Erfgenaam van Vuur | Sarah J. Maas

Gepost op 27 april 2017 door Iris in Boekrecensie / 0 Comments

Tags: , , , , , ,

Erfgenaam van Vuur | Sarah J. MaasErfgenaam van vuur door Sarah J. Maas
Mijn waardering: four-stars
Ook van deze auteur: Hof van doorns en rozen, De glazen troon, Hof van mist en woede
Vertaald door Gerdien Beelen
Serie: De Glazen Troon #3
Mijn waardering voor de serie: four-stars
Ook in deze serie: De glazen troon, De donkere kroon, Koningin van de Schaduw
Pagina's: 512
ISBN: 9789022580295
Uitgegeven door De Boekerij | March 14th 2017
Genres: Young Adult, Fantasie
Bron: Gekocht
Goodreads

Celaena Sardothien heeft de gevechten op leven en dood overleefd, maar tegen een zeer hoge prijs. Hoewel ze niets liever wil dan de dood van haar dierbare vriend wreken, moet ze aan een nieuwe reis beginnen om de strijd met haar duistere waarheid aan te gaan… Een waarheid over haar erfenis die haar toekomst voorgoed kan veranderen.
Ondertussen verzamelen haar vijanden zich aan de horizon met maar één doel: de inwoners van het koninkrijk tot slavernij dwingen. Om ze te verslaan moet Celaena de kracht vinden om niet alleen haar eigen demonen te overwinnen, maar ook het kwaad dat op het punt van uitbreken staat. Als ze wint wordt ze Adarlans grootste bedreiging – en zijn grootste vijand.

Seconden nadat, oké dat klopt niet helemaal, ik heb eerst nog de recensie voor de Donkere Kroon uitgewerkt, maar meteen daarna zat ik alweer helemaal klaar om Erfgenaam van Vuur op te pakken. Het verhaal had me zo in zijn greep en ik wilde zo ontzettend graag weten hoe het verder zou lopen. Ik was dan ook hartstikke blij dat ik die dag het boek had binnen gekregen. Nog langer wachten was gewoon geen optie!

Erfgenaam van Vuur

Ik ben nog steeds heel enthousiast over dit boek, nu ik het gelezen heb, over de weg die hier in wordt geslagen en het verhaal dat wordt verteld. Toch is Erfgenaam van Vuur tot nu toe mijn minst favoriete boek uit de serie. Hoe dat zo? Voornamelijk door de setting. In plaats van boordevol actie draait het voornamelijk om persoonlijke groei. Om het verleden achter je te laten. Het een plek te geven en belangrijke keuzes te maken die bepalen welke kant je in de toekomst op gaat. Daar is natuurlijk niks mis mee, dat moet tenslotte ook gebeuren. De adrenaline junkie in mij wist, met de high van de vorige twee boeken nog vers in mijn hoofd, dat helaas niet altijd te waarderen waardoor dit boek bij vlagen aan de saaie kant was.

Even leek het erop dat het gebruik van meerdere verhaallijnen ook een strike against Erfgenaam van Vuur zou worden. Door de langzamere flow in dit boek kostte me in het begin heel veel moeite om mijn aandacht er bij te houden als het om iemand anders ging dan Cel. De anderen waren gewoon niet interessant genoeg. Gelukkig brachten een paar onverwachte ontwikkelingen daar verandering in en was ik op het eind happy om dan weer verder te gaan met die of die. Het was me ook duidelijker waarom Sarah J. Maas er opeens voor koos om je het verhaal door de ogen van meerdere personages te laten lezen, want dit zorgde ervoor dat je meer en meer de voorgeschiedenis van Cel kon ontrafelen!

Daar was ik vanaf het eerste moment razend nieuwsgierig naar en Sarah J. Maas hintte ook elke keer dat er meer achter Celeana zat. In dit deel krijgen we dan eindelijk meer duidelijkheid wat dat precies is en wat was het machtig mooi in elkaar gezet! Natuurlijk zorgt de schrijfster ervoor dat, ook al wordt er meer en meer onthuld, je ook weer nieuwe vragen hebt die onbeantwoord blijven. Gelukkig heb ik wel het antwoord gevonden voor mijn meest prangende 🙂

Cel maakt dus een enorme groei door in dit verhaal en dat was hoog tijd. Niet dat ze in de vorige delen was blijven steken, integendeel. Ze is al enorm veranderd sinds ik haar voor het eerst leerde kennen, maar ik had altijd het gevoel dat iets haar tegen hield om verder te kunnen. Ik had gelijk. Ook al had ik de ware toedracht niet echt geraden, in Erfgenaam van Vuur ziet ze hem eindelijk onder ogen en wordt ze de jonge vrouw waar ik tot nu toe slechts een glimp van op heb kunnen vangen. Door de onthulling van haar verleden snap ik nu haar reacties ook een stuk beter. Bovendien heeft wat ik over haar te weten ben gekomen haar alleen een stuk dierbaarder voor me gemaakt. Ik kan dan ook niet wachten hoe ze zich verder zal ontwikkelen!

Verder was ik blij verrast met hoe de elven worden geportretteerd. Totaal niet volgens de norm als gracieuze wezens die vooral sereniteit en rust uitstralen. In deze serie zijn ze nog steeds prachtig om te zien, maar slagtanden? Dierlijke instincten? Heel anders dan ik tot nu toe ergens ben tegen gekomen en sowieso heel anders dan de elfiden in Een Hof van Doorns en Rozen. Me like! Ben benieuwd hoe dit zich in de toekomst gaat uitpakken!

Conclusie

Erfgenaam van Vuur bevat wederom een goed verteld verhaal dat deze keer focust op persoonlijke groei en keuzes maken. Iets wat niet helemaal in mijn straatje ligt. Desondanks was dit nog steeds een heerlijk boek om te lezen, wat met de onthullingen en de enkele actiescenes. Liefhebbers van Sarah J. Maas raad ik dan ook ten zeerste aan om te lezen hoe het verhaal van Cel verder gaat!

four-stars

Reading this book contributed to these challenges:

Geef een reactie

CommentLuv badge