Een jaar verder…

Gepost op 1 maart 2016 door Iris in Persoonlijk / 20 Comments

Tags: , , ,

Tijd vliegt. Ik kan bijna niet geloven dat we nu al een jaar verder zijn. Het lijkt wel gisteren dat ik op de button klikte om mijn blog online te zetten, zij het per ongeluk. Ik was eigenlijk nog niet helemaal klaar met alles, had alleen de grote lijnen uitgewerkt, maar toch stond Carpe Libra al online. Een beetje paniek aan mijn kant, ik had eigenlijk nog een maandje willen wachten. Tot april, tot mijn 25e verjaardag, lekker groot uitpakken kon ik dan.

Mijn blog wilde blijkbaar niet wachten en ik heb op 1 maart maar alles uit de kast getrokken om ervoor te zorgen dat zij een beetje toonbaar uitzag. Het resultaat is nog steeds te bewonderen. Om eerlijk te zijn ben ik best wel trots op mijn lay-out, die ik samen met mijn broertje in elkaar heb gefutseld. Van Vivian heb ik er zelfs een heel groot compliment over gekregen! Wow, wat was ik toen in de zevende hemel.

Het was heerlijk om na meer dan een jaar zonder, weer te bloggen. Om recensies te schrijven en om met bezoekers over boeken en andere zaken te praten. Ik merkte dat ik het toch wel gemist had. Nu zijn we alweer twaalf maanden verder en ben ik er nog steeds even verzot op. Want wat heeft het (boek)bloggen mij veel gebracht!

Wat leuke cijfers

Sinds 1 maart 2015

  • Is Carpe Libra 6093 keer bezocht geworden door 2443 medeboekliefhebbers
  • Die in totaal 296 keer op een artikel reageerden
  • Waarvan er maar liefst 180 verschenen
  • 103 van deze artikelen waren recensies
  • Die het vaakst over boeken uit het genre Young adult en boeken met het onderwerp romantiek gingen
  • Heb ik van uitgeverij de Boekerij de meeste boeken gerecenseerd, maar liefst 8!
  • Is de gemiddelde waardering die ik aan de boeken gaf 3,5 ster

De hoogtepunten

De boeken

Graag wil ik even stilstaan bij al die prachtige boeken die ik in dit eerste jaar heb besproken. Boeken die me hebben geraakt, me tranen met tuiten hebben laten huilen en me gebroken achter lieten. Boeken die me hebben laten gieren van het lachen, op het puntje van mijn stoel laten zitten van de spanning en mijn hoofd overuren hebben laten draaien met alle openbaringen die ik te verwerken kreeg.

Dankjewel, zonder jullie zou deze blog nooit geweest zijn. Zou ik het niet vol hebben kunnen houden. Jullie hielpen me om even af te schakelen op drukke momenten. Namen me mee naar wonderbaarlijke werelden en lieten me kennis maken met geweldige personages en hebben me prachtige avonturen laten beleven.

Graag wil ik jullie makers ook nog een keer bedanken, want zonder hen waren jullie er niet geweest. Echt, ik zou niet weten wat ik zonder jullie zou moeten doen…

De Bezoekers

In een jaar zijn er meer dan 2000 mensen geweest die een bezoekje brachten aan mijn site. Wow, dat zijn er zoveel meer dan ik had kunnen hopen en dromen. Nog leuker vond ik het om de reacties te lezen die mensen achter lieten, om te weten hoe zij over een bepaald artikel dachten.

You guys made my day. Dankjewel voor het werpen van een blik op mijn website, voor het lezen van mijn artikelen en om de moeite te nemen om te reageren. Ik hoop dan ook dat jullie een leuke tijd hadden op Carpe Libra en dat ik jullie ook in de toekomst mag verwelkomen op mijn kleine plekje op het internet 😀

Ontmoeting met een van mijn favoriete schrijvers

Een van de leukste momenten van mijn afgelopen blog jaar was wel het ontmoeten van een van mijn favoriete schrijvers: Leigh Bardugo. Ik kan me het moment dat ik het betreffende mailtje van uitgeverij Blossom Books ontving nog precies voor de geest halen. Oh wat was ik enthousiast! Ik stond echt zowat te springen!

Vervolgens heb ik de dagen afgeteld tot het echt zo ver was. Op de bewuste dag was ik wel een beetje zenuwachtig, je ontmoet de maker van een van je favo personages niet elke dag, maar zodra Leigh Bardugo binnen kwam verdween dat als sneeuw voor de zon. Ze is zo’n hartelijke, hilarische vrouw! Ik haar een paar vragen kunnen stellen, vragen die me toch wel een beetje bezig hielden en die beantwoordde ze allemaal. Ook was er tijd voor een foto momentje. Wat een heerlijke zondagmiddag was dat!

