Jarig: Boeken als cadeau + winactie!

Gepost op 16 april 2016 door Iris in Boekenpraat, Persoonlijk, Winacties / 37 Comments

Tags: , , , , , , , , , ,

Vandaag mag ik weer een jaartje erbij tellen, vandaag ben ik namelijk 26 jaar oud geworden! Weer een stapje dichter bij de dertig… oh oooh… maar daar zal ik deze dag niet bij stil staan. Daar heb ik nog vier jaar voor om me zorgen over te maken… 😉 Nope, vandaag staat gezelligheid en feestvieren centraal en ga ik niet al mijmerend en kniezend over mijn leeftijd de dag doorbrengen!

Bij een verjaardag horen feest vieren, ballonnen, hier in het zuiden mag de vlaai niet ontbreken, en cadeautjes! Als boekenwurm heb ik natuurlijk al de nodige boeken ontvangen in de vijfentwintig keer dat ik jarig ben geweest. Mij leek het dan ook leuk om even te laten zien welke fantastische verhalen ik op deze wijze ben tegen gekomen!

Divider

Twilight

Twilight van Stephenie Meyer zal altijd een speciaal plekje in mijn hart hebben. Het was een van de leukste cadeaus om te krijgen! Niet zozeer vanwege het verhaal en al zeker niet vanwege de films, maar door de werelden die ik hierdoor heb ontdekt. Verwacht hier dan ook binnenkort een wat uitgebreider artikel over!

Divider

Cinder

Op het moment dat ik het cadeaupapier van het boek afscheurde en tot de ontdekking kwam dat ik Cinder van Marissa Meyer in mijn handen had, stond ik niet echt te popelen om het te gaan lezen. Totdat ik na een onverwacht Wikipedia bezoekje erachter kwam dat de reden dat het boek me niet aanstond, geheel ongegrond was! Cyborgs zijn namelijk helemaal geen robots, maar mensen met mechanische delen! Nu ben ik dan ook heel blij dat iemand zo aardig was om dit boek voor me uit te zoeken!

Divider

Altered

Nog een boek dat een beetje buiten mijn comfortzone ligt en wederom een uitstekende keuze om te maken! Altered van Jennifer Rush trakteerde me op een grimmige sfeer, veel OMG momenten en afschuwelijke onthullingen. Geen wonder dan ook dat ik aan de lippen, of beter gezegd de bladzijdes, van dit boek heb gehangen. Zo leuk als boeken je zo kunnen verrassen!

Divider

Heartland

Nu gaan we even wat jaartjes terug in de tijd. Toen was ik o zo blij als ik elk jaar (of vaker) het volgende deel van de Heartland serie van Lauren Brooke voor mijn verjaardag kreeg. Ja, ik was namelijk een echte paardengek! Alleen zo jammer dat ik van mijn moeder nooit op rijles mocht. Dus moest ik me maar met deze en andere paardenseries behelpen. Lezen werd namelijk wel enorm toegejuicht.

Divider

Divergent

Met Divergent van Veronica Roth maakte mijn zusje me een paar verjaardagen terug gelukkig. Het was weliswaar weer een boek in een genre dat ik niet vaak bezoek, maar de film was o zo tof. Iedereen kent het gezegde dat een boek altijd beter is dan een film, dus waarom niet was mijn redenatie? Het kon alleen maar beter uitvallen, wat natuurlijk ook het geval was!

Divider

Alienated

Dit boek heb ik zelf ooit een keer voor mijn verjaardag gevraagd. Het was meer een “ik weet niets meer wat ik kan vragen keuze” dan dat Alienated van Melissa Landers me zo aansprak. Uiteindelijk bleek dit totaal geen slechte beslissing te zijn geweest! Want ook al past het niet helemaal tussen wat ik normaal lees, ik vond het een zeer leuk uitstapje!

