Fandom Boekbox unboxing

Gepost op 23 april 2016 door Iris in Boekenpraat / 4 Comments

Tags: , , ,

Ongeveer een maand geleden werd heel boekenland blij verrast door de mededeling dat vanaf heden een Nederlandse boekbox beschikbaar zou zijn, namelijk Celebratebooks! Ook ik was super enthousiast bij het horen van het nieuws. Al een aantal jaar keek ik verlekkerd naar de unboxing van buitenlandse boekboxen. Wat zaten daar toch altijd leuke dingen in! Alleen vond ik de verzendkosten altijd te hoog om er ook eens eentje te bestellen. Maar door het bestaan van Celebratebooks zijn torenhoge verzendkosten nu van de baan en ik heb er dan ook meteen eentje besteld.

Voor diegenen die dit fenomeen nog niet kennen, een boekbox is een doos die je kan bestellen waarin naast een boek ook allerlei leuke (boekige) spulletjes zitten. Elke doos heeft een thema, dus wat erin zit wisselt elke keer. Bovendien weet je van tevoren niet welk boek je krijgt. Wel is het altijd een YA boek van een Nederlandse uitgever dat net uit is, om de kans dat je het al hebt te verkleinen.

Het thema van de eerste Celebratebooks was fandoms. Iets wat menig boekenliefhebber nauw aan het hart ligt, me included. Ik was dan ook heel benieuwd van welke fandoms spulletjes zouden zijn bijgesloten! Ook naar het boek natuurlijk, maar gezien de verschijningsdatum had ik wel een donkerbruin vermoeden welk boek het zou worden.

Unboxing

Gisteren was het dan zo ver: ik kon eindelijk mijn eerste Celebratebooks doos in mijn armen nemen! Ik heb er niet te lang mee geknuffeld, daarvoor was ik te nieuwsgierig. Jullie natuurlijk ook en dus volgt hier mijn unboxing!

Als ik de doos open doe zie ik een kaartje en piepschuim. Veel piepschuim. Uit het kijken naar andere unboxings weet ik dat ik het kaartje pas al laatst moet lezen. Er staat immers op wat er allemaal in zit. Dat wil ik natuurlijk liever te weten komen door alles uit te pakken , dat is het gedeelte van wat een boekbox zo leuk maakt!

Eerste cadeautje wat ik tegenkom en wat ik meteen super schattig en leuk vond was een muziekdoosje of hoe het ook heet met het deuntje van Harry Potter! Hoe vet is dat? Zal dan ook een heel speciaal plekje krijgen op mijn kamer.

Vervolgens een gave en zeer gedetailleerde Hunger games pin. Toegegeven, ik ben geen fan van deze serie – rent weg voor alle hooivorken – maar deze pin zal ik zeker gaan gebruiken! Denk erover om hem op een van mijn totebags te prikken. Dat zal zeer cool staan.

Daarna viel mijn oog op de altijd in het oog springende, leuke en handige sticky notes van Blossom Books. Die van mij zijn bijna op, dus was een welkome aanvulling! Oh en je kunt ze op dit moment, samen met een toffe tote bag en leuke magnetische boekenlegger ook winnen op Carpe Libra.

Dan vangt een gouden ketting mijn blik. De hanger kon ik echter niet thuisbrengen. Van welk fandom was deze afkomstig? Na even spieken bleek dit Harry Potter te zijn. Het is een Deathly Hallows ketting! Om eerlijk te zijn had ik op dat moment nog steeds geen idee wat het precies was. Nu, na wat googelen natuurlijk wel, maar ook al heb ik alle boeken gelezen, ik reken me ook niet echt tot dat fandom, dus vergeef ik het mezelf dat ik dit niet wist. De ketting zelf ziet er echt wel tof en van goede kwaliteit uit!

Ook werd ik getrakteerd op twee mooi ontworpen kaarten. Eentje met quote EN HANDTEKENING van Lauren Kate! Haar ken ik als schrijfster van de Fallen serie, waar ik tot nu toe alleen het eerste deel in een ver verleden van heb gelezen. Tijd om daar eens verandering in te brengen. De andere kaart is ontworpen door Emmy van Zon en Maan en er staan allemaal fandoms op, hoe toepasselijk J , inclusief een paar van mij favorieten! Nu alleen nog een plekje vinden om ze op te hangen 😀

Last but not least: het boek! Zoals ik eigenlijk al verwachte zat in dit boek Carry On van Rainbow Rowel, dat het verhaal verteld van het personage waarin de hoofdpersoon van Fangirl over…. Fangirlt! Hoe toepasselijk dus om dit boek te kiezen. Het is echter een stuk dikker dan ik dacht dat het zou zijn. Nog meer leesplezier dus. De recensie zien jullie vanzelf online komen!

Oh en er zaten ook nog een leuke boekenlegger van de Selection serie en een promotie boekenlegger van Celebtratebooks in en een postcard van de Bijzondere kinderen van mevrouw Peregrin in. Wat ben ik toch verwend geworden vandaag!

Conclusie

Was deze box het geld waard? JA! Alleen al voor het wachten, het raden en alle cadeautjes uit de box vissen vond ik het zeker de moeite waard. Wat ik er voor heb gekregen is ook in goede verhouding: een lekker dik boek en leuke snuisterijtjes. De volgende doos is dan ook meteen al besteld. Deze zal begin juli thuis bezorgd worden en heeft als onderwerp Reaching the Stars . Ben benieuwd of die me net zo goed gaat bevallen!

Wat vonden jullie van deze fandom boekbox?

4 responses to “Fandom Boekbox unboxing

Geef een reactie

CommentLuv badge