Boekpresentatie

Afgelopen maand was het ook tijd voor een ander hoogtepunt in mijn korte blogleven. Het was tijd voor mij om naar mijn eerste boekpresentatie ooit te gaan. En wel naar een heel bijzondere. Naar die van Simon vs. De verwachtingen van de rest van de wereld, geschreven door Becky Albertalli.

Uitgeverij Blossom Books verzorgde deze hele leuke middag. Zo was er een interessante discussie over meer diversiteit in boeken, een geweldig Skype gesprek met de schrijfster en volop oreo’s! Dat klinkt toch ook als het recept voor wederom een geslaagde zondagmiddag?

De minder hoge punten

Minder tijd

Elk leven heeft zijn ups en downs, zo ook mijn eerste blogjaar. Gelukkig voor mij heb ik voornamelijk ups ervaren. Alleen kwam ik er achter dat er toch wel een degelijk verschil in bloggen als student zijnde en bloggen als fulltime werkende. Ik was even vergeten hoeveel werk er bij kwam kijken als je een blog hebt. Hoeveel tijd je er aan kwijt bent. De vorige keer dat ik een blog had zat ik nog volop in mijn studentenleven en kon ik de tijd wel missen. Nu had ik echter ook een baan die veel van mijn tijd opslokte. Hierdoor was het op sommige momenten moeilijk om èn tijd voor mezelf èn tijd voor mijn blog èn tijd om te lezen te maken. Met als gevolg dat het lezen er meestal bij inschoot.

Ook merkte ik dat ik minder tijd nam om te lezen en dat ik op een andere manier begon te lezen. Ik was namelijk ook al bezig met de recensie die ik erover zou schrijven. Dat die quote heel leuk zou zijn om te vermelden en dat ik het echt over dit stuk moet hebben. Met als gevolg dat het lezen iets geforceerder aanvoelde.

Gelukkig kwam ik hier zelf al snel genoeg achter heb ik dit probleem meteen aangepakt. Ik heb mezelf een paar boeken per maand gegeven waar ik geen recensie over zal schrijven, maar die me toch veel plezier zullen geven. Heerlijk om me wederom helemaal in het verhaal te kunnen verdiepen en de wereld om mij heen te kunnen vergeten! Zo zorg ik ervoor dat ik lezen, recensies schrijven en bloggen leuk blijf vinden!

Betekenis

Een ander minder hoog puntje was toen ik erachter kwam dat de titel die ik voor mijn website gebruik, Carpe Libra, niet pluk de boeken betekent, zoals ik altijd al gedacht en voor ogen had tijdens het verzinnen. Nope, het betekent eigenlijk pluk de weegschaal… Ik had bij de vervoeging van het woordje liber de verkeerde stam gebruikt… Oeps… Wat nu?

Ik was ondertussen aan de naam Carpe Libra gehecht geraakt. Het is mijn kindje geworden. Iedereen begrijpt wat ik ermee bedoel en, ook al is het grammaticaal incorrect, het klinkt leuk! Vandaar dat er ook geen naamsverandering aan zit te komen. Carpe Libra is en blijft mijn boekenblog. Mijn plekje om alles te delen 🙂

De toekomst

Carpe Libra is nu dus één jaar oud. Het heeft mijn liefde voor bloggen en boeken wederom aangewakkerd. Stoppen zal ik voorlopig dus zeker niet! Wel heb ik gemerkt dat naast recensies en fangirlen over dat ene boek, het ook leuk is om me te schrijven over zaken die me op dit moment bezig houden, zoals de terugblik en verslagen van evenementen of dagjes uit. Ik speel dan ook met het idee om wat meer (non)boekgerelateerd artikelen te plaatsen. Het lijkt me leuk om jullie kijk op bepaalde zaken te weten te komen en daarnaast heb ik ook een paar hele leuke tags gezien!

Ik heb dus meer dan genoeg om me het komende jaar bezig te houden en ontzettend veel zin om dit tot uitwerking te brengen en ik hoop dat ik iedereen dan wederom mag verwelkomen!


Een eerste verjaardag is niet niks, maar gezien wat onverwachte, echter leuke ontwikkelingen in mijn privé leven zal ik het vieren even opschuiven naar april. Dan kan ik het meteen combineren met mijn verjaardag! Blijf deze blog dus in de gaten houden de komende tijd 😀

20 responses to “Een jaar verder…

  1. Wat een leuk overzichtje! Hé, en die vermelding heb je dubbel en dwars verdiend hoor, wat betreft je lay-out! Grappig trouwens, van het ”weegschaal”-dingetje… ik zou het ook gewoon lekker zo laten en er je eigen betekenis aan blijven geven 🙂
    Vivian heeft onlangs Oorsprong en emancipatie van YA geplaatst…My Profile

Geef een reactie

CommentLuv badge