Dag november, tot volgend jaar

Gepost op 24 december 2015 door Iris in Boekenpraat / 2 Comments

Tags: , , , , , , ,

November? Ja jullie lezen het goed: November en geen December. December is een hele drukke maand met allerlei leuke activiteiten en dingen die geregeld moeten worden, vandaar dat deze post er een beetje bij in is geschoten en het al bijna tijd is voor die van december op het moment dat November online komt 😉

November

Weer een maand voorbij! Zo komen we toch langzaam maar zeker bij mijn favoriete seizoen en periode aan. Ik ben dol op kou, sneeuw en vooral Kerstmis! Toegegeven, Sinterklaas is ook wel leuk, maar zodra december aanbreekt ben ik eigenlijk alleen nog maar de dagen af aan het tellen voordat het binnen versierd mag worden. Voordat de boom weer naar binnen kan. Voordat eindelijk kerstavond is aangebroken!

Genoeg over de laatste maand van het jaar, want daar gaat deze post helemaal niet om! Nee, het gaat juist om de maand die we hebben afgesloten: November. November is voor mij meestal het teken dat de winter eraan komt. De bomen hebben bijna allemaal hun blaadjes laten vallen. Het wordt steeds kouder en de dagen worden steeds korter. Een tijd om met een lekkere kop warme chocomel en ingenesteld in een warme deken boeken te lezen. Kortom een heerlijke tijd!

Voor mij was november dit jaar een drukke, maar leuke maand. Het begon goed met een super leuke meet & greet en ging verder in pepernoten bakken, de intocht van Sinterklaas en feestjes. Daarnaast heb ik natuurlijk ook nog de nodige tijd al lezend doorgebracht, want een week zonder boek lukt me nog steeds niet hoor 😉

Boekige Evenementen

Deze keer was er maar één noemenswaardig evenement. Maar het is dan ook een hele leuke! Ik was door uitgeverij Blossom Books uitgenodigd voor een meet & greet met niemand minder dan Leigh Bardugo! Schrijfster van de Grisha trilogie en bedenkster van Nikolai, die in Nederland was om haar nieuwste boek List & Leugens te promoten. Ik heb echt een super leuke tijd gehad met deze hilarische en aardige schrijfster!

Oh wacht eens even, nu ben ik een beetje aan het liegen. Ik heb namelijk nog iets boekigs gedaan deze maand! Nou ja, gedaan nog niet, maar ik heb me ingeschreven voor de Boekenadventskalender van Emmy op haar blog Zon en Maan! Ik doe mee met de Secret Santa actie and as I write heb ik het pakketje voor mijn lootje op de bus gedaan, al wat van mijn eigen Secret Santa ontvangen en ben ik super benieuwd wat ik nog meer krijg! Ik zal binnenkort ook nog een post wijden om te laten zien wat ik allemaal bekokstooft en gekregen heb  😀

Persoonlijk

Aansluitend aan de meet & greet besloot ik om de kans die ik daardoor had gekregen meteen te benutten en ging shoppen in Amsterdam! Dit was namelijk de eerste keer dat ik in onze hoofdstad vertoefde. Het is immers een heel stuk rijden vanuit het zuiden van Limburg!

Ik had met een collega afgesproken en samen maakten we de straten van Amsterdam en met name de boekwinkels onveilig. Wat wil je anders als boekenwurm? In een onbekende stad dienen deze op zijn minst bezocht te worden! Zoals verwacht kwam ik natuurlijk niet met lege handen thuis. Nieuwsgierig naar mijn buit?

Daarnaast heb ik eens een keer goed mijn kamer rond gekeken. Gekeken naar al die ongelezen boeken die, zelfs in stapeltjes, liggen te wachten totdat ik ze oppak in lees. Een blik geworpen op het aantal ebooks dat op mijn computer staat en hetzelfde doet. Een snelle blik, want toen ik het aantal zag heb ik meteen mijn laptop weer dicht gedaan… Niet geweten dat ik in de loop der tijd er al zoveel (legaal) verzameld had. Ik bedacht dus een plan om hier wat aan te gaan doen. Benieuwd of dat gelukt is?

Recensies

Op een boekenblog mogen recensies natuurlijk niet ontbreken. Hieronder zie je dan ook de boeken waar ik deze maand aandacht aan heb besteed. Absolute topper was natuurlijk List & Leugens van Leigh Bardugo. Die ik heb gelezen in de werkelijk prachtige Black Beauty editie, wat het leesgenot alleen maar bevorderde! Onverwachte dieptepunt was het boek Gabrielle. Ik ben normaal gesproken dol op bovennatuurlijke verhalen, maar de manier waarop de vrouwen werden neergezet en de wereld was gebouwd, schoot me in het verkeerde keelgat. Het druiste in tegen alles wat ik leuk vond aan vampiers en mijn ideeën over hoe hedendaagse vrouwen zich dienen te gedragen. Zo jammer, want het leek me een heerlijke serie!

Winactie

Ja jullie lezen het goed! Ik besloot om in de maand november een winactie te houden. Een winactie om een gesigneerd exemplaar van List & Leugens te winnen. Dankzij uitgeverij Blossom Books was ik hier onverwacht in bezit van gekomen. Aangezien het zo’n leuk boek is, kon ik het gewoon niet laten om iemand anders ook blij te maken met dit geweldige verhaal. Daphne was uiteindelijk de gelukkige winnares en ontvangt haar trofee snel.

 Aanwinsten

Wat is een terugblik zonder nog even te kijken naar de boeken die ik allemaal weer heb aangeschaft? Natuurlijk wederom veel meer dan ik van plan was, maar ik ben met elk boek even blij! Vooral met mijn Black Beauty natuurlijk! Die krijgt een heeeeeeel speciaal plekje in mijn boekenkast, zodat ik hem altijd in al zijn pracht en praal kan bewonderen. Daarnaast kwamen er verschillende nieuwe delen uit van series die ik trouw volg en natuurlijk het laatste deel van de Lunar Chronicles! Ook tijdens mijn uitstapje in Amsterdam heb ik het nodige meegenomen. Het is in ieder geval al wel wat minder dan vorige maand 😀 Zoals gewoonlijk, klik op de plaatjes en ze worden groter!

Hoe was de maand november voor jullie?

2 responses to “Dag november, tot volgend jaar

    • Ik ook niet zo, maar deze post stond al in concept klaar. Was hem alleen vergeten in te delen… Vandaar dat we zo laat in december nog even terugblikken op november 😉

Geef een reactie

CommentLuv badge