Divider

Nieuwe Maan

Nee, hierbij doel ik niet op een volgend deel van Twilight, maar op het eerste deel van een prachtige en goed uitgewerkte serie, geschreven door Midori Snyder en die helemaal in het teken van de vier elementen staat. Iets waar ik altijd al door ben gefascineerd. Zodra ik dan ook achter het bestaan van de boeken kwam heb ik nadrukkelijk aangegeven dat ik DIT boek GRAAG voor mijn verjaardag zou willen hebben. Gelukkig heb ik geweldige ouders die mijn zeer subtiele hints op pikten 🙂 

Divider

Suske en Wiske

Nog een paar boekjes uit de oude doos. Ten tijde van mijn paardenperiode kon ik me ook uren vermaken met het lezen van deze strips. Suske en Wiske beleefden namelijk altijd hele spannende avonturen. Wat ze niet allemaal al hebben meegemaakt! Ze zijn zowat de hele wereld over gevlogen, zijn in het verleden en de toekomst geweest, hebben magische koninkrijken betreden en vele prinsessen en jonkvrouwen gered. Voor mij was er dan ook altijd meer dan genoeg om te beleven en natuurlijk te lachen als Lambik en Wiske weer eens wat fratsen uithaalden!

Jarig zijn heeft dus ook zijn positieve kanten! Want wat ben ik toch lekker verwend geworden met zoveel boekige presentjes op mijn verjaardag! Graag wil ik dan ook dit geluk een beetje met jullie te delen door jullie kans te laten maken op onderstaand swag pack! Het bestaat uit een hele leuke totebag, toffe sticky bookmarks en een handige boekenlegger.

Ook kans maken? Volg me dan via Bloglovin of mail (zie rechtsboven) en beantwoord de volgende vraag: Welk tof boek heb jij ooit als cadeau mogen uitpakken? Om extra kans te maken kun je me volgen via twitter, instagram en mijn facebookpagina bezoeken (deze liken wordt zeer gewaardeerd 🙂 ) en deze winactie tweeten.

May the odds be ever in your favor!

De Kleine Lettertjes

 • Kans maken op dit awesome swag pakket? Vul dan de onderstaande Rafflecopter in! Alleen dan maak je kans!
 • Het kan even duren voor je reactie verschijnt, ik moet hem eerst goedkeuren.
 • Iedereen woonachtig in Nederland en België mag meedoen!
 • Minderjarig? Vraag je ouders of voogd om toestemming!
 • Deze winactie loopt van zaterdag 16 april tot zaterdag 30 april 2016.
 • In de dagen erna zal ik de winnaar bekend maken en contact met hem of haar opnemen.

a Rafflecopter giveaway

37 responses to “Jarig: Boeken als cadeau + winactie!

 1. Sylvia

  Gefeliciteerd met je verjaardag! Hopelijk heb je een fijne en gezellige dag gehad! Vaak als ik boeken krijg voor mijn verjaardag weet ik al welke het is, maar het lukt soms toch om mij te verrassen. Zo heb ik van mijn oom het tweede HP boek gekregen toen het net uit was, ik had de eerste nog niet en ook niet gelezen en stond toen een beetje sceptisch tegenover de boeken omdat ze al populair begonnen te worden, maar was toch ook wel nieuwsgierig naar het verhaal. Ben nog steeds heel blij dat ik toen verrast ben ????

 2. Lisa Plunkje

  Nog gefeliciteerd!
  Heel leuk om dat soort boeken te krijgen.
  Ik krijg nog vrij weinig anders.
  EN BLOSSOMBOOKS GOODIES ARE ANOTHER BEST!!
  en verjaardags cadeautje wil ik best ontvangen, zo midden in het jaar, zeker als het hiervandaan komt.

