Fangirl | Rainbow Rowell

Gepost op 22 november 2016 door Iris in Boekrecensie / 0 Comments

Tags: , , , , , , , , ,

Fangirl | Rainbow RowellFangirl door Rainbow Rowell
Mijn waardering: four-stars
Vertaald door Jeannet Dekker
Pagina's: 453
ISBN: 9000342449
Uitgegeven door Van Goor, Best of YA, Unieboek | Het Spectrum | June 6th 2014
Genres: New Adult, Romantiek, Hedendaags
Bron: Gekocht
Goodreads

Cath is fan van Simon Snow, maar zo zijn er wel meer. Het enige verschil is dat een Simon Snow-fan zijn voor Cath net zo veel betekent als kunnen ademen voor de rest van de mensheid. Als Cath niet over Simon Snow leest, in boeken waarin hij de hoofdpersoon is of op forums, dan schrijft ze fanfictie of verkleedt ze zich als een van de personages uit de films.Tot nu toe was haar tweelingzus Wren net zo gek op Simon Snow, maar nu ze gaan studeren is het fangirlen er voor Wren wel een beetje af. Cath zal nu dus alleen door haar veelal fictieve leven moeten gaan. Maar is ze daar wel klaar voor? Haar nieuwe kamergenoot Reagan is in ieder geval vastbesloten om Cath een handje te helpen. Samen trekken ze ten strijde tegen veeleisende docenten, manische ouders en sluimerende verliefdheden en komt Cath erachter dat nerd zijn eigenlijk wel heel cool is.

Over de boeken van Rainbow Rowell heb ik al veel verschillende reacties gehoord. De een vond er niet zo veel aan, een ander prees haar de hemel in. Waar iedereen het eigenlijk wel over eens was, was dat haar verhalen anders dan anders zijn. Nu is het voor mij tijd om proef op de som te nemen en te kijken in welk kamp ik beland. Ik hoop het laatste natuurlijk. Het leek me dan ook het beste om haar boek Fangirl als eerste op te pakken. Daar moet ik me als mede fangirl vast en zeker in kunnen vinden!

Fangirl

Dit lukte zeker en het was ook meteen een van de PLUSPUNTEN van dit verhaal. Op een andere manier echter dan ik van tevoren had verwacht. Vanaf de eerste bladzijde voelde het namelijk alsof ik een aantal jaren terug de tijd in ging. Voor het eerst op kamers in een vreemde stad tussen allemaal vreemde mensen. Mijlenver van je vrienden en familie. Van het oude en vertrouwde. Voor Cath is het nog moeilijker aangezien ze helemaal niet goed is met nieuwe, onbekende situaties en personen.

Precies waar ik, die ook een overduidelijke muurbloem was en is, ook mee worstelde. Fijn om dan te lezen dat je niet de enige bent en ik kon me als geen ander dan ook voorstellen hoe het voor Cath moest aanvoelen. De onzekerheid. Al die nieuwe indrukken. Been there, done that en sindsdien ben ik alleen maar gegroeid als persoon zijnde. Ook al gaat het contact leggen met vreemden nog niet echt soepel 😉

Daarnaast toont Rainbow Rowell met Fangirl ook meteen dat ze een heerlijke schrijfstijl heeft en een goed doordacht plot kan bedenken. Een boek kan schrijven met goed uitwerkte personages die je gewoon tot diep in de nacht aan het boek gekluisterd houden omdat je gewoon wil weten hoe het afloopt. Omdat je geïnvesteerd bent in het verhaal en die paar uurtjes minder slaap er graag voor over hebt!

Wat me eigenlijk wel verbaasde was dat de soms lange stukken over Simon Snow die in dit boek waren verwerkt me niet echt interesseerden, terwijl het toch een belangrijk onderdeel is van het verhaal. Ik had gewoon verwacht dat ik me in deze stukken het meest zou kunnen vinden, als medefangirl. Het was echter het tegenovergestelde en op het laatst heb ik ze zelfs overgeslagen. Het concept deed me toch iets teveel aan HP denken en bovendien heeft Simon uiteindelijk zijn eigen verhaal gekregen in Carry On en daar wil ik natuurlijk geen spoilers over lezen 🙂

Nee, dan las ik veel liever over de romantische ontwikkelingen, want die waren gelukkig volop aanwezig. Ze waren bovendien van het langzame, smeulende soort, waardoor je het hele boek lang kon genieten. Hiermee bedoel ik de ‘eerst vrienden wat uitgroeit tot’…. Me likey!

Conclusie

Fangirl is een heel leuk boek dat me terugbracht naar mijn studententijd, niet dat die zolang geleden is.. :P. Het beschrijft herkenbare situaties op een leuke manier en door de schrijfstijl van Rainbow Rowell ga je helemaal op in het verhaal. Kortom: Dit is een heerlijk boek voor iedereen die studeert, heeft gestudeerd of gaat studeren. Voor iedereen die ergens helemaal fan van is of totaal opgaat met het beoefenen van zijn of haar hobby. Eigenlijk voor iedereen dus 🙂

four-stars

Reading this book contributed to these challenges:

Geef een reactie

CommentLuv badge