De Day and Night Tag

Gepost op 10 november 2016 door Iris in Tags / 2 Comments

Tags: , , ,

Deze tag kwam ik tegen op Books & Kisses, een hele leuke boekenblog die ik nu al een tijdje volg. Dit is nu alweer de zoveelste tag die ik doe en ik merk dat ik ze steeds leuker vind om te doen! Het stelt je in staat om dieper te gaan nadenken over alle boeken die je hebt gelezen, wanneer je leest, hoe je leest en om allerlei andere grappige dingen te ontdekken over je leesgewoontes. Jullie zullen dus zekerste weten meer tags voorbij zien komen. Probeer het zelf ook eens te doen, het is een hartstikke leuke bezigheid voor iedere boekenwurm 😉

Do you read more in the morning or at night?

Lezen is voor mij niet tijdstip gebonden, ik lees wanneer ik kan. Aangezien ik een fulltime baan heb houdt dit in dat ik tegenwoordig doordeweeks meer ’s avonds lees dan ’s morgens. Dan heb ik gewoon tijd om even lekker op de bank te gaan hangen en een boek open te slaan. In het weekend is het juist andersom, dan lees ik ’s morgens het meest. Na lekker uitgeslapen te hebben is niets zo heerlijk als lekker met een boek in bed weg te dromen…..

Conclusie: Het ligt er dus aan welke dag van de week het is 😉

Are there any books that changed the way you thought about things?

Ik kan me niet een boek herinneren dat me ergens de ogen voor heeft geopend, me op andere gedachten heeft gebracht. Aangezien ik voornamelijk boeken lees over “things that bump in the night,” denk ik ook niet dat dit gaat veranderen. Tenzij opeens bewezen wordt dat vampiers en weerwolven daadwerkelijk bestaan….

YA or Not?

Absoluut! Ik was zo blij toen ik dit genre ontdekte. Ik was inmiddels de kinderboeken alweer ruim ontgroeit en nog niet helemaal toe aan de volwassen boeken. Bij toeval ontdekte ik Twilight, mijn eerste echte YA, en de rest is zoals ze zeggen geschiedenis. Wat een wereld ging er toen voor mij open….

Are there characters that you honestly believe are real?

Nee. Hoezeer ik het ook zou willen om eens een keer de echte Hermelien of Jacob te ontmoeten, is dit helaas onmogelijk. Ik weet dat het verzinsels zijn, fictieve personages, tot leven geroepen door de schrijver. De schrijver die verschillende eigenschappen bij elkaar heeft gestopt om zijn creatie te maken. Geen enkele schrijver kan echter een geheel nieuw persoon bedenken. Dit is te complex om te doen, er moet met te veel dingen rekening gehouden worden….

Nobody touches my books or I don’t mind loaning my books out?

Het ligt er gewoon aan wie degene is die mijn boek wil lenen. Mijn zusje bijvoorbeeld, mag al mijn boeken lenen. Ik weet dat ze er zeer zorgvuldig mee om zal gaan, nog beter soms dan ik zelf! Het ligt er ook aan welk boek die persoon wil lenen. Is het een van mijn persoonlijke favorieten of een boek dat ik niet echt wat vond?? Een mwah boek geef ik namelijk veel sneller mee dan een boek dat ik keer op keer gelezen heb en nu nog geen genoeg van kan krijgen…

Conclusie: Wordt per persoon en per boek bekeken, afhankelijk van of je waardig genoeg bent om mijn boek een tijdje bij je te houden 😉

Do you ever smell your books? 

Niet echt. Heb ik eigenlijk nooit gedaan. Of aan gedacht om te doen. Oude boeken, oké dat zou ik nog kunnen begrijpen dat je die zou willen ruiken. Lekker geurtje is dat. Maar mijn eigen, nog niet zo oude boeken?? Nope, daar wordt nog niet aan geroken 😉

Not everyone loves books…is this a positive or a negative?

Hmm, dit vind ik wel een moeilijke vraag. Ik snap natuurlijk dat niet iedereen van lezen houdt, niet iedereen kan wegdromen bij een goed verhaal. Maar dan nog, ik zou zeggen dat dit iets negatiefs is. Die mensen weten niet wat ze missen! Alle werelden waar ze aan voorbij gaan, al die grappige, mooie, leuke en romantische momenten… Zoals een van mijn lievelinsquotes ook zegt:

“The Reader lives a thousand lives before he dies. The man that doesn’t read lives only one…”

I keep my books in the best condition or maybe not?

Ik probeer erop te letten. Uiteindelijk gaat het erom dat ik het verhaal nog kan lezen, want daar gaat het natuurlijk om. Elzesoortje hier en scheurtje daar maken me dan ook niet zo veel uit. Ik vind het wel jammer, maar mijn geliefde verhaal is nog steeds intact.

Gosh I have to many books! True or False?

Een mens kan nooit teveel boeken hebben, maar wel een groot gebrek aan ruimte. Op mijn kamer liggen dus overal stapeltjes boeken… Ik moet ook toegeven dat mijn verzameling ebooks best wel groot is. Laatste keer dat ik keek, stond de teller op meer dan 5000. Die ik waarschijnlijk niet allemaal zal lezen. De stapel blijft echter groeien, aangezien ik geen weerstand heb tegen al die freebies…

Have you ever spilled or stained your books before with something, and if so how?

Dat is natuurlijk wel eens een keer gebeurd. Dan was ik weer chocola of iets anders plakkerigs aan het eten en wilde ik de bladzijde omslaan, te verdiept in het verhaal om erop bedacht te zijn dat het plakkerige spul ook op mijn vingers zat. Et voila, weer een vlekje erbij….

Toned or untoned while reading? ..or in other words…Do you read and workout at the same time?

Knap voor de mensen die dit kunnen, maar persoonlijk wil ik helemaal weg kunnen dromen elke keer dat ik een boek open. Met een work-out erbij, al die brandende spieren, het moeizaam ademhalen, wil dat niet echt vlotten. Dus nee, ik lees alleen als ik er ook echt goed voor kan zitten / liggen / hangen.

Dat waren mijn antwoorden op de vragen, nu ben ik benieuwd naar jullie!

2 responses to “De Day and Night Tag

  1. Ohhhh, wat een leuke tag. Leuke antwoorden ook. Mooi hoe je de vragen Engels hebt gehouden, maar je vragen in het Nederlands doet.

    Misschien ga ik deze tag ook maar eens doen. 🙂

Geef een reactie

CommentLuv badge