Een lege TBR Pile: poging november

Gepost op 19 november 2015 door Iris in Boekenpraat / 6 Comments

Tags: , , , , ,

Als ik de aanwinsten van afgelopen oktober bekijk, de stapels ongelezen boeken op mijn kamer, de honderden e-books die op mijn computer staan te wachten om gelezen te worden, het feit dat er altijd leuke nieuwe boeken uit komen die ik graag zou willen lezen (die ik vervolgens heel enthousiast koop en vervolgens stof laat happen totdat ik de tijd heb gevonden om ze te lezen)…

Dat allemaal in ogenschouw genomen, is het de hoogste tijd om iets aan het aantal ongelezen boeken te doen. Uit ervaring weet ik dat een boekban niet helpt. Dat heeft op de een of andere manier juist het tegenovergestelde effect…
Als ik de toevoer niet kan stoppen, dan moet ik het eens via de andere weg proberen. Namelijk met de boeken die ik al in huis heb. Wat als ik me maandelijks tot doel stel om hier wat boeken van te lezen? Zou dat helpen om mijn TBR Pile in te dammen? Te laten verminderen of zelfs te laten verdwijnen?

Oké, wel even reëel blijven Iris! Een lege TBR pile zal ik nooit hebben. Boeken zal ik altijd blijven kopen, of ik er nu plaats voor heb of niet (meestal meer boeken dan ik binnen korte tijd kan lezen of zin in heb). Ik ga echter vanaf deze maand wel proberen om de stijging in te dammen. Door bewust meer boeken uit de voorraad die ik al heb te lezen dan de boeken die ik net aanschaf of uit de bib heb meegenomen of te leen krijg of… You got my point. Sommige van deze boeken staan namelijk al een aantal jaar (shame on me, I know) te verstoffen!

Na wikken en wegen ben ik tot de conclusie gekomen dat vier boeken een mooi en haalbaar aantal zijn. Een boek voor elke week die een maand heeft. Boektober heeft mij bovendien laten weten dat ik met gemak 13 boeken kan lezen als ik wil, dus er blijft nog genoeg ruimte over om ook nog andere boeken te lezen!

Laten we eerst maar eens beginnen met de stand van zaken. Want wat heb ik eigenlijk allemaal in huis? Op deze manier kan ik tenminste bijhouden of deze nieuwe manier van aanpak nut heeft:

Formaat Aantal
Boeken 67
Ebooks 200+
Freebies 3000+

Uhm is het erg als je denkt dat 67 ongelezen boeken in je kamer niet erg is? Het viel me eerlijk gezegd reuze mee. Had een veel hoger aantal verwacht! En mijn ebooks… Laten we nu maar even niet over mijn Mount Everest aan ongelezen ebooks te beginnen… Dat is een gebed zonde einde…

Ik wil wel even duidelijk maken dat de ebooks die ik in mijn bezit heb allemaal eerlijk verworven zijn. Ik heb ze gekocht, van auteurs mogen ontvangen of aangeschaft op het moment dat ze gratis waren! Amazon en Smashwords doen dat nog wel eens. Geen enkel digitaal boek in mijn bezit is daar gekomen door het te zoeken op piratensites! I support de auteurs en uitgeverijen 🙂

Aangezien mijn Mount Everest niet zo zichtbaar is heb ik besloten om eerst te concentreren op de stapels in mijn kamer. Die zijn toch wel een doorn in mijn oog. Dit zijn de boeken die ik deze maand in ieder geval gelezen wil hebben. Go me!

Hoe staat het met jouw TBR Pile?

6 responses to “Een lege TBR Pile: poging november

  1. Een paar maanden geleden dacht ik dat het aantal ongelezen boeken ietsje gezakt was, maar ondertussen is het weer gestegen. Ik heb wel voldoende plek in de boekenkasten maar jammer genoeg niet voldoende tijd om al die leuke boeken te kunnen lezen. Al vind ik het eigenlijk wel een geruststellend gevoel om te weten dat er altijd nog nieuw leesvoer voor me klaarstaat.

    • Is het eigenlijk ook… want dan heb je gewoon helemaal niets meer om te lezen! De horror! *voegt van schrik meteen nog een paar boeken aan haar tbr toe, voor het geval dat* 😉

  2. Heel herkenbaar dit! Ik heb onlangs geteld en kwam op ongeveer 80 ongelezen boeken. Ben toen heel hard begonnen deze stapel weg te werken, maar kocht vervolgens binnen één week 10 nieuwe boeken., Ja zo blijft die stapel groter worden natuurlijk 😛
    Marcia heeft onlangs Fall Time, Cozy Time Tag geplaatst…My Profile

Geef een reactie

CommentLuv badge