Deluge | Lisa T. Bergren

Gepost op 4 november 2016 door Iris in Boekrecensie / 0 Comments

Tags: , , , , , ,

Deluge | Lisa T. BergrenDeluge door Lisa T. Bergren
Mijn waardering: four-stars
Ook van deze auteur: Stuck, Cascade, Torrent
Serie: Verdwaald in de Tijd #4
Mijn waardering voor de serie: four-stars
Ook in deze serie: Stuck, Cascade, Torrent
Pagina's: 430
ASIN: B00MYK6CH4
ISBN: 9781500784386
Uitgegeven door Bergren Creative Group, Self Published | 21 Augustus 2014
Genres: Historisch, Romantiek, Tijdreizen, Young Adult
Bron: Gekocht
Goodreads

IT’S ONE THING TO BATTLE FOR LIFE…BUT WHAT DO YOU DO WHEN DEATH ITSELF COMES HUNTING?

The Bettarinis and Forellis have found rich fulfillment together in medieval Italia. But after fighting off countless enemies, they now must face the worst foe of all. As the Black Death closes in upon them, threatening everything and everyone they hold dear, Lia and Gabi–and the knights they love–must dig deep within to decide how they might remain safe…and if they need to risk it all in order to truly live as they’re called.

Een werkelijk prachtig einde voor een toch wel intrigerende serie. Ook al vond ik met ieder nieuw boek de kwaliteit minder worden en het verhaal een beetje te herhalend, Deluge bracht me echter weer terug bij het begin. Bij alle redenen waarom ik het eerste deel, Waterfall, zo geweldig vond. Boordevol spanning, hartstokkende scenes, moedige dames, romantiek en heerlijke Italiaanse ridders. Dit deel gaat zelfs nog verder en toont eindelijk wat meer realiteit. Hoe crue ook, maar niet altijd heeft een verhaal een goed einde voor iedereen… Zelfs de she-wolves kunnen de dood niet verslaan en o, wat had ik met ze te doen…

Het verhaal wordt dit keer verteld door de ogen van zowel Lia en Gabi. Kudos voor de schrijfster om de zussen zo verschillend te maken. Je weet binnen een paar regels (zonder de naam boven het stukje te lezen 😉 ) wie je voor je hebt. Ze reageren zo verschillend op alle gebeurtenissen en het was dan ook leuk om hun beide reacties te zien. Ook al neigde ik meer naar Gabi’s no nonsense aanpak dan Lia’s afwachtende houding. Ik ben niet zo geduldig van aard, dus af en toe had ik moeite met haar angstvallige en besluiteloze gedrag. Doe toch eens wat!

Verder was dit boek af en toe iets te religieus naar mijn smaak. Ik wil nu niemand voor zijn tenen stoten, maar om de hele tijd over God dit, God dat te lezen was na een tijdje niet meer leuk. In de andere boeken kwam dit ook wel naar voren, maar hier neemt het een belangrijkere plaats in dan bij de andere delen. Ik overdrijf nu wel een beetje, maar hou in je achterhoofd dat dit boek is geschreven door een schrijfster die “christelijke” romans schrijft. Voor het overgrote deel valt dit niet echt op, maar er zijn momenten… en daar moet je van houden. Of snel overheen lezen 😉

Conclusie

Deluge is een passend einde voor de She-Wolves. Het geeft afsluiting, een laatste avontuur waar de meiden alles op alles moeten zetten om hun geliefden te redden. Wat heb ik genoten tijdens het lezen, ook al wilde ik Lia af en toe wat peper in de vot stoppen en iets minder over religieuze zaken lezen. Laat dit je echter niet weerhouden om dit laatste verhaal van de Bettarinis  te lezen, want het is zeker de moeite waard!

Lezen of Niet Lezen? Yay of Nay?
Hoe denk jij over Deluge?
four-stars

Geef een reactie

CommentLuv badge