik op een lijn met onze hoofdpersoon. Het is ook allemaal zo beeldend verteld, zo levensecht, dat ik niet anders kon dan er in worden gezogen. De andere personages mogen er natuurlijk ook zijn. Het was heerlijk om wederom een poosje met iedereen door te brengen 🙂

Het einde is ook de moeite van het vermelden waard. Het was gewoon subliem. Net op het moment dat Rae Carson me lekker had gemaakt met heerlijke romantische ontwikkelingen sloeg ze opnieuw toe. Doet ze weer iets onverwachts waardoor ik gewoon totaal verbijsterd de laatste bladzijdes heb gelezen. OMG! Gebeurde dat nu echt? *leest bladzijde opnieuw* NEEEEEEEE!! Waar is het vervolg? Ik heb het NU nodig. Was zo’n beetje mijn reactie. Echt Rae Carson, wat doe je me opnieuw aan?

Conclusie

Opnieuw heeft Rae Carson met The Crown of Embers een prachtig, pakkend en vooral levensecht verhaal geschreven. Het is niet moeilijk om je in Elisa en haar gedachten te verplaatsen en een band met haar op te bouwen. Daarnaast is het door de onvoorspelbare schrijfstijl van de schrijfster een boek vol spanning en actie, waar ik alleen maar van heb genoten, tot aan het grote, schokkende einde met zijn cliffhanger toe. Ik ben diep onder de indruk!

four-stars

Geef een reactie

CommentLuv badge