Een Lege TBR Pile: poging februari

Gepost op 19 februari 2016 door Iris in Boekenpraat / 6 Comments

Tags: , , , , ,

Het is alweer de hoogste tijd om te kijken of mijn poging, ik herhaal poging, om mijn To Be Read stapel in te dampen wat vruchten heeft afgeworpen. Ik weet natuurlijk dat voor elke boekliefhebber, inclusief mezelf, het onmogelijk is om een lege TBR hoop te hebben. Dat kan alleen in mijn ergste nachtmerries… Toch wil ik in ieder geval proberen om hem niet te laten uitgroeien tot de Mount Everest. Zie hier dan mijn poging van februari en het resultaat van januari!

De stand

Formaat Stand Januari Stand Februari
Boeken 78 82
Ebooks 200+ 200+
Freebies 3000+ 3000+

Alweer niet gelukt. Hoewel het ik eigenlijk wel had gehoopt. Het aantal is in ieder geval wel minder toegenomen als vorige maand. Ik verwijt het gewoon aan Boekenkraam.nl. Ik was namelijk op de goede weg. Op een heel goede weg. Vanaf het begin van januari had ik namelijk geen enkel boek aangeschaft en toch best wel wat gelezen. Toen zag ik een mailtje van Boekenkraam in mijn mailbox staan. Ze hadden een of andere actie lopen en voor ik het wist was ik vijf ongelezen boeken rijker. Ook verraste een aardige college me met een paar leuke boeken die zij niet meer hoefde. Daar zeg ik ook heel moeilijk nee tegen. Al met al kan ik dus weer zeggen dat gezien de hoeveelheid nieuwe boeken, ik toch nog veel weg gelezen heb!

Behaald en Nieuw

Want kijk eens aan! Ik heb wederom van drie van de vier boeken de status mogen veranderen. Drie van de vier heb ik gelezen! Yay! Het liefst had ik ook gezien dat ik Zodiak had kunnen afstrepen. De dikte van het boek en andere leuke boeken hielden me echter tegen. Deze maand zal echter niets me tegen houden om dit boek naar een andere stapel te doen verplaatsen 😀

Naast Zodiak ben ik natuurlijk ook van plan om drie nieuwe boeken te lezen. Vanwege het steeds dichterbij komende YALFEST en mijn YALFEST Reading Challenge is mijn keuze gevallen op Seeker en Vrees Me. Beide boeken zijn bejubeld geworden op Goodreads en in blogland, dus ben benieuwd. Ook heb ik mijn Secret Santa cadeautje toegevoegd, A Court of Thorns and Roses, dat me ook heeeeeeeeel leuk lijkt!

Ik hou jullie in ieder geval op de hoogte van mijn TBR perikelen. Tot volgende maand 😀

Dit was mijn lege TBR Pile: poging februari.
Hoe staat het met jullie (stapel) nog te lezen boeken?

6 responses to “Een Lege TBR Pile: poging februari

 1. Ik had eind vorig jaar besloten om mijn TBR een keer te controleren en het vervolgens elke maand voor mezelf bij te houden. De eerste maand van dit jaar kon ik vrij veel eigen boeken lezen, maar vermits ik er ook enkele kreeg en er deze maand zelfs vier won werd het tot nu toe een nul-operatie. 🙂
  zwartraafje heeft onlangs Huidige stand ongelezen boeken geplaatst…My Profile

 2. Mijn TBR stapel wordt langzamerhand steeds leger – nu ik werkzoekend ben heb ik ook gewoon veel meer tijd om boeken uit eigen kast te lezen en minder geld om nieuwe boeken aan te schaffen 😉 Ook ben ik van plan een aantal ongelezen boeken in mijn kast, waarvan ik zeker weet dat ik ze nooit meer ga lezen, weg te doen of te verkopen. Zo gaat de teller ook wat sneller naar beneden 😛
  Marcia heeft onlangs De mooiste covers in mijn boekenkast geplaatst…My Profile

  • Wow! Ook al is de reden dat je TBR kleiner wordt niet zo leuk, maar wat goed! Zelf kan ik daar op dit moment alleen nog maar van dromen…
   Ja, dat doe ik ook om de zoveel tijd. Als ik een boek al een paar jaar in de kast heb staan en ik heb hem nog niet open geslagen… Dan zal ik dat ook niet in de toekomst doen en kan ik beter iemand anders ermee blij maken 😉

 3. Sinds je vorige blog ben ik er nu ook aan begonnen om het bij te houden… Eh… het idee is er echt wel hoor maar ja .. Ik had me voorgenomen niets te kopen vóórdat ik 10 boeken van mijn TBR-Pile af zouden zijn.. Nu had ik die wel “zo”gelezen maar door recensie exemplaren en een gift van mijn lieve zus kwam ik nog niet aan minus 10. En ik wilde zo graag dat ene boek… Toen trok een mede-blogger me over de streep dat ik dat boek best wel al mocht kopen.. En dat ene boek werden er twee want in boekhandel en op één been lopen dat kan niet… maar we tellen gestaag verder !
  Conny Schelvis heeft onlangs Voor dat geheim ben ik te klein” Ilona Lammertink&Nynke Talsma geplaatst…My Profile

  • Haha dit komt me zo bekend voor 😉 Reden waarom ik ook geen koopverbod voor mezelf heb ingesteld. Als ik dat doe dan verbreek ik het meestal toch op een gegeven moment en met veel meer boeken dan als ik geen verbod voor mezelf heb opgelegd.
   Je bent er in ieder geval bewust mee bezig en daar gaat het om!

Geef een reactie

CommentLuv badge