De Donkere Kroon | Sarah J. Maas

Gepost op 7 oktober 2016 door Iris in Boekrecensie / 0 Comments

Tags: , , , , , , , , , ,

De Donkere Kroon | Sarah J. MaasDe donkere kroon door Sarah J. Maas
Mijn waardering: four-stars
Ook van deze auteur: Hof van doorns en rozen, De glazen troon, Hof van mist en woede
Vertaald door Gerdien Beelen
Serie: De Glazen Troon #2
Mijn waardering voor de serie: four-stars
Ook in deze serie: De glazen troon, Erfgenaam van vuur, Koningin van de Schaduw
Pagina's: 384
ISBN: 9022571114
Uitgegeven door De Boekerij | July 15th 2014
Genres: Young Adult, Romantiek, Fantasie
Bron: Gekocht
Goodreads

Het spannende en romantische vervolg op De glazen troon.
In De donkere kroon raakt Celaena verstrikt in een onontwarbare kluwen van liefde, macht en trouw.Celaena Sardothien mag dan de kampioen van de koning zijn geworden, haar trouw aan de kroon is nihil. Ze balanceert op een levensgevaarlijk koord dat bij één verkeerde beweging kan breken. Dan blijken er nog meer duistere krachten aan het werk dan Celaena al vermoedde en komt alles wat ze liefheeft in gevaar. Ze zal keuzes moeten maken: wie kan ze vertrouwen en wie is het waard om voor te vechten?

Wat doe je als een boek je helemaal hoteldebotel heeft gemaakt? Juist, dan bestel je gelijk de volgende delen! Wat ik dus ook meteen gedaan heb na het lezen van de Glazen Troon. Nu heb ik iets minder zenuwslopende eindes voor de boeg. Ik kan immers meteen het vervolg oppakken. Al hoop ik wel niet dat de serie last zal krijgen van het “vervolgvirus” waar hoe verder je in de serie geraakt, hoe minder leuk de boeken worden. Maar gezien de schrijfstijl van Sarah J. Maas zal dat wel geen probleem opleveren!

De Donkere Kroon

Opnieuw heeft Sarah J Maas met haar meesterlijke vertelstijl een gruwelijk goed boek geschreven. Oké toegegeven, in het midden zat wel een inkakmomentje, maar voor je het wist zat je er door een aantal hartverscheurende gebeurtenissen weer midden in, en hoe!

Zelf denk ik dat ik dat momentje had, omdat de setting heel anders is dan het vorige boek. In het vorige deel had je eliminatierondes. Was het elke keer spannend of Celaena de volgende ronde zou halen. In de Donkere Kroon hoeft ze vanaf het begin niet zo bang te zijn voor haar leven. Zolang ze de afschuwelijke opdrachten van de koning maar uitvoert. Hier had ik dus even een omschakelmoment voor nodig, waar Sarah J. Maas gelukkig snel voor zorgde met haar plot twists!

Want die waren ruimschoots aanwezig. Ik kan me de laatste keer niet herinneren dat een verhaal zo “open” voor me was. Dat het allerlei verschillende richtingen opging waardoor ik niets had om me aan vast te klampen, om verwachtingen te creëren. Er waren immers zoveel mogelijkheden in dit boek! Met dit in mijn achterhoofd wist de schrijfster me op de volgende bladzijde nog steeds te overbluffen met de laatste ontwikkelingen. Wow!

De ontwikkelingen rondom Celaena overtroffen trouwens alles. In de Donkere Kroon leer je haar beter kennen. Kom je meer over haar achtergrond en persoonlijkheid te weten. Ik moet bekennen: I like what I see! Celaena is een echte meid die van aanpakken weet. Er met volle vaart op af stormt en de mannen wel een lesje leert. Of twee. Ze heeft dankzij haar vrienden al wat geleerd om wat minder eigendunk te hebben en om wat meer aan anderen te denken (gelukkig). Ik ben dan ook zeer benieuwd hoe zij zich verder zal ontwikkelen!

Verder vind ik het fascinerend dat Sarah J. Maas er in slaagt om je om iemand te laten geven die er… trots op is dat ze op zoveel verschillende wijze in staat is om iemand te vermoorden. Dit in het verleden ook gedaan heeft en nog steeds doet. Zonder enig nobel doel behalve wraak en haar vrijheid. Waarom maakt het voor mij dan helemaal niet uit dat Celaena zo is? Jullie enig idee?

Als laatste nog even een update over de romantiek, die de auteur een niet echt vaak gebruikte kant op laat gaan. Hierdoor heb ik geen idee meer aan wiens kant ik wil staan. Net zoals het verhaal heeft ze ook hier alle mogelijkheden weer wijd open gegooid. Oh wees maar niet ongerust, er zitten nog steeds super romantische en zwijmelwaardige scenes in, maar de ontwikkelingen verderop…. Daar ben ik nog niet helemaal overheen….

Conclusie

Sarah J. Maas heeft er nu een nieuwe fan bij. De Donkere Kroon heeft niets te maken met sequelblues, maar kan zich meten met zijn voorganger. Opnieuw bevat het een spannend en meeslepend verhaal, verteld in de krachtige stijl van Sara J. Maas. Wel zou ik even in het achterhoofd houden dat het een heel ander plot heeft als de Glazen Troon en you’re all set to go. Enjoy 🙂

four-stars

Reading this book contributed to these challenges:

Geef een reactie

CommentLuv badge