Dragon’s Milk | Susan Fletcher

Gepost op 30 oktober 2015 door Iris in Boekrecensie / 0 Comments

Tags: , , , , ,

Dragon’s Milk | Susan FletcherDragon's Milk door Susan Fletcher
Mijn waardering: two-stars
Serie: Dragon Chronicles #1
Mijn waardering voor de serie: two-stars
Pagina's: 163
ASIN: B0030HKYTW
ISBN: 9781442407077
Uitgegeven door Atheneum Books for Young Readers, Simon & Schuster | 24 November 2009
Genres: Fantasie, Young Adult
Bron: Gekocht
Goodreads

"You must go to the dragon. You must leave tonight."

Before she even hears the words, Kaeldra already knows what she must do. She must search out the mother dragon whose draclings have just hatched and somehow get some of her precious milk. It's the only way to save her foster-sister's life. Kaeldra would rather not go. It's much too terriffying, much too dangerous. But Kaeldra knows that she's the only one who can do it. For she is the only one who can actually communicate with dragons.

But little does Kaeldra know what she's getting into. She's about to begin a journey that will entwine her fate with that of three little draclings and one would-be dragonslayer. A journey the will become a struggle for life.

Wat me in eerste instantie aantrok om Dragon’s Milk te lezen was natuurlijk de fantastische kaft.”Oh, daar is veel moeite in gestoken, dat zal dan ook wel een geweldig verhaal zijn om te lezen!”, waren mijn eerste gedachten. Normaal gesproken is dat ook zo, kijk maar naar de ‘Timber Wolves Trilogy’ van ‘Tammy Blackwell’ en ‘The Summer King Chronicles’ van Jess E. Owen. Prachtige covers en super geweldige verhalen. Helaas was dit niet het geval bij dit boek. Het verhaal vond ik niet eens half zo mooi als de voorkant!

De eerste paar bladzijdes waren zo slecht nog niet. Het boek is geschreven in makkelijk begrijpbaar Engels en korte zinnen. Ik lees nu al jaren mijn boeken in het Engels, dus voor mij zou dit toch eigenlijk geen probleem moeten zijn?? Waarom had ik dan zo’n moeite met het volgen van het verhaal? Met snappen wat er aan de hand was? Ik heb de meest simpele zinnen keer op keer moeten lezen voordat er iets doordrong. Zelfs daarna had ik nog het gevoel dat er sommige dingen niet klopten, over werden geslagen of ontbraken…

Kaeldra’s persoonlijkheid was ook iets waar ik problemen mee had. Ze gedroeg zich het grootste gedeelte van het boek als een kip zonder kop. Waarom zou je anders zonder enige vorm van plan de grot van een mensetende draak inlopen, een moeder draak die ook nog jongen heeft om te beschermen. Waarom kijk je dan raar op als de draak besluit om je op te eten? Daarnaast heeft ze ook nog de rare verwachting dat de jonge baby draakjes haar bevelen opvolgen. Halllooo, de woorden zeggen het toch al?? Het zijn jonge baby draakjes. Ooit gehoord van een baby die meteen luistert?? Ik niet hoor, maar Kaeldra misschien wel??

Het boek had verder ook niet echt diepgang. De personages bleven nogal vlak en onderontwikkeld. Voordat het echt spannend kon worden was het meestal al over. De enige reden waarom ik eigenlijk door bleef lezen was dat ik wilde weten hoe het zou eindigen met de draakjes. Zelfs dat einde was niet bevredigend….

Conclusie

Mijn eerste intentie was om Dragon’s Milk maar één ster toe te kennen. Ik heb niet echt genoten van dit boek. Er zaten wel van die schattige draakjes in… en de cover is werkelijk fantastisch. Dat is die twee sterren toch wel waard. Het verhaal zelf zekerste weten niet!

Lezen of Niet Lezen? Yay of Nay?
Hoe denk jij over Dragon’s Milk?
two-stars

Geef een reactie

CommentLuv badge