Winactie: WIN ÉÉN van mijn favoriete Engelse boeken

Gepost op 1 april 2016 door Iris in Winacties / 33 Comments

Tags: , , , , , , , , , ,

Zoals ik vanmorgen al had aangekondigd: hier is ie dan! De eerste winactie om mijn feestmaand in te luiden! Om mijn trouwe volgers en bezoekers te bedanken, geef ik één van mijn favoriete Engelse boeken weg. Om jullie zo ook de kans te geven om de boeken die me in het eerste jaar van mijn blogperiode op enige manier dan ook hebben geraakt, zelf te mogen ervaren. Aangezien ik zelf echter heeeeeel slecht ben in het kiezen van een duidelijke favoriet, laat ik de keuze dan ook aan jullie over!

Ik heb namelijk drie boeken gekozen waaruit de gelukkige winnaar mag kiezen! Dit zijn Destiny Binds van Tammy Blackwell, Red Queen van Victioria Aveyard en Storm van Brigid Kemmerer. Om de keuze iets makkelijker te maken zal ik kort even aangeven waar de boeken om gaan en waarom ze mijn hart hebben veroverd.

Destiny Binds

Scout Donovan is a girl who believes in rules, logic, and her lifelong love of Charlie Hagan. Alex Cole believes in destiny, magic, and Scout. When Alex introduces Scout to the world of Shifters, men who change into wolves or coyotes during the full moon and Seers, women who can see your most private thoughts and emotions with a mere touch, the knowledge changes everything and everyone Scout thought she knew.

Destiny Binds is het begin van een van mijn favoriete series. Ik ben dol, maar dan ook echt dol op Scott. Ze is zo’n geweldig personage en heeft de beste droge humor ooit! Reken er maar op dat jij je prima zal vermaken tijdens het lezen! Verder heeft Tammy Blackwell een pakkende en heerlijke schrijfstijl en slaagt ze er in om je keer op keer te verrassen door het verhaal steeds een andere, onverwachte wending te geven! Dit boek heeft spanning, romantiek en bovennatuurlijke elementen, op een meesterlijke wijze samengesmolten tot een geweldig geheel. Wat wil je nog meer?

Nog aan het twijfelen? Lees dan mijn recensie!

Red Queen

Graceling meets The Selection in debut novelist Victoria Aveyard’s sweeping tale of seventeen-year-old Mare, a common girl whose once-latent magical power draws her into the dangerous intrigue of the king’s palace. Will her power save her or condemn her?

Mare Barrow’s world is divided by blood–those with common, Red blood serve the Silver- blooded elite, who are gifted with superhuman abilities. Mare is a Red, scraping by as a thief in a poor, rural village, until a twist of fate throws her in front of the Silver court. Before the king, princes, and all the nobles, she discovers she has an ability of her own.

To cover up this impossibility, the king forces her to play the role of a lost Silver princess and betroths her to one of his own sons. As Mare is drawn further into the Silver world, she risks everything and uses her new position to help the Scarlet Guard–a growing Red rebellion–even as her heart tugs her in an impossible direction. One wrong move can lead to her death, but in the dangerous game she plays, the only certainty is betrayal.

De meeste mensen hebben ondertussen wel van dit boek gehoord. Het heeft heel wat boekbloggers, -tubers en lezers voor zich weten te winnen, waaronder ikzelf. Van tevoren was ik een beetje sceptisch, dystopie heb ik een haat / liefde verhouding mee, maar Victoria Aveyard wist me in een mum van tijd voor zich te winnen. Red Queen is een super verhaal, geschreven in een goed uitgedokterde wereld en laat je met je mond vol tanden achter. Totaal verbijsterd en honderd-en-één emoties tegelijk voelend. Wow, het lezen van dit boek was echt een belevenis!

Nog aan het twijfelen? Lees dan mijn recensie!

Storm

Earth, Fire, Air, Water – they have more power than you dream.

Ever since her ex-boyfriend spread those lies about her, Becca Chandler is suddenly getting all the guys—all the ones she doesn’t want. Then she saves Chris Merrick from a beating in the school parking lot. Chris is different. Way different: he can control water—just like his brothers can control fire, wind, and earth. They’re powerful. Dangerous. Marked for death.

