Dag Februari, tot volgend jaar!

Gepost op 13 maart 2016 door Iris in Persoonlijk / 10 Comments

Tags: , , , , , , , , ,

Februari

Als Limburgse betekent het aanbreken van de maand februari meestal dat het tijd wordt om de verkleedkleren en schminkspullen uit de kast te halen. Dat het tijd wordt voor nonnevotten (=strik) en poefelen (=Berlijnse bol). Dat heel Zuid-Nederland voor een paar dagen plat ligt om optochten te kijken, te feesten en alaaf te roepen. Voor mij een heerlijke tijd. Iedereen is dan lekker vrolijk en bij elke optocht kijk ik meestal mijn ogen uit met al die prachtige creaties die langslopen. Dit jaar hadden we qua weer betreft echter minder geluk en werden de meeste optochten afgelast. Begrijpelijk, maar o zo jammer!

Daarnaast is februari de laatste maand waarin ik nog kan hopen op sneeuw. Nadruk op hopen… Hoewel er af en toe wat natte sneeuw naar beneden kwam heb ik wederom een winter genoegen moeten nemen met het staren naar winterse taferelen op plaatjes, in plaats van het daadwerkelijk beleven… Nu maart is aangebroken, is ook mijn hoop als sneeuw voor de zon verdwenen en zal ik tot aan het eind van dit jaar moeten wachten… Laat in 2016 aub eindelijk weer eens wat sneeuw vallen!

Persoonlijk

Mijn trouwe volgers zal het misschien op zijn gevallen dat er minder artikelen als gewoonlijk online zijn gekomen deze maand. Dat heeft niets met die extra dag te maken, maar met het feit dat ik druk aan het solliciteren was. Brieven schrijven, gesprekken met uitzendbureaus en bedrijven, etc.. Uiteindelijk heeft dat zijn vruchten afgeworpen en heb ik een NIEUWE BAAN! Zo happy!

Ik verkeerde eigenlijk in de luxe positie dat ik al een baan had, bij een heel leuk bedrijf met de liefste collega’s ter wereld. Echter werkte ik daar als uitzendkracht, met helaas geen uitzicht op een vast contract en elk jaar de “angst” of het wel of niet verlengd zou worden. Bovendien was de uitdaging er wel een beetje uit en was ik toe aan wat nieuws.

Ik sta dan ook te popelen om in mijn nieuwe functie te beginnen. Hoewel het moeilijk zal zijn om afscheid te nemen van mijn collega’s, waar ik toch meer dan twee jaar mee samen heb gewerkt, ben ik er helemaal klaar voor. Klaar om een nieuwe start te maken, nieuwe mensen te leren kennen en om de uitdaging aan te gaan! Dit heeft helaas wel tot gevolg dat waarschijnlijk de komende tijd het aantal artikelen dat online komt wat lager zal liggen, totdat ik een beetje aan mijn nieuw situatie gewend ben. Ik zal echter mijn best doen om vooruit te werken 🙂

Evenementen

Op Valentijnsdag, iets waar ik als single niet echt veel aandacht aan besteed heb, ben ik helemaal naar het “noorden” gereisd voor de boekpresentatie van een wel heel bijzonder boek: Simon vs de verwachtingen van de rest van de wereld. Geschreven door Becky Albertalli. Het was mijn eerste boekpresentatie, dus ik wist niet wat ik kon verwachten. Echter gezien het feit dat dit een heel bijzonder boek beloofde te worden, wilde ik graag de verre reis maken.

Recensies

Deze maand had ik alleen maar goede boeken om te bespreken. Uitblinker is zonder twijfel Destiny Binds. Het begin van een van mijn favoriete series. Ik ben werkelijk dol op Scout. Bovendien laat dit boek heel goed zien dat schrijfster Tammy Blackwell graag van het pad afwijkt, met hartbrekende gevolgen aan mijn kant. Hou je van het bovennatuurlijke, weerwolven, spanning en romantiek? Begin dan vooral met deze serie!

Aanwinsten

Natuurlijk kan er geen maand voorbij gaan zonder dat nieuwe boeken zich een weg naar mijn huis vinden. Ik vind echter dat ik me deze maand heb weten te beheersen. Ik heb “maar” 4 boeken aangeschaft! Waarvan één een boek is waar ik jaren op heb gewacht. Dat bedoel ik niet om aan te geven hoe het voelde, maar is de daadwerkelijke duur van mijn wachten. Nu kon ik dan eindelijk Kings Rising in mijn armen sluiten en wat stelde het boek niet teleur! Enige domper was dat nu de serie ten einde was gekomen en er geen nieuwe verhalen over Damen en Laurent meer komen. Ik hou schrijfster C.S. Pacat echter in de gaten. Zij weet als geen ander hoe je verhalen moet vertellen!

Hoe was jullie februari?

10 responses to “Dag Februari, tot volgend jaar!

Geef een reactie

CommentLuv badge