Een Lege TBR pile: poging december

Gepost op 23 december 2015 door Iris in Boekenpraat / 6 Comments

Tags: , , , , , ,

Vorige maand typte ik heel enthousiast een artikel over mijn plan om mijn alsmaar toenemende TBR pile aan te pakken. Nou ja… proberen om de schade in te perken. Nu is het tijd om te kijken of dat gelukt is! Laten we eerst maar eens de stand van zaken opnemen en kijken hoeveel ongelezen boeken nog op mijn kamer slingeren:

Formaat Stand November Stand December
Boeken 67 70
Ebooks 200+ 200+
Freebies 3000+ 3000+

Wow! Maar 3 boeken erbij! Dit terwijl ik, zoals jullie binnenkort in mijn terugblik kunnen zien, me niet echt heb ingehouden wat betreft het aanschaffen van nieuwe boeken. Dan heb ik blijkbaar meer gelezen als ik dacht! Of de vorige keer gewoon niet goed geteld…

Wat niet de eerste keer zal zijn. Om de een of andere manier weet ik mijn aandacht er altijd moeilijk erbij te houden tijdens dat soort momenten, zodat ik na een gegeven moment opnieuw kan beginnen omdat ik de tel ben kwijt geraakt. Voor de stand van dit moment ben ik natuurlijk ook een paar keer opnieuw moeten beginnen, maar ik heb wel het idee dat dit het juiste aantal is! 😉

Want zoals jullie al op bovenstaand plaatje kunnen zien ligt het niet aan wat ik weg heb gelezen van mijn TBR. November werd namelijk onverwachts een drukke maand. Weliswaar druk op een hele leuke manier, maar wel zo dat van lezen opeens een stuk minder kwam, tot mijn grote verdriet. Als ik een tijd niet gelezen heb, merk ik toch dat ik het enorm mis. Dat maakt het alledaagse leven gewoon een beetje… saai! Veel liever duik ik af en toe in de wereld van iemand anders. Of dit nu alledaags of vol vampiers en weerwolven is!

Niet getreurd, ik geef de hoop niet op! Ik ga deze maand opnieuw een poging ondernemen om te zorgen dat mijn TBR-pile niet exponentieel toeneemt, ook al vrees ik het ergste. Ik heb net een grote besteling bij Boekenkraam geplaatst en de kerstman komt ook nog langs (als we lief genoeg zijn geweest 🙂 ).

Dat betekent dat ik deze maand wederom vier boeken uit heb gezocht om te lezen. De twee “oude” van november neem ik gewoon mee en zal ik als eerst oppakken. Daarnaast is mijn keuze gevallen op Godin bij Vergissing van P.C. Cast en Lobsters van Tom Ellen & Lucy Vision. Over beide boeken heb ik veel goeds mogen horen, dus ben benieuwd!

Hoe staat het deze maand met jullie TBR pile?

6 responses to “Een Lege TBR pile: poging december

  • Veel succes! Dat is in eerste instantie ook mijn plan, daarna gaan we de ebooks aanpakken 😉 Ben benieuwd hoe lang het duurt voordat ik met de boeken op mijn kamer klaar ben 😀

 1. Dat is best een grote tbr-lijst! Succes ermee 😉
  Ik had als doel mijn lijst van oude boeken af te maken voor 2016. Na Outlander moet ik er nog 2 maar die gaan waarschijnlijk niet op tijd uit komen (Ze zijn erg dik en best wel saai).
  Ik heb nu 8 nieuwe boeken op de stapel voor 2016 klaar liggen 🙂

 2. Jet

  Haha, ik wens je veel succes met het project! Mij zal zoiets nooit lukken! Niet dat ik zoveel ongelezen boeken thuis heb liggen (hoewel, nu is dat wel het geval), maar ik heb een hele lange TBR-lijst, en voor ieder boek dat ik lees weet ik er weer drie bij te schrijven….
  Jet heeft onlangs Across The Universe – Beth Revis geplaatst…My Profile

  • Ik denk ook niet dat het me zal lukken, maar dit helpt me wel om aandacht te geven aan de boeken die toch wel al een tijdje stof staan te happen in mijn kast 😉

Geef een reactie

CommentLuv badge