And now that she knows the truth, so is Becca.

Secrets are hard to keep when your life’s at stake. When Hunter, the mysterious new kid around school, turns up with a talent for being in the wrong place at the right time, Becca thinks she can trust him. But then Hunter goes head-to-head with Chris, and Becca wonders who’s hiding the most dangerous truth of all.

The storm is coming . . .

 • Vier hele knappe broers? Check.
 • Coole manier van beheersen van de elementen? Check.
 • Goed geschreven verhaal? Check.
 • Vrouwelijk hoofdpersonage dat geen problemen heeft om zelf dingen aan te pakken? Check.

Zo kan ik nog wel even doorgaan met aangeven waarom dit boek tot mijn favorieten behoord. Vanaf de eerste bladzijde slaagde Brigid Kemmerer er in me mee te nemen op een spannend avontuur in de wereld van de elementals. Spanning en actie zijn volop te vinden in dit eerste deel van de geweldige Elemental serie, met natuurlijk de nodige dosis romantiek en vier heerlijke broers. Echt een aanrader!

Nog aan het twijfelen? Lees dan mijn recensie!

Winnen?

Oké, dit zijn dus de kandidaten, maar hoe kun je nu een van mijn favoriete Engelse boeken winnen? Heel simpel: Mij volgen natuurlijk, via Bloglovin of mail! Het is immers een actie om mijn trouwe volgers te bedanken. Wees niet ongerust, ook nieuwe volgers mogen meedoen hoor!

Verder ben ik heel nieuwsgierig naar het antwoord op de volgende vraag: Welk boek heeft jullie het afgelopen jaar het meest geraakt? Zichzelf onmiddellijk tot favoriet bevorderd? Laat het weten in een reactie. Ik ben namelijk altijd op zoek naar nieuw leesvoer!

Om extra kans te maken kun je deze actie één keer per dag delen op Twitter, mijn Facebook pagina een bezoekje brengen (en hopelijk ook liken) of door me te volgen op Instagram.

Veel succes en may the odds be ever in your favor!

De Kleine Lettertjes

 • Kans maken op één van deze drie boeken? Vul dan de onderstaande Rafflecopter in! Alleen dan maak je kans!
 • Voor de duidelijkheid: je mag uit ÉÉN (1) van deze drie boeken kiezen.
 • Het kan even duren voor je reactie verschijnt, ik moet hem eerst goedkeuren.
 • Iedereen woonachtig in Nederland en België mag meedoen!
 • Minderjarig? Vraag je ouders of voogd om toestemming!
 • Deze winactie loopt van vrijdag 1 april tot vrijdag 15 april 2016.
 • In de dagen erna zal ik de winnaar bekend maken en contact met hem of haar opnemen.
 • Boeken worden via Bookdepo besteld, dus kan helaas even duren voordat je prijs binnen is

a Rafflecopter giveaway

33 responses to “Winactie: WIN ÉÉN van mijn favoriete Engelse boeken

 1. Astrid

  Mijn favoriete boek van het afgelopen jaar was met dik op een Ga voor mij van J. Lynn! Maar zag dat je die al gelezen hebt, dus geen nieuwe tip voor jou, maar je vraagt om de favoriet dus kan je geen andere geven dan dit boek.

 2. Sylvia

  Dit blijft een moeilijke vraag, maar wel leuk om over na te denken. Ik heb gekeken naar alle boeken die ik in 2015 heb gelezen en heb besloten boek(en) te kiezen van auteurs waar ik nog niets van had gelezen (dus niet mijn favoriete auteurs en dus vervolg delen in series). Voor fantasy ga ik voor Allerzielen van Deborah Harkness, roman De celliste van Portofino van Alyson Richman en YA thriller Oog om oog van Buddy Tegenbosch. Dit is een beetje vals spelen, dus van deze drie ga ik voor (iene miene mutte) Allerzielen.

  • Haha, op die manier kies ik meestal ook mijn favorieten als het echt moed 😉
   Allerzielen staat ook nog op mijn lijst om te lezen. Heel veel goeds over dit boek gehoord!

