Dag Juni, tot volgend jaar!

Gepost op 17 juli 2016 door Iris in Boekenpraat / 8 Comments

Tags: , , , , , ,

Juni 2016

Om eerlijk te zijn begin ik het vliegen van de tijd een beetje beu te worden. Vooral nu mag hij toch wat langzamer voorbij snellen, want het is eindelijk zomer! Nou ja, het hoort zomer te zijn. Als ik naar buiten kijk krijg ik eerder een lente gevoel… Ook niets mis mee, maar in de maanden juli en augustus zou ik graag lekker lang buiten willen zitten (met een boek natuurlijk!) en willen genieten van de laatste stralen van de zon. Dan is het meestal niet meer zo warm en kan ook ik een poging wagen om bruin te worden. Ook al blijft het meestal bij een poging. Het lijkt alsof ik meestal twee kleuren heb: of wit of rood. Wat het bij elkaar zitten in de zomer, als enige in de familie met de verkeerde genen, iets minder leuk maakt 😉 Maar jullie zijn niet hier om mijn geklaag over bruin (oftewel rood) worden te horen. Jullie willen natuurlijk graag weten wat ik vorige maand allemaal heb gedaan!

Persoonlijk

In de vorige terugblik hintte er ik al op dat ik iets ontzettend tofs ging doen in juni: ik ging namelijk samen met mijn broertje naar Coldplay! Op 24 juni stonden we gezamenlijk in de Amsterdam Arena met alle liedjes mee te blèren. De eerste keer dat ik vrijwillig een voet zette in een voetbalstadium en wat was het groot! En wat waren er veel mensen! Wel 75000 hoorde ik Chris Martin even later vertellen. Geloof me, dat hebben mijn broertje en ik geweten toen al die mensen na afloop ook weer naar buiten gingen. Wel een uur gewacht voor de tram terug naar ons hotel ><

Dat was het echter zeker wel waard! Want wat konden de mannen van Coldplay een show weg geven. Nog cooler was het dat we allemaal een armbandje met Ledlampjes kregen die samen met alle andere armbanden in een bepaalde kleur en ritme gingen knipperen, afhankelijk van het liedje. Helaas was het iets te licht om het hele concert hier van te kunnen genieten, maar toen het eenmaal echt donker was… WOW! Om jullie ook een beetje mee te laten genieten en ervaren van hoe het was, hieronder mijn filmpje 🙂

Readalong Readalone

Vol enthousiasme had ik me een tijdje geleden opgegeven voor de Soulmates Readalong waarmee uitgeverij Blossom Books nieuwe fans probeerde binnen te halen, zodat ook de andere delen vertaald konden worden. Verhalen over liefde, gecombineerd met knappe broers en bovennatuurlijke elementen? Count me in! Bovendien is het altijd leuk om met andere mensen samen te lezen en organiseerde de uitgeverij ook nog eens een Scavenger Hunt!

Na het lezen van het eerste boek was mijn enthousiasme echter toch wat bekoeld. Hoewel aardig, had het niet zo’n grote impact als ik verwachtte. Ik voelde me er om eerlijk te zijn toch een beetje… te oud voor… Dit is echt de eerste keer dat een YA me dat liet voelen en ik was er dus ook echt niet van gecharmeerd. Waardoor ik me eigenlijk best wel afzijdig heb gehouden van de hele Readalong en de boeken eigenlijk dus in mijn eentje heb gelezen. Want ik was toch wel gecharmeerd geraakt door de Benedict broers 🙂 Het laatste boek beloonde mijn volharding gelukkig wel! Nu alleen hopen dat Blossom Books genoeg nieuwe fans bij elkaar kan krijgen om ook de andere delen te laten vertalen. Want die broers…

Recensies

Vanwege de Readalong extra veel recensies deze maand! Ik ben overigens hard aan het lezen en schrijven om weer terug te kunnen naar twee recensies per week, maar dat zal nog even duren. Van alle recensies die deze maand zijn verschenen vond ik Het Verhaal van Crystal verreweg de leukste. Dit boek kwam voor mij op precies het juiste moment en ik was bovendien super blij dat ik alsnog niet te oud was voor de Soulmate serie! Infinite Harmonie was de grootste teleurstelling. Na al die prachtige boeken die Tammy Blackwell tot nu toe heeft geschreven, verwachtte ik weer een heerlijk avontuur. Niet wat ik in Infinite Harmonie kreeg voorgeschoteld. Hoewel nog aangenaam om te lezen, miste het gewoon de magie die de andere boeken wel hadden…

Aanwinsten

Ook in juni kon ik mezelf niet beheersen, maar ik heb wel mijn best gedaan om dat te doen, met resultaat. Dit is volgens mij het laagste aantal fysieke boeken dat ik heb gekocht in een maand sinds lange tijd 🙂 Ik ben echter helemaal los gegaan met de ebooks…Oeps? Zoals gewoonlijk: klik op de covers en foto’s en ze worden groter 🙂

Wat hebben jullie allemaal gedaan in juni?

8 responses to “Dag Juni, tot volgend jaar!

  1. Leuk, je hebt veel Urban leesvoer voor de boeg. Dat van dat wit/rood is trouwens extreem herkenbaar hoor. Ik moest vandaag een stukje fietsen en reed rond met een hoedje op mijn hoofd, zonnecrème en een sjaal over mijn hals gedrapeerd zodat ik niet nog roder zou worden. Echt, ik ben zo iemand die al in de schaduw kan verbranden. De enige kleur die ik in de zomer krijg is op mijn voeten. Daar staat nu een wit kruis op van de bandjes van mijn ballerina’s. Ik heb werkelijk geen flauw idee waarom die voeten wel iets krijgen dat voor een kleurtje kan doorgaan en de rest van mijn lichaam meteen van porcelein-wit naar kreeftenrood overschakelt.
    zwartraafje heeft onlangs Blogger Vriendenboek #58 geplaatst…My Profile

Geef een reactie

CommentLuv badge