Dag Herfst, tot over een paar maanden

Gepost op 29 januari 2017 door Iris in Persoonlijk / 8 Comments

Tags: , , , , ,

Zo, dit is alweer een tijdje geleden 🙂 ! Ik heb het, zoals jullie ongetwijfeld gemerkt hebben, de afgelopen paar maanden heel druk gehad met iets fantastisch en spannends en geweldigs. Dit slurpte zo mijn tijd op, ja zelfs mijn leestijd, dat ik mijn laatste echte post eind augustus heb geschreven. Wat volgde waren enkele ingeplande recensies om jullie zoet te houden, aangezien ik wel wist dat het even zou duren. Het wachten is nu echter voorbij. I’m back and ready to rock and blog! Wat heb ik het bovendien gemist nu ik weer achter mijn laptopje zit en druk aan het plannen ben. First things first, zal ik jullie dan eerst maar even up to date brengen met waar ik de hele herfst zoet mee was?

Zomervakantie

Mijn “blogpauze” begon met twee weekjes heerlijk genieten! In september was het eindelijk mijn beurt om zomervakantie te hebben. Geen trip geboekt dit jaar, maar wel leuke dagjes weg gepland en natuurlijk weer de nodige boekwinkels bezocht. Zo kan ik nu ook Donner in Rotterdam van mijn boekwinkelbucketlist afstrepen, net als Grand Theatre, de boekwinkel in het theater, in Breda. Wat een leuke en ruim gesorteerde boekhandels waren het allebei! Zeker de moeite van het bezoek waard.

De leukste verrassing stond me echter in Zwolle te wachten. Daar ontdekte ik boekhandel Waanders in de Broeren, oftewel een boekhandel in een kerk! Wat natuurlijk niet zo vernieuwend is, in Maastricht hebben we namelijk Dominicanen, die al zo vaak tot een van de mooiste boekwinkels van Nederland en zelfs de wereld is uitgeroepen. Toch trekt Waanders me een stuk meer aan dan de Domicanen.

Waarom? Alles is prachtig wit, wat een heel rustig gevoel geeft en hij is bovendien niet zo massaal als zijn broer in Maastricht. Die komt altijd zo streng en kil op me over en nodigt niet echt uit om er lange tijd in te spenderen, terwijl Waanders … Daar kan ik zeker wel een paar uurtjes vertoeven! Dus als je een keer in de buurt van Zwolle geraakt, een bezoekje aan deze boekhandel is zeker de moeite waard. Net als de stad zelf overigens, hij staat boordevol prachtig oude gebouwen en heeft leuke kleine steegjes!

On my own…

Het fantastische-en-tijd-opslurpende-iets begon pas na mijn vakantie. Nou ja iets meer dan een week na mijn vakantie om precies te zijn, want ik was nog niet eens een paar dagen aan het werk of ik kon alweer thuisblijven. Een heel gemeen griepvirus had me te pakken en hield me aan bed gekluisterd. Al die ellendigheid had toch nog een klein voordeeltje: ik heb in de tijd dat ik ziek was wel veel kunnen lezen. Om de hele tijd ellendig en niets doenend in bed te liggen is niets voor mij… Daardoor had ik binnen een dikke week mijn doel voor #boektober ook helemaal gehaald!

In de tijd dat ik me zo lamlendig voelde, ontving ik ook een mailtje dat mijn leven op zijn kop zou zetten. Ik kreeg namelijk de uitnodiging om een appartement te bezichtigen dat ik al een tijdje op het oog had. So happy! Toen ik het eenmaal ook van binnen had gezien en een rondje in de buurt had gelopen wist ik het: hier wil ik dolgraag wonen! Gelukkig lag niets me in de weg en zo kon ik eind oktober de sleutel VAN MIJN EIGEN APPARTEMENT in ontvangst nemen. Wauw, wat een fantastisch gevoel was dat!

