Diamond in the Rough | India Lee

Gepost op 8 november 2016 door Iris in Boekrecensie / 0 Comments

Tags: , , , , , , , , , ,

Diamond in the Rough | India LeeDiamond in the Rough door India Lee
Mijn waardering: two-stars
Ook van deze auteur: Hidden Gem, No Stone Unturned
Serie: Hidden Gem#2
Mijn waardering voor de serie: three-stars
Ook in deze serie: Hidden Gem, No Stone Unturned
Pagina's: 191
ASIN: B005WZAAS0
Uitgegeven door India Lee Books, Self Published | October 17th 2011
Genres: Young Adult, Romantiek, Hedendaags
Bron: Booklending.com
Goodreads

Summer may be here, but sixteen-year-old Gemma Hunter won't have much time to relax. The world is hungry for more Queen Bee, her pop star alter ego who has recently become music's newest sensation.
Despite an official relationship at home with longtime crush, Lucas, Gemma can't resist exploring her life as a celebrity it girl. However, it isn't long before she finds herself becoming too friendly with the front pages of tabloids. And despite the media's love for spinning Queen Bee's social life into scandal, Gemma can't stop wreaking havoc with intoxicating TV star Zoe Mercury and indulging in a less than appropriate relationship with international superstar, Tyler Chase.
It was easy keeping things clean with two very separate lives, but now that the line between them is blurring, staying good isn't going to be easy.

Diamand in the Rough is uit. Ik heb alleen geen idee wat ik zojuist heb gelezen. Waar is mijn band met de personages en het verhaal en waar is de rode draad in hemelsnaam gebleven? Ik heb hem in ieder geval niet kunnen ontdekken. Oké ik overdrijf nu misschien een beetje, want net als het eerste deel had dit boek namelijk een verfrissend standpunt, weinig clichés en verrassende momenten. MAAR, het was eigenlijk een bijna exacte kopie van boek één, met als enige verschil dat de focus deze keer op Queen Bee in plaats van de gewone Gemma lag. Iets wat me ontzettend teleurstelde. Ik had me verheugd op een nieuw en origineel verhaal, als ik precies hetzelfde wilde had ik Hidden Gem wel herlezen…

Ook Gemma was ik niet al te blij mee. Met name met haar keuzes. Net zoals de vorige keer probeert Gemma het beste van beide werelden te hebben. Ook als het om jongens gaat. Alleen is het deze keer wel 100% overspel. Waar is het meisje gebleven die het absoluut vreselijk vond om daar zelfs maar aan te denken? Wie haar gevoelens voor Lucas verborg omdat hij al met iemand anders ging? Ja? Nou in ieder geval niet in dit boek aanwezig! Ik snap ook niet hoe Gemma zo’n ommezwaai heeft kunnen maken. Hoe ze ineens in een van haar meest gehate personen is veranderd? En nee, ook al heb je niet gezoend met elkaar, het kan NOG niet, zo kun je jezelf er niet uit te redden. Echt Gemma, je hebt me diep teleurgesteld!

Dan was er nog de rijkelijk vloeiende alcohol. Daar heb ik normaal gesproken geen problemen mee, ieder zijn eigen ding. In dit boek zijn echter alle personages minderjarig en werd er zo de nadruk op gelegd dat het gewoon verkeerd aanvoelde om ze het grootste deel van de tijd in beschonken toestand tegen te komen. Wat voor meerwaarde had dat bovendien? Jongeren laten zien wat er kan gebeuren als je teveel op hebt? Ja.. volgens mij heeft dat niet echt veel effect…

Gelukkig waren er nog steeds de pop- en fanatieke fanartikelen om me te verblijden. Vooral de aparte manieren waarop T. er probeert achter te komen wie Queen Bee werkelijk is om haar “onschuldige” Tyler te beschermen. Wat ze schrijft is te bizar voor woorden, maar daardoor hartstikke grappig. De toevoeging van haar Queen Bee tegenhanger in Diamond in the Rough, die net zo getikt is als haar, maakte het geheel compleet ^^

Conclusie

Diamand in the Rough was een aardig kopie vervolg. Het verhaal leek te veel op het eerste deel om echt origineel te zijn en ik kon me voor het grootste deel niet vinden in de keuzes die Gemma maakte. Daarnaast waren er teveel dronken minderjarige tieners in dit boek aanwezig zonder dat er over de gevolgen wordt nagedacht. Gelukkig had ik nog steeds de waandenkbeelden van T. en andere extreem toegewijde fans om me mee te amuseren.

two-stars

Geef een reactie

CommentLuv badge