Dag oktober, tot volgend jaar!

Gepost op 15 november 2015 door Iris in Boekenpraat / 2 Comments

Tags: , , , , , , , ,

Wat vliegt de tijd, voor je het weet ben je alweer bezig met het bakken van pepernoten voor Sinterklaas en kom je al mijmerend en rollend (de pepernoten that is 😉 ) tot de ontdekking dat je vergeten bent om even stil te staan bij de vorige maand, waardoor je je naar je laptop haast om dit alsnog in te halen! (nadat je natuurlijk je baksel in de oven hebt gezet 😉 )

Oktober

Oktober was voor mij in ieder geval een drukke, maar ook hele leuke maand. Het begin was een beetje stroef, omdat de eerste week van oktober helaas het einde van mijn ‘zomervakantie’ betekende. Het was weer tijd om aan het werk te gaan. Dat was na drie weken vakantie erg wennen, maar inmiddels voelt het weer alsof ik nooit vakantie gehad heb, jammer genoeg. Gelukkig is het snel Kerstmis en Nieuw Jaar! Dan heb ik weer een paar dagen vrij. Bovendien heb ik in december ook nog een heel leuk weekend gepland, waar ik binnenkort wel wat meer over zal vertellen.

Oktober was ook de tijd van bomen die langzaam geel, oranje, rood en bruin kleurden. Van vallende blaadjes. Van het langzaam kouder worden en dit jaar zelfs al van natte sneeuw hier in Zuid-Limburg! Ik hoop dat dit een goed voorteken is voor komende winter. Als sneeuwfanaat werd ik de afgelopen paar jaren enorm teleurgesteld door de geringe hoeveelheid sneeuw die gevallen is… Please laat dit jaar weer eens een flink pak vallen. Natuurlijk het liefst met Kerstmis!

Evenementen

In de vorige afsluiting had ik het er al over: ik zou meedoen aan Boektober en de Grishareadalong. Dat is me uitstekend bevallen, zoals je in de Boektober Update en de Wrap Ups voor beide leesfestijnen kan lezen. Het is me gelukt om maar liefst 13 boeken te verslinden en om alle boeken van De Grisha trilogie te lezen. Op leesgebied was oktober echt een heerlijke maand.

Ook is het me gelukt om een kaartje te bemachtigen voor het YALFEST op 24 april! Me so happy! Ik heb voor de Instagram workshop gekozen. Ik heb er zoooo veel zin in! Kan niet wachten tot het zover is, tot ik al die auteurs mag ontmoeten en al die leuke dingen kan gaan doen. Het kan niet snel genoeg april zijn!

Daarnaast ben ik nog op de laatste dag van de maand naar de Boekenbeurs gegaan in Antwerpen. Daar heb ik me echt vergaapt! Al die titels O.O! Een waar paradijs voor de boekenwurm en ik weet nu al dat ik volgend jaar opnieuw van de partij zal zijn! Voor wie nog niet van de Boekenbeurs gehoord heeft, hier een korte uitleg. En nee, het is totaal iets anders als het Boekenfestijn 😉

Persoonlijk

In de maand oktober plaatste ik ook een verslag over een leuk dagje Den Haag op de blog. In september waren mijn zusje en ik namelijk met z’n tweetjes hier naar toe gegaan om mijn vakantie in te luiden. We hadden bovendien geluk! Het bleek namelijk op 12 september nationale monumentendag te zijn! Door de hele stad waren tal van monumenten open gesteld voor het publiek, waaronder de Eerste en Tweede Kamer!

Zaterdag 12 september was ook het weekend voor Prinsjesdag. In dat kader waren er ook tal van activiteiten georganiseerd. Zo organiseerde de Marechaussee een demonstratie die we hebben bijgewoond. Mijn zusje en ik hebben ons die dag dan ook prima geamuseerd en heel veel gezien en gedaan. Zo veel dat ik mijn verslag zelfs in twee delen heb moeten knippen!

Mijn vakantiecadeautje voor mezelf was dit jaar een nieuwe Kindle Paperwhite! Ik had nog een oude, analoge Kindle, zonder touchscreen die langzamerhand heeeeel traag was geworden. Dat kwam voor een gedeelte ook door de hoeveelheid boeken die ik erop had gezet, maar ik merkte gewoon dat hij een beetje aan het einde van zijn latijn was. Reden dus voor iets nieuws. Mijn eerste bevindingen zijn prima!

Recensies

Tussen de bedrijven door heb ik ook nog de tijd gevonden om recensies te schrijven van de boeken die ik heb gelezen. Wat dat betreft was het een hele goede maand. Er waren maar een paar boeken die tegen vielen. Het overgrote deel was echter puur genot om te lezen! Favoriet deze maand is toch wel Val en Verlossing van Leigh Bardugo. Combo van Nikolai en een subliem einde… Episch!

Aanwinsten

Als laatste nog even mijn aanwinsten, die door de verschillende evenementen een stuk meer waren dan ik verwacht had. Als eerste heb ik natuurlijk de Grisha-serie aangeschaft. Na het herlezen van het eerste deel, dat ik uit de bib had geleend, was ik om en wist ik dat deze serie het meer dan genoeg waard is om in mijn boekenkast te staan! Daarnaast was er het bezoek aan de Boekenbeurs, waar je gewoon niet zonder boek weg kan gaan en bracht ik ook nog willekeurige bezoekjes aan boekwinkels. Boektober zorgde ook voor de nodige aankopen. Na het lezen van sommige boeken moest ik gewoon de volgende delen ASAP in huis halen! Resultaat is deze indrukwekkende stapel! Nu alleen nog alles gelezen zien te krijgen!

Opnieuw een maand waarin ik mezelf schandalig verwend heb met nieuwe boeken en andere boekgerelateerde aankopen… In november toch maar wat rustiger aan doen! Zal me dat wel lukken??

Hoe was jullie oktober?

2 responses to “Dag oktober, tot volgend jaar!

    • Dankjewel! Ja ik heb precies hetzelfde probleem… Ik volg veel boekenblogs en die schrijven regelmatig over boeken die ik ook wel wil lezen… Dus hoppa, weer wat voor de TBR! Is denk ik de plaag van iedere boekliefhebber 😉

Geef een reactie

CommentLuv badge