Toen begon het werk pas echt. Natuurlijk moest er schoongemaakt en geverfd worden en laten we de grootste klus niet vergeten: de meubels. Aangezien ik geen zin had om tig winkels af te gaan om tegen een redelijke prijs alles bij elkaar te sprokkelen, besloot ik voor de gemakkelijke en ook kwalitatief goede keus te gaan: IKEA. Met als gevolg dat mijn appartement nu als een soort IKEA showroom uitziet, maar who cares! Ik ben super blij met het resultaat. Spullen van IKEA kopen heeft echter ook een groot nadeel: je mag het allemaal zelf in elkaar zetten. Daar ging verbazingwekkend genoeg veel meer tijd in zitten dan ik dacht.

Al met al heeft het meer dan een maand geduurd voordat er geen dozen meer door mijn appartement slingerden. Om maar niet over het zelf in elkaar zetten te beginnen, dat af en toe toch best… uitdagend was (lees k**, plankje verkeerd om, hele kast weer uit elkaar om hem alsnog recht te zetten). Al doende leert men echter en ik kan nu zeggen dat ik ondertussen een kei ben geworden in het lezen van IKEA handleidingen en letten op kleine puntjes en hoekjes die aanduiden hoe om iets bevestigd dient te worden. En ik kan overweg met een accuboormachine! Ha ik ben een op en top klusvrouw geworden 🙂

Nu woon ik dus op mezelf en ben ik gaandeweg aan het ervaren hoe het is om mijn eigen huishouden te runnen. Daar komt zoveel bij kijken! Zo kan ik nu niet lekker op de bank neerploffen na het werk en lezen tot het eten op tafel wordt gezet, verdwijnt stof helaas niet vanzelf en zal er toch echt een keer afgewassen moeten worden. Dan zijn er ook nog de boodschappen en het vuilnis en… Er is zoveel waar ik nu rekening mee mag en moet houden, toch ben ik hartstikke blij dat ik de stap heb kunnen zetten. Het was tijd om helemaal op eigen benen te staan en een echte volwassene te worden. Althans me meer er naar gedragen 😉

Bovendien heb ik nu ZAT PLAATS VOOR AL MIJN BOEKEN. Ik heb nu zelfs een hele lege kast over en dus meer dan genoeg ruimte om er nog meer bij te plaatsen huilt van geluk Ik kan me niet meer herinneren dat ik voor het laatst überhaupt plek had voor meer boeken. De komende jaren tijd  kan ik zeker vooruit! En ja… zodra ik hem helemaal ingedeeld heb zoals ik wil, volgen er zeker foto’s!

Dus…

Voor iedereen die zich afvroeg waarom ik zo stilletjes was en de afgelopen paar weken niks online heb gezet (mijn voorraadje was op 😉 ): dit is wat ik de afgelopen paar maanden heb gedaan. Ik ben wel trots dat ik, ook al heb ik de laatste paar maanden echt maar een of twee boeken heb gelezen, toch mijn Goodreads challenge heb gehaald! Daarover echter meer in een andere post 🙂

Dit is overigens geen verontschuldiging van mijn kant uit, waarom ik niets van me heb laten horen. Want ik heb namelijk nul schuldgevoel! Al vond ik het wel jammer dat ik geen tijd had, maar dit is en blijft mijn hobby en belangrijkere zaken gaan voor. Langzamerhand begin ik echter mijn trein weer op de rails te krijgen, komt er regelmaat in alles en kan ik weer rustig gaan zitten om mijn blogjes te schrijven en te lezen. Vooral lezen, daar heb ik zo’n zin in! Het is namelijk ondertussen 2017 en er is weer een nieuwe Goodreads Challenge die gehaald dient te worden.

2017

Mijn plannen voor Carpe Libra voor 2017… zijn er nog niet echt. Eerst wil ik weer een beetje terugkomen in de “blogflow.” Leren om mijn hobby en lezen te combineren met al die dingen die ik nu moet doen. Wees echter niet ongerust. Ik heb nog meer dan genoeg aantekeningen die liggen te wachten om uitgewerkt te worden tot recensies en artikelen. Wanneer? Laat je verrassen zou ik vooral zeggen en abonneer je op mijn Bloglovin of vul je e-mailadres rechts in om op de hoogte te blijven wanneer er weer wat online staat.

