Mijn droomevenement voor Boekenwormen

Gepost op 18 september 2016 door Iris in Boekenpraat / 3 Comments

Tags: , , , , ,

Onlangs kwam ik dit artikel tegen dat ik helemaal vergeten ben om te publiceren! Het hoorde namelijk bij de Blog Hop die Joany van Craving Pages (nu blogt ze verder onder Nerdymommy) organiseerde. Elke week kreeg je een boekgerelateerde vraag, opdracht of stelling voorgeschoteld die je mocht beantwoorden. De vraag die ik helemaal vergeten was om online te zetten is:

Als je een evenement mocht organiseren voor mede-boekenwormen (met een oneindig budget) – hoe zou je evenement er dan uitzien?

Deze vraag is een stuk moeilijker dan het lijkt. Ik heb zelfs een kladblaadje erbij gepakt om alle woorden die deze vraag bij me opriep op te kunnen schrijven! Wat waren het er veel! Uit die wirwar van kreten heb ik uiteindelijk mijn ultieme evenement gemaakt, waar jullie medeboekenwormen ook heel blij van worden 😀

Het allerbelangrijkste, en wat het eerste in mij opkwam, was dat mijn evenement kleinschalig zou zijn. Niet horden mensen die elkaar verdringen, maar wel genoeg dat het gezellig is. Ik ben niet echt extravert en daarnaast houd ik ook niet van grote menigtes die je af en toe op concerten, fairs en andere grote events tegenkomt. Als ik er alleen al aan denk, breekt me het zweet al uit. Nee dank je! Daarom zal er dan ook maar een beperkt aantal kaarten beschikbaar zijn voor mijn evenement om ervoor te zorgen dat iedereen zich op zijn gemak kan voelen en genoeg tijd en plaats heeft om een praatje te kunnen maken met alle belangrijke mensen 🙂 Dan kan ik ook kleinere en hele leuke locaties uitzoeken om mijn evenement te houden. Misschien een kasteel of oud gebouw? De mogelijkheden zijn oneindig!

Toen viel me ook in dat evenementen meestal mijlenver uit mijn buurt gehouden worden. Voor de mensen die in het noorden wonen (als Limburger is alles voor mij noordelijk 😉 ) is dit makkelijk, maar om nu elke keer vanuit Zuid-Limburg naar bijvoorbeeld Utrecht te moeten reizen… Dus toen bedacht ik me dat ik dit evenement door heel Nederland kan organiseren!

Maar een beperkt aantal kaarten betekent dat niet iedereen mijn evenement kan komen bezoeken… Dat is ook niet leuk. Aangezien mijn budget toch oneindig is, heb ik toen maar besloten om er een terugkerend evenement van te maken. We hebben 12 provincies dus dan kan elke maand een andere provincie host zijn! Zo kunnen toch meer mensen er naar toe gaan! Als er trouwens echt veel vraag naar de kaarten zou zijn, kan ik achteraf nog altijd een limiet instellen aan hoeveel keer men binnen een jaar kan deelnemen.

Oké, nu het evenement zelf. Wat voor evenement zou ik willen organiseren? Wat zou je er allemaal kunnen doen? Het leek me in ieder geval leuk om elke keer een ander thema te hebben. Ene keer over bijvoorbeeld draken, andere keer over prinsessen. Noem maar op. De thema’s kunnen van tevoren aangedragen worden door alle boekliefhebbers van Nederland en daarbuiten. Het thema met de meeste stemmen zal worden gekozen. Zo is het elke keer een verrassing wat het gaat worden.

Aan de hand van het thema zullen workshops en lezingen georganiseerd worden. Door schrijvers, uitgevers, bloggers en andere boekgerelateerde mensen. Aangezien toch veel boeken uit het Engels vertaald worden en ik veel in het Engels lees wil ik dit niet beperken tot mensen uit Nederland, maar de hele wereld. Met mijn onbeperkte budget kan ik makkelijk de vliegtickets betalen 🙂

Daarnaast lijkt het me leuk om voor die dag een ruimte te hebben waar je in alle rust boeken kan lezen die met het thema te maken hebben, door de organisatie aangeleverd (duh geld genoeg 😉 ). Een soort bibliotheek dus en de boeken in de bibliotheek worden na afloop at random weer weggegeven aan de mensen die deelgenomen hebben. Een extra reden om te komen dus 😀 Maar wees niet ongerust, er zullen vast nog meer prijzen en goodiebags zijn om mee naar huis te nemen!

Oh, besef net dat ik de hele tijd over evenement hier en evenement daar spreek. Dat kan toch eigenlijk niet! Een evenement hoort een eigen naam te hebben. Het eerste jaar zal ik het Boekenworm Evenement Zonder Naam noemen, om vervolgens bezoekers een leuke naam te laten bedenken 🙂

Het belangrijkste vind ik dat ik een evenement organiseer waar elke boekenworm met veel plezier naar toe zou willen gaan. Verwacht dus om de zoveel tijd een enquête om te kijken wat bevalt en wat niet. Om nieuwe ideeën door te voeren en om te garanderen dat iedereen een leuke tijd heeft op mijn event 😀

Hoe zou jouw droomevenement voor boekenwormen eruitzien?

3 responses to “Mijn droomevenement voor Boekenwormen

  1. Ok, ik woon dan wel niet in Nederland maar als je alle provincies afgaat kom ik gewoon naar de dichtstbijzijnde stad. Ik zie jouw evenement immers helemaal zitten en het is altijd leuk om mede-boekenfans eens in het echt te ontmoeten.

    • Oja, even geen rekening met de zuiderburen gehouden. Ik denk dat als het echter populair genoeg is en ik toch een onbeperkt budget heb het ook in België kan gaan houden 🙂

      Maar fijn om te weten dat ik in ieder geval al een persoon gestrikt heb 😉

Geef een reactie

CommentLuv badge