 3. Wauw! Deze actie is echt geweldig!
  Ik heb dit jaar het boek Mijn bonzend hart gelezen ban Alf Kjetil Walgermo. Het heeft me héél hard aangegrepen omdat het gaat over een meisje met een hartaandoening. Wat het verhaal wel anders maakt, is het feit dat zij hier eerst niets van weet en de gebreken ondervindt, zonder te weten waardoor. De emoties zijn goed weergegeven en ik heb zelf een traantje moeten wegpinken omdat het zo puur is geschreven. Het kan al gelezen worden van 14 jaar, maar zelf als zestienjarige is dat boek echt een aanrader. Mede omdat deze aandoening gevoelig ligt, was het een moeilijk verhaal, maar dat maakt het net zo mooi!
  Je hart wordt gebroken, maar ook weer geheeld!

  Oké, dat was dus het ‘zakelijke’ gedeelte haha! Ik vind de actie echt geweldig. Maar ik weet niet of ik voor Destiny Binds of Storm zou gaan. Shit. Eigenlijk spreekt het eerste boek me het meeste aan, maar het derde is wel met knappe jongens……… Aaaargh! Hm, ik denk dat ik toch het liefste Destiny Binds zou willen winnen dan 😉

  Voor de rest denk ik dat ik het formulier heb ingevuld! 🙂

  • Ooh ook al zoveel goeds over dat boek gehoord, staat dan ook al op mijn TBR te pronken. Hoop wel dat ik er dit jaar nog aan toe kom om hem te lezen 🙂

 4. Wat een leuke winactie Iris, ik doe zeker mee! Ik ga voor het boek Storm, omdat ik écht heel fan ben van verhalen die de vier elementen bevatten.
  Mijn favoriete boek van het afgelopen jaar was denk ik de hele Touching Juliette serie. Wauw, wat was ik verrast door die serie. En ja, Warner *zwijmel*.
  Rowan heeft onlangs Gezonde(re) frambozenmuffins met hazelnoten geplaatst…My Profile

  • Oh goeie keuze! Maar dat kan ik van elk boek in deze lijst zeggen 😉
   Touching Julliete…. heeft me nog niet weten over te halen. Ik heb weliswaar pas één boek gelezen, maar dat wist nog geen duidelijke indruk achter te laten.
   Uhm, komt Warner ook in het eerste deel voor? Ben een ramp als gaat om namen van personages 😉

 5. Gaaf, ik doe mee! Als ik één favoriet boek uit moet lichten, ga ik voor Sea of Tranquility van Katja Millay. In Nederland compleet onbekend, maar mijn god, wat. Een. Verhaal. En stiekem vind ik ACOTAR, The Wrath and the Dawn en Duizend stukjes van jou ook geweldig <3
  Lisa heeft onlangs Boeken om naar uit te kijken (april) geplaatst…My Profile

  • Oh the Sea of Tranquility had je me op Twitter al aangeraden, staat dan ook al op mijn TBR. Lijkt me zo’n interessant verhaal! En Wrath of the Dawn heb ik net toegevoegd, kende ik nog niet, maar beloofd ook veel goeds 🙂

 6. Oeh mooi rijtje hoor 🙂
  Ik ga voor waar het licht is van Jennifer Niven. Dat boek heeft mij enorm geraakt. Van 2016 is het tot nu toe a court of thorns and roses.
  Dus dat zijn zeker mijn aanraders!

  • Oh Acotar is geweldig! Ben helemaal verliefd op de verhalen van Sarah J. Maas! Ben nu bezig in haar andere serie, die net zo goed is geschreven 🙂
   Waar het licht is heb ik wel al in huis, maar moet ik nog lezen. Ben benieuwd! Zoveel goeds over dit boek gehoord 🙂

 7. sandra

  Ik heb al heel veel gehoord over Red Queen, dat is het boek wat ik het liefste zou winnenn. Het afgelopen jaar heb ik The Fault in Our Stars me echt diep geraakt en gaan behoren bij mijn favoriete boeken

  • Dat boek wil ik ook nog eens lezen! Weet echter nu al dat ik het niet droog zal houden en heb het om die reden het lezen uitgesteld. Nog niet echt tijd en zin gehad in een potje huilen 😉

 8. Ik heb het ingevuld, hoop alleen dat het goed is doorgekomen (ik mis iets van een verzendknop?). Anyway, lastige vraag. Ik vind altijd alle boeken wel iets goeds hebben, en kan daar dan heel enthousiast over zijn. Het boek dat me denk ik het meeste verrast heeft is Pogingen iets van het leven te maken door Hendrik Groen. Ik begon eigenlijk aan dat boek met hele lage verwachtingen, maar vond het superleuk, toch ook wel een beetje aangrijpend en goed doordacht!

