Een weekendje Leeuwarden: deel twéé

Gepost op 27 december 2015 door Iris in Persoonlijk / 0 Comments

Tags: , , , ,

Een tijdje geleden poste ik al het eerste gedeelte van mijn verslag over een heerlijk weekend in Leeuwarden met mijn moeder. Deze beschreef de eerste dag. Nu volgt dag twee! 🙂 Tijd voor onze andere favoriete bezigheid: shoppen! De laatste zondag van de maand is het altijd koopzondag in Leeuwarden en raad eens de hoeveelste zondag dit was? Precies! Als cherry on top was er ook nog eens een jaarmarkt. Yay! Nog meer kraampjes om rond te snuffelen!

Oldehove

Voordat we echter aan onze shopmarathon begonnen, hebben we eerst nog een obstakel overwonnen: we beklommen de Oldehove. De toren van Pisa van Nederland. Een toren die in de loop van tijd steeds verder naar beneden is gezakt. Na een interessante uitleg van een medewerker over het ontstaan van deze toren mochten we beginnen aan onze klim. Het was nogal een ervaring om deze te beklimmen. Niet alleen omdat hij best wel hoog is, maar zelfs in het trappenhuis merk je dat de toren niet recht staat, waardoor het een nogal aparte klim en afdaling is, omdat je loodrechte treden verwacht. Eenmaal boven wachtte onze beloning op ons: een prachtig uitzicht over Leeuwarden. Je kon zelfs als je heel goed keek Schiermonnikoog zien liggen! Dit terwijl Leeuwarden toch een eindje uit de buurt ligt!

Van Der Velde

Als boekenliefhebber kun je natuurlijk nooit een stad bezoeken zonder alle boekwinkels te bezichtigen. Omdat het koopzondag was heb ik helaas alleen een bezoek aan Van der Velde kunnen brengen, maar ik ging natuurlijk niet met lege handen naar buiten. De winkel was heel ruim gesorteerd, ook op het gebied van Young Adult. Ze bleken zelfs een Blossom Books ambassadeur te zijn, dus ik kon eindelijk mijn tote bag bemachtigen! Yay! Al zolang hier op geaasd, maar helaas zijn er geen ambassadeurs bij mij in de buurt. Dat dacht ik tenminste, nu blijkt dat er sinds kort eentje in Sittard is gevestigd! Beter nieuws heb ik in tijden niet gehoord 🙂

Stadsherberg

We hebben de zondag en ons weekend lekker afgesloten in een klein restaurantje in de buurt van de Oldehove. Wat was het daar gezellig en wat was het eten lekker! Hier komen we de volgende keer dat we in Leeuwarden zijn zeker terug. De volgende keer? Ja, de volgende keer. Dit was zo’n gezellige stad! De volgende keer komen we met mijn zusje terug. Er is nog zoveel dat we niet gezien hebben en het is heerlijk vertoeven.

Hier nog wat meer leuke en lekker foto’s van Leeuwarden. Klik en dan worden ze groter!

Het weekendje in Leeuwarden samen met mijn moeder was super. Lekker gekletst, geshopt en geneusd. Zuiderlingen, denk dus een keer aan het noorden. De reis is wat ver, maar dat maken de mensen en de omgeving wel weer goed 🙂

Welke citytrip hebben jullie recent nog gemaakt?

Geef een reactie

CommentLuv badge