Een dagje op de Boekenbeurs

Gepost op 7 november 2015 door Iris in Boekenpraat / 8 Comments

Tags: , , , ,

Op een klein groot stationnetje stond ik zaterdag 31 oktober in alle vroegte klaar om mijn reis naar Antwerpen te beginnen. Om de Boekenbeurs te bezoeken, waar meer dan 60.000 boeken op me lagen te wachten om bewonderd te worden. Wat had ik er zin in!

De reis liep gelukkig voorspoedig en onderweg heb ik dan ook volop kunnen genieten van het mooie Belgische landschap, de herfstkleuren en de zon, die gelukkig in volle teugen aanwezig was. Enige bump on the road was dat ik met mijn geweldige richtingsgevoel er natuurlijk weer in slaagde om in Antwerpen de tram te pakken die de ANDERE KANT op ging. Gelukkig kwam ik hier vrij snel achter en kon ik mijn reis in de juiste richting vervolgen…

Yay! Ik ben er !

Na de onverwachte omleiding was ik blij om bij de Expo aan te komen. Om mij vervolgens verbaasd af te vragen of het groot genoeg was om vier hallen te herbergen waar honderden boekliefhebbers konden rondlopen tussen duizenden boeken. Nou, schijn bedriegt kan ik je zeggen. Wat was het van binnen groot! Ik heb dan ook mijn ogen uit gekeken. Overal, maar dan ook overal boeken!

Gezien de omvang besloot ik om eerst een rondje door alle hallen te maken. Zo kon ik mij oriënteren welke uitgevers waar zaten, wat wel en niet interessant voor mij was en waar ik nog een keer terug wilde komen. Zo gezegd, zo gedaan en ik liep van stand naar stand, heerlijk snuffelend tussen de boeken.

Signeren

It’s my turn!

Tegen de tijd dat ik ook hal 4 was doorgelopen, zag ik tot mijn grote schrik dat het al bijna tijd was voor Julie Kagawa om te gaan signeren! Snel haastte ik me ernaar toe om in de lange rij aan te sluiten. Klaar om De Ijzerkoning en Pupil te laten signeren. De Ijzerkoning had ik van thuis meegenomen en Pupil had ik even van tevoren bij de stand van Agora gekocht. Ik ben dol op verhalen over draken en dit was de gelegenheid bij uitstek om ook nog eens een gesigneerd exemplaar te bemachtigen!

Nu zal je denken, van huis? Ja gelukkig mag je op de Boekenbeurs boeken van huis meenemen om ze te laten signeren. Enige waar je aan dient te denken is dat je ze even bij de infobalie aanmeldt, zodat de beveiliging niet denkt dat je boeken mee naar huis neemt zonder ze te betalen 😉

Het duurde uiteindelijk meer dan een uur voordat ik aan de beurt was om mijn boeken te laten signeren. En nog stond er een dikke rij achter me. Reden genoeg voor de mensen van de boekenbeurs om aan te geven dat we nog maar één boek mochten laten signeren, jammer! Ik heb voor Pupil gekozen, omdat ik de Iron Fey series in een boxset formaat heb en dan zijn ze niet allemaal hetzelfde meer 😉

Toen ik naar voren liep begreep ik ook meteen waarom het wachten langer duurde dan ik van tevoren verwacht had. Julie Kagawa is namelijk super aardig en neemt de tijd om even een kort praatje met je te maken! Natuurlijk kwam ik juist op dat moment niet uit mijn Engels en kon ik niets anders dan een beetje stom Yes en No stamelen. Gah… zo’n gemiste kans om vragen aan haar te stellen en te vertellen hoe leuk ik haar boeken vind…

Met mijn gestamel nog vers in mijn achterhoofd ging ik vervolgens op weg om nog een gesigneerd exemplaar te bemachtigen. Christine Charliers, schrijfster van het boek In de Ban van de Wolf, was zo aardig om van tevoren contact met me op te nemen en te vragen of ik misschien mijn boek gesigneerd wilde hebben. Ze was namelijk ook vandaag aanwezig. Of ik dat wilde? Natuurlijk wilde ik dat! Ik was sowieso al van plan om haar boek te scoren op de Boekenbeurs. Ik heb al veel goede recensies gelezen en het gaat bovendien over wolven, mijn lievelingsdieren! Christine bleek net zo aardig in real life als op social media te zijn en deze keer kon ik in ieder geval wel terug praten, als Belgische schrijfster praat ze namelijk gewoon Nederlands 🙂

Al die boeken…

Daarna was het tijd om mijn hongerige maag te stillen, te inventariseren waar ik nog naar toe wilde en om te bookshoppen! Wel vond ik jammer dat er niet echt workshops of podia waren die bij mijn interesses in de buurt lagen. Wat dat betreft had ik wel de verkeerde dag uit gekozen. De Young Adult Convention werd namelijk pas een week later gehouden. Ik wilde echter zo graag Julie Kagawa ontmoeten dat ik toch op deze dag ben gegaan. Wat ook meespeelde is dat geen van de sprekers me bekend voorkwamen. Op zulke momenten merk je toch dat je je in een ander land bevindt. Zoveel bekende Belgen ken ik namelijk ook weer niet 😉

Moe, met lamme armen en schouders van het sjouwen, maar zeer voldaan verliet ik vervolgens rond een uur of vier de Antwerp Expo om de tram weer terug te nemen naar Leuven (dit keer in één keer de juiste!) en samen met mijn zusje heerlijke (Belgische!) stoemp te eten en mijn aankopen te bewonderen. Al met al een hele geslaagde dag! Volgend jaar wil ik zeker nog een keer gaan en misschien dat ik mijn even boekgekke moeder dan ook meeneem 🙂 Hieronder zie je de boeken en handtekeningen die ik gescoord heb. (Als je op de foto klikt, verschijnt een grotere versie)

Wie is ook op de Boekenbeurs geweest?
Hoe vonden jullie het om tussen al die boeken te lopen?

8 responses to “Een dagje op de Boekenbeurs

  • Dankjewel!
   Tsja als je in het zuiden van het land woont, is Antwerpen natuurlijk dichterbij. Helemaal als je een zusje hebt dat in België studeert! Misschien kun je het een keer combineren met een weekendje Antwerpen? Het is zeker de moeite van het bezoeken waard!

 1. Wie weet zijn we elkaar die dag wel onbewust voorbij gewandeld. Ik was er die dag immers ook. Gisteren ging ik nog een keertje en toen was het echt veel drukker als afgelopen zaterdag. Jammer genoeg kan ik daar niet goed tegen dus ben ik snel terug naar huis toe gegaan. Best wel leuk om zo dicht bij de Boekenbeurs te wonen.
  zwartraafje heeft onlangs Drakenvuur – An Janssens geplaatst…My Profile

  • Haha, kan best. Als je iemand tegen bent gekomen die met tig tassen vol boeken aan het slepen was, dan kon ik het zijn 😉
   Ja gisteren was de YA convention, dus denk dat dat toch wel wat meer volk op de been heeft gebracht. Ben blij dat het vorige week zaterdag wel mee viel!

Geef een reactie

CommentLuv badge