  • Jup, alles is goed doorgekomen, je hebt een reactie achter gelaten en volgt mijn blog. Of je heb je nog meer gedaan? Bij een Rafflecopter hoef je alleen aan te geven dat je alles hebt gedaan door op het vinkje rechtsonder te klikken per optie. (hoop dat dit duidelijk is 😉 )

   Ik twijfel nog of ik Hendrik ga op pakken. Het is normaal gesproken niet echt een boek dat in mijn straatje past, maar iedereen geeft aan dat het zo’n leuk boek is…

 9. Henrieke Hommersom

  Mijn beste boek van het afgelopen jaar is A Clash of Kings uit de serie A Song Of Ice and Fire. Ik was begonnen deze boeken te lezen omdat ik zulke mooie verhalen hoorde over de serie Game of Thrones en het mij toch erg tegenviel. De boekenserie vind ik dus wel fantastisch goed en ben ik in een enorm tempo doorheen gegaan.
  A Clash of Kings vond ik hierin veruit het beste; een boeiend en strategisch verhaal.

  Van bovenstaande drie boeken lijkt Destiny Binds mij het leukst (ik noteer hem alvast in mijn enorme nog te lezen lijst).

  • Voor mij is deze serie helaas niet weg gelegd, ik ben halverwege gekomen voordat ik de moet opgaf. Te veel personages en politiek gekonkel zijn niet mijn ding. Dan ga ik alles en iedereen door elkaar halen 😉

   Goede keuze, maar dat kan ik eigenlijk bij elk boek zeggen 😉

   P.S. Als je mee wil doen aan de giveaway dien je de Rafflecopter in te vullen, anders wordt je niet meegenomen en zag je nog niet bij de inzendingen staan

 10. Jet

  AN EMBER IN THE ASHES! Geen twijfel mogelijk! Eigenlijk niet dit jaar, maar vlak voor de jaarwisseling, haha! Duizend stukjes van jou heb ik afgelopen week uitgelezen, en ook die is één van mijn favorieten geworden. Dan hebben we ook nog Miss Peregrine’s Peculiar Children, die trilogie heeft óók een plaatsje bij mijn favorieten verdiend. Een hoop goede boeken gelezen, de laatste tijd! Ik zou supergraag Red Queen willen winnen, omdat ik er zoveel goeds over hoor, omdat hij een mooie cover heeft, omdat het verhaal me geweldig lijkt, en omdat een klasgenootje me uitlacht omdat ik het nog niet gelezen heb. 🙂
  Jet heeft onlangs De Hobbit – J.R.R. Tolkien geplaatst…My Profile

  • Wow een klasgenootje dat je uitlacht omdat je het boek nog niet hebt gelezen? Is dat niet een beetje… te? Oké het is een fantastisch boek, maar het is uiteindelijk maar een boek?
   Ember in the Ashes en Miss Peregrine’s Children staan allebei nog op mijn wishlist! Hoop ze dit jaar te kunnen omarmen 😉

 11. Oei, uit jouw rijtje een boek kiezen dat me het meeste aanspreekt dat lukte nog net. Uit een heel jaar slechts één favoriet kiezen is wel héél erg moeilijk. Die vraag omzeil ik meestal door mijn favorieten per genre te vermelden of door een top 3, 5 of 10 te tonen. 😉 Ik denk dat ik dan toch maar voor …. (dilemma: De Reiziger – Rode Letters – De Reiziger – Rode Letters … ) De Reiziger van Diana Gabaldon kies.

  • Ja ik normaal gesproken ook. Ik vind het een verschrikkelijke vraag. Heb de schade voor jullie al een beetje proberen in te perken door het afgelopen jaar te kiezen, maar ik geef een van mijn favoriete boeken natuurlijk niet zo maar weg 😉 !

Geef een reactie

CommentLuv badge