Dag Augustus, tot volgend jaar!

Gepost op 14 september 2016 door Iris in Persoonlijk / 1 Comment

Tags: , , , , , , , , ,

Augustus 2016

In tegenstelling tot juli kijk ik met een veel fijner gevoel terug op augustus 2016. Het weer zat eindelijk een beetje mee, hoewel het tegen het eind van de maand zelfs iets te warm voor me werd en ik ziek in bed eindigde. Warmte en Iris gaan niet altijd even goed samen…

De rest van de maand heb ik gelukkig wel optimaal kunnen genieten. Ik bruiste weer van de energie. Had weer zin om dingen te gaan ondernemen en zag mijn zomervakantie met rappe sprongen dichterbij komen. Wat voelde dat goed!

Persoonlijk

In augustus heb ik ook eindelijk iets gedaan wat al heel lang op de planning stond: een weekend weg met mijn broers en zus. Onze keuze was gevallen op een klein dorpje in het Sauerland (Duitsland) en wat een uitstekende keus bleek dat te zijn. De omgeving was prachtig, het weer werkte enorm mee, het eten was overheerlijk en het gezelschap opperbest. Oftewel zeker voor herhaling vatbaar! Het heeft bovendien mede geholpen om wat van mijn energie terug te krijgen 🙂

De volgende keer moet ik van tevoren wel wat meer trainen. We hadden in het hele weekend namelijk meer dan 40 kilometer afgelegd. Dat was an sich niet zo’n probleem, maar het Sauerland is een stuk heuvelachtiger dan Limburg! Dat heb ik de dagen erna dan ook zeker gevoeld 😉

Evenementen

Deze maand stonden er maar liefst twee boekige evenementen op het programma. Een was natuurlijk de readathon van de dames van Oh My Book, waar ik voor het tweede achtereenvolgende jaar aan mee heb gedaan en wat opnieuw fantastisch was! Lekker kletsen met andere deelnemers, meedoen aan toffe acties en natuurlijk het belangrijkste: heerlijk lezen! Ik merk echt dat als ik aan zo’n readathon mee doe dat ik dan meer tijd vrij maak om daadwerkelijk te kunnen lezen. Een win-win situatie dus. Ik heb bovendien uit betrouwbare bron vernomen dat er volgend jaar weer een zal worden gehouden. Yay!

Daarnaast had uitgeverij Blossombooks ook weer iets tofs georganiseerd: een heuse Bookstagram Challenge, waarbij je elke dag een foto met een bepaald thema diende te plaatsen. Hoe leuk is dat? Ik heb dan ook elke dag trouw een foto gemaakt en geplaatst. Wat ik echter niet had verwacht was hoe leuk ik het zou vinden om elke keer boeken uit te zoeken. Om na te denken over waar ik de foto zou gaan nemen en in welke positie. Ik ben dan ook zeker van plan om nog een keer aan een Bookstagram Challenge mee te doen. Voor diegenen die geen Instagram hebben, volgen nu een paar van mijn best gelukte foto’s 🙂

Dag 9 van de #BBBookstagram #Challenge: Favoriete boek + 5 feitjes Als ware boekliefhebber, heb ik natuurlijk geen favoriet boek. Dat is gewoon een onmogelijke keuze. Er zijn namelijk tig boeken die zich een plekje in mijn hart hebben veroverd. Van al die boeken heeft Prince’s Gambit zich wel een heel speciaal plekje weten toe te eigenen. Want dit verhaal mensen… Ik kan gewoon niet in woorden omschrijven hoe fantastisch en geweldig dit boek, deze serie is. Echt een aanrader, alhoewel ik even mee wil geven dat dit boek, voornamelijk vanwege het eerste deel, niet voor iedereen is weggelegd. Het is sowieso een boek voor de oudere lezers, maar probeer het toch, want Prince’s Gambit is het o zo waard 😍😍😍😍😍😍! Nu vijf feitjes over mezelf: 1. Mijn naam is Iris 2. Ik ben 26 jaar 3. Ik woon in Limburg 4. Ik hou ontzettend veel van lezen 5. Ik heb een blog genaamd Carpe Libra (link in bio). Kom eens een keer gezellig langs 😉 !

A post shared by Iris (@carpelibra) on

Recensies

Wederom heb ik natuurlijk gelezen deze maand. Zelfs extra veel door de readathon. Ik hoop dan ook echt dat dat zijn vruchten heeft afgeworpen als ik mijn maandelijkse #eenlegetbr challenge weer ga opmaken 🙂 Anyways mijn persoonlijke favoriet deze maand was toch wel Godin bij Vergissing. Oh wat hou ik toch van Shannon Parker! Ze is een van de leukste personages die ik ooit ben tegen gekomen. Als je zin hebt in een avondje schuddebuiken op de bank, begin dan vooral aan deze serie 🙂 Shannon verveelt echt nooit!

Aanwinsten

Nog een reden waarom ik heel positief ben ingesteld over de huidige stand van mijn TBR: ik heb namelijk ‘slechts’ 3 nieuwe boeken in huis gehaald deze maand. Een nieuw record volgens mij! Denk ook niet dat ik dit gauw zal kunnen evenaren, want er staan verschillende bezoeken aan boekhandels gepland deze maand…

Wat hebben jullie in augustus allemaal gedaan?

One response to “Dag Augustus, tot volgend jaar!

Geef een reactie

CommentLuv badge