Dag December, tot volgend jaar!

Gepost op 3 januari 2016 door Iris in Boekenpraat / 1 Comment

Tags: , , , , , , ,

Ha! Het is me gelukt! Ik ben eens een keer op tijd met het schrijven van de terugblik! Eerste goede voornemen van 2016 is al in de pocket. Nu hopen dat ik de volgende elf artikelen ook op tijd publiceer… Ik heb in ieder geval wel de intentie om dat te doen en dit is al een goed begin 😉

December

Zoals ik al in de post voor November aangaf is December mijn favoriete maand. Het is de maand van de donkere dagen, flonkerende lichtjes, het gezellig samenzijn met familie en vrienden. De maand waarin ik Sinterklaas, Zwarte Piet en de Kerstman wederom ben tegengekomen (ja, ik was lief genoeg geweest 😀 ), afscheid nam van 2015 en 2016 begroette. Een maand waarin ik op sneeuw had gehoopt, maar jammer genoeg kwam de temperatuur niet onder de 10 graden. Ik heb echter goede hoop voor 2016!

Naast de “gebruikelijke” activiteiten ben ik deze maand ook nog een weekend naar Dublin geweest met mijn moeder. Vorig jaar had ik tijdens mijn zomervakantie deze stad al een paar uurtjes bezocht, wat helaas gewoon veel te kort was om alles te zien. Dat haalden mijn moeder en ik nu echter allemaal in. We zijn heel Dublin doorgecrost en wat was er veel te bekijken en te bewonderen! Ook was alles prachtig versierd. Dublin rond Kerst is een echte aanrader. Mijn reisverslag komt als het goed is deze maand online 🙂

Na een weekendje Dublin was een dagje Leuven aan de beurt om samen met mijn moeder en zusje de Kerstmarkt daar te bezoeken. Leuven was ook heel gezellig en prachtig versierd. Ik weet niet wat het is, maar ik heb wat met Leuven. De sfeer die er altijd heerst, de oude gebouwen, de vriendelijke mensen. Ik zou er zo kunnen wonen, IK die niets, maar dan ook niets heeft met steden en liever natuur om zich heen heeft… Gelukkig studeert mijn zusje er en heb ik dus een heel goed excuus om deze stad vaker te bezoeken 😀 (Marijke, kom ook wel om jou weer te zien hoor 😉 )

Persoonlijk

Op persoonlijk gebied heb ik in December niet zoveel geplaatst. Ik was gewoon te druk met andere (leuke) activiteiten bezig om meer te kunnen plaatsen. Ik heb echter wel, eindelijk, het verslag van mijn weekend aan de andere kant van Nederland geplaatst. Ik had namelijk besloten om met mijn moeder Leeuwarden een aantal dagen onveilig te maken. Benieuwd hoe dat was? Je kan het hier lezen:

Recensies

Dit zou geen boekenblog zijn als er geen recensies op stonden. Hieronder zie je welke recensies er deze maand zijn geplaatst. Het boek waar ik momenteel de meeste liefde voor heb is ongetwijfeld De Flirt van Andrea Cremer. In tegenstelling tot al die jaren geleden, toen ik het boek serieus had weggelegd, wist het verhaal me nu wel te pakken. Voerde het me mee en liet het me niet meer los tot ik de laatste letter had gelezen. Voor iedereen die net als ik van weerwolven houdt is dit een #mustread. Een boek dat het absoluut verdient om gelezen te worden, dus pak het ook vooral op 🙂

Een tegenvaller, ook al gaf ik het drie sterren, was voor mij het Huwelijkscontract van Jennifer Probst. Ik weet niet, ik had gewoon meer verwacht dan de gebruikelijke romcom die ik in plaats daarvan kreeg voorgeschoteld. Er sprong niets uit om dit boek bijzonder te maken, meer dan een standaard romannetje was het niet, jammer genoeg.

Aanwinsten

Last but not least sta ik nog even stil bij wat ik in December allemaal aangeschaft en gekregen heb. Verbazingwekkend genoeg geen enkel boek van de Sint. Blijkbaar had iemand hem in het oor gefluisterd dat ik al heel veel boeken had… Maar wel wat boeken van mijn Secret Santa en de Kerstman. Die vonden dat een boek of drie erbij geen kwaad konden. Iets waar ik ze groot gelijk in geef!

Verder schafte ik natuurlijk ook de nodige boeken in Dublin aan. Ik bedoel, het is een Engelstalig land en er was op dat moment net een grote uitverkoop! Dat hoef je een boekenwurm geen tweede keer te zeggen! Daarnaast heb ik vastgesteld dat Boekenkraam een gevaarlijke site voor mij blijkt te zijn. Voor ik het wist had ik voor nog geen twintig euro vier nieuwe boeken in huis. Het zouden licht beschadigde boeken zijn. Nou ik weet niet wat zij “beschadigd” vinden, afgezien van een ezelsoor heb ik geen enkel kreukje, vouwtje of wat dan ook kunnen zien! Zodra ik weer wat meer ruimte en boeken heb gelezen mag ik van mezelf dus nog een keer op deze site gaan shoppen 😀

Zoals gewoonlijk, klik op het plaatje en hij wordt groter!

Hoe was jullie December?

One response to “Dag December, tot volgend jaar!

Geef een reactie

CommentLuv badge