Een Lege TBR Pile: Poging Januari

Gepost op 4 januari 2016 door Iris in Boekenpraat / 16 Comments

Tags: , , , , ,

Nieuw jaar, nieuwe maand en dus nieuwe kansen om wat aan mijn nog steeds immense TBR pile te doen! Dit jaar heb ik me echt voorgenomen om ervoor te zorgen dat de stapel boeken, de stapel ONGELEZEN  boeken, voor het eind van het jaar drastisch verminderd zal zijn! Nu dus tijd om te kijken of mijn poging van december al zijn vruchten heeft afgeworpen!

Formaat Stand December Stand Januari
Boeken 70 78
Ebooks 200+ 200+
Freebies 3000+ 3000+

Uhm… Niet dus… Om eerlijk te zijn had ik dat ook niet echt verwacht. Ik bedoel het is december. Dan krijg je, als je lief genoeg bent geweest, bezoek van Sinterklaas & Zwarte Piet en de Kerstman. Dit jaar had ik zelfs nog een Secret Santa die me heel blij maakte met een boek! Daarnaast zat er ook een weekendje Dublin tussen en maakte ik kennis met de (voor mij) gevaarlijke website Boekenkraam, waar je voor je het weet opeens tig boeken rijker bent.

Eigenlijk vallen de 8 boeken die er nu bij zijn gekomen dus ontzettend mee. Ik had een veel hoger aantal verwacht. Blijkbaar heb ik toch nog genoeg boeken gelezen om het aantal met minder te doen toenemen dan het aantal boeken dat ik in december heb aangeschaft. Huzza voor mij!

Zoals jullie kunnen zien heb ik namelijk goed mijn best gedaan! Maar liefst drie van de vier gelezen! Dat terwijl ik nog minder tijd had dan in november. Elk weekend had ik wel wat leuks op de planning staan en ook de doordeweekse avonden waren gevuld met allerlei activiteiten. Ik heb in tegenstelling tot vorige maand wel bewust tijd genomen om even af te schakelen. Om me terug te trekken met een boek, dekentje, warme chocomel en wat lekkers. Om even de boel de boel te laten en me te verliezen in een andere wereld of de levens van andere mensen. Heerlijk is dat! Beste ontspanningstherapie die er is 🙂

Oftewel, er is vooruitgang mensen! Nou ja, dit is pas de tweede keer dat ik de stand opmaak, maar de eerste keer had ik de helft gelezen en nu zit ik al op 75%. Voor januari ga ik er gewoon voor zorgen dat ik alle vier de boeken gelezen heb. De motivatie is in ieder geval in overvloed aanwezig!

Het is ook weer tijd om drie nieuwe boeken uit te kiezen. Lobsters neem ik natuurlijk mee, maar daarnaast ben ik ook van plan om Snow Like Ashes van Sara Raasch, Zodiak door Romina Russell en Cress van Marissa Meyer te lezen. Ik ben zeer benieuwd hoe het verder gaat met Cinder en haar vrienden en de andere twee verhalen wekken mijn nieuwsgierigheid heel erg op. Hopelijk kan ik aan het einde van de maand mijn mening geven over alle vier de boeken!

Dit was mijn lege TBR Pile: poging januari.
Hoe staat het met jullie nog te lezen boeken?

16 responses to “Een Lege TBR Pile: Poging Januari

 1. Tja, ik dacht dus dat het meeviel. Op oudejaarsavond had ik me immers bezig gehouden met het tellen van mijn huidge aantal ongelezen boeken. Dat bleken er exact 99 te zijn. Super, want dan kan ik zeggen dat ik minder dan 100 boeken heb die ik nog niet las. Alleen kreeg ik vervolgens 3 boeken cadeau en kocht ik er ook zelf eentje. Vermits ik zelf maar één eigen boek kon lezen zit ik dus opnieuw boeken de 100
  zwartraafje heeft onlangs Harde leugen – Meredith Wild geplaatst…My Profile

 2. Haha, stiekem haat ik mijn tbr lijstje… mijn voornemen? Hem opruimen zodat ik al die boeken die ik drie jaar geleden wel nog wou lezen maar nu helemaal niet, niet meer zie. 😉

  • Ja ik heb ook mijn mindere momenten met mijn stapel, maar ben ook wel blij met hem. Nu weet ik tenminste dat ik nog genoeg boeken heb om te lezen! 😉

 3. Ik durf niet meer te tellen met volle tbrkast. Al is het misschien wel verstandig om feit in aantal te zien en mijn boekverslaving aan banden te leggen? Goed voorbeeld doet volgen?

  • Het helpt inderdaad om te tellen. Voordat ik met deze poging begon, had ik ook niet gedacht dat ik zoveel ongelezen boeken zou hebben. Mijn ebooks was ik van op de hoogte, maar dat ook het aantal fysieke boeken die ik nog moest lezen zo hoog was… Daar schrok ik wel een beetje van. Ik had op een boek of 30 gerekend. Dat bleek het dubbele te zijn! Reden genoeg voor mij om er echt wat aan te gaan doen 😉
   En boekverslaving aan banden leggen zal waarschijnlijk nooit helemaal lukken, je kunt hoogstens net als mij proberen de schade te beperken 😀

   • ahum ik heb net even geteld… durf bijna niet te zeggen.. .kast vol… 173 stuks… ahum… Misschien moet ik er ook een blogje aan wagen zodat mijn lezers mij af en toe op de vingers kijken of ik wel actie onder neem om die berg te verminderen…. :O)

    • 173… Wow… Dat is… veel? Denk dat die blog de moeite waard zal zijn 😉 Ik heb gemerkt dat het echt een stok achter de deur is om minder nieuwe boeken te halen en meer te lezen van wat ik al heb. Iets wat met zo’n hoog aantal misschien wel handig is!

     • Ik ga er volgende week even voor zitten.. Manlief wees mij op de plank beneden in de kast en nog een stapel naast het bed en dat brengt het totaal zelfs nog hoger ( 253) dus daar moet toch drastisch verandering in komen.. Dus ik voel inderdaad een blogje opkomen… en een #booknobuy streven..
      Conny Schelvis heeft onlangs “Dik,druk en dronken” Nanda Roep geplaatst…My Profile

     • 253?? Nog meer? Wooow…
      Veel succes met je streven en het wegwerken van 253 ongelezen boeken. Ik kijk je graag op de vingers om te helpen 😉

Geef een reactie

CommentLuv badge