 3. Astrid

  Gefeliciteerd met je verjaardag!
  Onverwachts heb ik een keertje een mooi kookboek van mijn zus gekregen voor mijn verjaardag, leuke recepten (alleen soms een beetje veel ingrediënten 😉 )

  • Dankjewel!
   Op zijn tijd vind ik koken wel leuk, maar bij veel ingrediënten… haak ik meestal af. Mijn kookmomenten zijn meestal spur of the moment en dan wil ik ook alles in huis hebben of alleen de kleine dingen halen, niet een hele waslijst 😉
   Zijn het wel lekkere recepten?

   • Ja echt alleen digitaal 🙂
    Het bevalt me gewoon ontzettend goed en een fysiek boek zegt me niet zoveel als ik hem alleen maar in de kast ga zetten terwijl ik hem al digitaal gelezen heb 😉 Ik houd ook niet van een boekenkast in mijn kamer, ik vind het altijd een rommeltje, maar daarentegen vind ik het bij iemand anders altijd wel geweldig en struin graag even bij ze in de boekenkast hahaha
    Alma heeft onlangs WoW – Heir to the Sky geplaatst…My Profile

    • Geen boekenkast? Nee ik kan echt niet zonder! Heerlijk om daar af en toe gewoon naar te staren. Bovendien krijg ik dan ook ontzettend veel zin om bepaalde boeken weer eens te lezen 🙂

 4. Erg leuke winactie! Ik doe mee! Oeh dat is moeilijk! Ik heb zooooveeeel leuke boeken mogen uitpakken. Ik denk dat ik superblij was met Narnia. Het was een suuuuper dik boeken met alle 7 boeken erin! Ik was echt zo verschrikkelijk blij!

  • Oh heb je deze tegenwoordig ook al in omnibus? Dan moet ik eens gaan kijken, vond ze namelijk altijd heerlijk om te lezen vroeger, maar ben nooit tot het einde van de serie gekomen.

 5. Gefeliciteerd en ik hoop dat je een geweldige dag hebt gehad!! 😀
  Met veel cadeaus en lekker vlaai!

  Ik heb vorige maand, de geillustreerde versie van Harry Potter and the Philosopher’s stone mogen uitpakken en een boxset van The peculiar children serie

 6. Henrieke Hommersom

  Een boekdeel van A Song of Ice and Fire. Toen ik het kreeg trok het me helemaal niet (ik had toen al heel lang geen boek meer aangeraakt). Jaren later was het het eerste boek waar ik weer in begon te lezen.

  • Had je de andere delen dan wel al gelezen? Of ben je midden in de serie begonnen? Kudos als je dat voor elkaar hebt gekregen. Na boek een was ik al helemaal de weg kwijt om iedereen uit elkaar te houden…

 7. Van harte gefeliciteerd! Het mooiste boek dat ik cadeau heb gekregen heb ik van mijn ex-schoonouders cadeau gekregen, met kerstmis en als ik het me goed herinner was het kerst 2004. Het was mijn favoriete boek van Stephen King, The Stand. (de Beproeving) Op enkele boeken na heb ik de collectie compleet en ik was blij verrast dat ze net het juiste boek wisten te vinden. Nu ik het getypt heb begin ik te twijfelen. Mijn beste vriendin gaf me ooit Harry Potter en de Vuurbeker cadeau. Waardoor ik de eerste 3 delen ook moest gaan kopen om te beginnen met lezen. En vanaf toen was ik verslaafd. Ik kan zelfs de merchandise nergens laten liggen. 😉

 8. Trouwens, ik vond het leukste boek (en dat is trouwens echt héél stom) Finale van Becca Fitzpatrick. Het probleem was dat ik het derde boek (Stilte) nog niet had, waardoor ik Finale nu nog steeds heb liggen, zonder het gelezen te hebben 😉 Toch vind ik dat een grappige gebeurtenis

 9. Ooooh, nog een gelukkige verjaardag! Trouwens, ik heb Divergent en Heartland ook eens voor mijn verjaardag gekregen. Dat is inderdaad echt het beste wat er is – boeken als cadeau <3

Geef een reactie

CommentLuv badge