Recensies

Vanwege mijn goede voorbereiding zijn toch nog wat recensies online gekomen, waaronder, voor mij, hèt boek van 2016: Hof van Mist en Woede. Wow… Sarah J. Maas heeft zich in dit boek gewoon weer overtroffen en kan als geen ander je gevoelens over een bepaald personages een heel andere kant op laten gaan. Dan was er natuurlijk nog Rhysand… Op en top een aanrader! Grootste domper was The Dig. Een boek dat vooraf geweldig oogde: tijdreizen, Olympische goden en weet ik niet wat, maar vervolgens zo erg op mijn zenuwen werkte dat ik de eindstreep helaas niet heb gehaald.. Nope, geen aanrader!

Herfstaanwinsten

Je denkt toch niet dat ook al had ik weinig tijd, ik geen nieuwe boeken heb aangeschaft? Think again! Tijd voor een boekbox unboxing is er altijd en daarnaast waren er gewoon een paar boeken die ik, nu ik op mezelf woon en de ruimte ervoor heb, eindelijk aan mijn verzameling toe kan voegen 🙂 Bovendien vind ik het niet slecht van mezelf: In vier maanden tijd maar 37 boe… Wat? Ben ik er toch nog in geslaagd om 37 boeken aan te schaffen?? Tsja… wat kan ik daar op zeggen? Ik voelde volgens mij gewoon aan dat ik binnenkort meer dan genoeg ruimte had in mijn boekenkast? Nu alleen nog ze allemaal lezen… Ben daarmee echter wel op de goede weg 🙂 kuch kuch

Wat hebben jullie de afgelopen herfst gedaan?

8 responses to “Dag Herfst, tot over een paar maanden

 1. Henrieke

  Leuk dat je er weer bent, dit vond ik altijd leuke artikelen om te lezen. Die boeken die je gekocht hebt lijken me stuk voor stuk goed en ik ben best benieuwd naar hoe je boekenkast er uit ziet! 🙂

  • Fijn om te weten dat mensen dit leuke artikelen vinden! Zelf vind ik ze ook hartstikke leuk om te schrijven! Even rustig bekijken wat de afgelopen tijd zich heeft afgespeeld.
   De foto’s komen eraan zodra ik helemaal tevreden ben met mijn indeling 🙂

 2. Wat leuk dat je nu je eigen plekje hebt. Heb je ook zo genoten van het inrichten van je nieuwe boekenkasten? Dat vond ik echt één van de leukste dingen toen we net gingen samenwonen én enkele jaren later na de verbouwingen aan ons eigen huisje. Ik vond het trouwens wel even wennen toen. Pas wanneer je alleen of samen gaat wonen merk je pas volledig op hoeveel er komt kijken bij zo’n huishouden. Gelukkig mag je het wel allemaal op je eigen manier en in je eigen tempo doen.

  • Ja dat heb ik zeker gemerkt! Ik heb eerst wel een tijdje op kamers (op kot 😉 ) gewoond, maar dat is toch anders. Dan deel je het huishouden nog met je huisgenoten. Nu ben ik diegene die er voor moet zorgen dat het er enigszins leefbaar uitziet 😉
   Van het indelen ga ik nog genieten. Op dit moment staat het er gewoon in. Ik weet nog niet precies hoe ik het precies allemaal wil. Wat ik tot nu toe heb geprobeerd is het allemaal net niet. Of miss moet ik wennen aan de grote hoeveelheid lege ruimte 😀

 3. Gefeliciteerd met je eigen plekje! En zo heerlijk om nog een hele boekenkast leeg te hebben – dat is een mooi vooruitzicht om deze met toffe boeken en mooie verhalen te mogen vullen.

 4. Superleuk dat je op jezelf bent gaan wonen, dat is inderdaad geen reden voor schuldgevoel. Ik hoop zelf dit jaar ook eindelijk bij mijn ouders weg te gaan, dus ben zeker benieuwd of het jou lukt om alles te combineren. Dan kan ik daar ook inspiratie uit halen haha.

  • Ik hoop van harte dat het me gaat lukken! Ik vind bloggen hartstikke leuk om te doen en zoals mijn moeder altijd zegt: overal is wel een mouw aan te passen 😉
   Als je tegen die tijd tips & tricks nodig hebt, vraag gerust 😉

Geef een reactie

CommentLuv badge