Win één van mijn favoriete Nederlandse boeken!

Gepost op 30 april 2016 door Iris in Winacties / 20 Comments

Tags: , , , , , , , , , , ,

Verwachtingsvolle volgers van mijn blog hadden het zich misschien al afgevraagd: had Iris niet een winactie voor zowel Engelse als Nederlandse boeken beloofd? De Engelse is ondertussen al geweest, maar waar blijft dan toch de Nederlandse, april is immers bijna voorbij? Wees niet bang, want hier is ie dan! Hier is de beloofde winactie waarbij je een van mijn favoriete Nederlandse boeken van het afgelopen blogjaar kunt winnen. Op een betere manier kan ik deze leuke feestmaand niet afsluiten, of wel?

De drie boeken die mijn hart het meest wisten te veroveren en waar de gelukkige winnaar uit mag kiezen zijn Verkikkerd van Lisette Jonkman, Stad van Beenderen van Cassandra Clare en Penryn & Het Einde der dagen van Susan Ee. Om de keuze iets gemakkelijker te maken, zal ik wederom kort aangeven waar de boeken over gaan en waarom ik iedereen op het hart kan drukken om ze vooral ook te lezen.

Verkikkerd

Lucy verheugt zich op een studententijd zonder haar ouders en hoogbegaafde zusje. Tot haar grote afschuw komt ze terecht op de campus, in een huis vol nerds. Denk maar niet dat ze ook maar iets met haar huisgenoten te maken wil hebben! Vooral niet met die lange, blonde jongen die twee kamers verderop woont. Waar kent ze hem toch van? En waarom krijgt ze het zo warm van hem? Ze valt toch zeker niet op nerds…

Verkikkerd was een ontzettend leuke verrassing. Van tevoren wist ik niet dat ik in dit boek het leukste studentenhuis van Nederland zou leren kennen, ook al denkt Lucy, de hoofdpersoon, daar in eerste instantie heeeel anders over. Het zit vol herkenbare studentenleven- en volwassen-wordt-momenten EN bevat de hilarische humor van Lisette Jonkman! Een zeker pannenkoekincident heeft het me zelfs een tijdje onmogelijk gemaakt om verder te lezen. Zo hard was ik aan het lachen! De overheerlijke personages zijn de slagroom op de taart, waardoor dit boek zich een plaatsje wist te veroveren in mijn top drie boeken van afgelopen blogjaar. Zeker de moeite van het lezen waard!

Nog aan het twijfelen? Lees dan mijn recensie!

Stad van Beenderen

De vijftienjarige Clary woont met haar moeder in New York. Wanneer deze ontvoerd wordt, komt Clary achter het familiegeheim: haar moeder behoorde ooit tot een groep demonenjagers. Langzaamaan lukt het Clary om tot die wereld door te dringen. Maar de wereld van de demonenjagers is verscheurd. Zal het Clary en haar vrienden lukken om haar moeder te redden?

Stad van Beenderen was het niet echt voor mij de eerste keer dat ik dit boek las. Echter door de plannen om van deze serie een televisieserie te maken kwam de ene na de andere leuke quote langs en begon het bij mij te kriebelen. Zou het volgende deel me misschien wel overhalen? Bewijzen dat dit toch een leuke serie is?

Voordat ik die proef op de som nam besloot ik om me nog een keer door Stad van Beenderen heen te worstelen, want ik was ondertussen een heleboel vergeten en ik wilde met een vers geheugen aan het volgende boek beginnen. Tot mijn grote verbazing bleven de afkeer en tegenzin uit en merkte ik dat ik met steeds meer plezier de bladzijdes van dit boek omsloeg. Ik was om! Nu kon ik me opeens wel helemaal in het verhaal verdiepen. Voelde ik een connectie met de personages, viel ik als een blok voor Jace en werd ik helemaal verliefd op de wereld die Cassandra Clare heeft geschapen met zijn Shadowhunters, vampiers en wat niet meer. Het verhaal was opeens super mysterieus en heerlijk spannend in plaats van saai en oninteressant. Het was een regelrechte page turner geworden, die ik iedereen kan aanbevelen. Wat was ik blij dat ik besloot om het nog een keer te lezen!

Nog aan het twijfelen? Lees dan mijn recensie!

Penryn & Het Einde der dagen

De engelen van de apocalyps hebben de macht overgenomen in de wereld, en het is een chaos. Overdag schuimen bendes de straten af, ’s nachts heersen angst en bijgeloof. Wanneer Penryns kleine zusje door gewelddadige engelen wordt ontvoerd, grijpt Penryn in: ze zal alles doen om haar zusje terug te krijgen.

Maar daar heeft ze hulp voor nodig… en die hulp komt uitgerekend van Raffe, een engel zonder vleugels…

Penryn en Raffe zijn vijanden, maar samen ondernemen ze de gevaarlijke tocht naar het hoofdkwartier van de engelen. Waar is Penryns zusje? En kan Raffe ooit zijn vleugels terugkrijgen?

Door Lisa van Leave No Story Behind werd ik op deze serie gewezen. Zij was zo enthousiast over de boeken dat ik besloot om ook maar eens Penryn & Het einde der dagen op te pakken. Om vervolgens helemaal te begrijpen waarom Lisa mij niet vaak genoeg kon benadrukken hoe geweldig deze serie is, want wat was dit eerste deel al fantastisch! Het is lang geleden dat ik zo’n ijzersterk, spannend en op sommige momenten luguber en hartbrekend verhaal heb gelezen dat me vanaf de eerste bladzijde vastpakte.

Penryn is een andere reden waarom ik dol op dit boek ben geworden. Ondanks alle tegenslagen en de moedeloosheid van haar situatie geeft ze niet op, maar baant ze zich er gewoon een weg doorheen. Alleen maar omdat ze alles voor haar familie over heeft. Daar zouden meer mensen een voorbeeld aan mogen nemen! De aanwezigheid van Raffe maakte dit verhaal compleet, zij het op een manier die ik verwacht had en die me meteen deed smachten naar het volgende deel.

Doe net als ik en luister naar Lisa’s wijze raad als het om deze serie gaat (oftewel lees hem!) en alles komt goed 🙂

Nog aan het twijfelen? Lees dan mijn recensie!

WINNEN?

Oké, dit zijn dus de kandidaten, maar hoe kun je nu een van mijn favoriete Nederlandstalige boeken winnen? Heel simpel: Mij volgen natuurlijk, via Bloglovin of mail! Het is immers een actie om mijn trouwe volgers te bedanken. Wees niet ongerust, ook nieuwe volgers mogen meedoen hoor!

Verder ben ik heel nieuwsgierig naar het antwoord op de volgende vraag: Naar welk boek kijken jullie komend jaar het meest uit om te lezen? Welk boek is al gepre-orderd ? Ben je de dagen voor af aan het tellen? Ik ben zeer benieuwd!

Om extra kans te maken kun je deze actie één keer per dag delen op Twitter, mijn Facebook pagina een bezoekje brengen (en hopelijk ook liken) of door me te volgen op Instagram.

VEEL SUCCES EN MAY THE ODDS BE EVER IN YOUR FAVOR!

De Kleine Lettertjes
 • Kans maken op één van deze drie boeken? Vul dan de onderstaande Rafflecopter in! Alleen dan maak je kans!
 • Voor de duidelijkheid: je mag uit ÉÉN (1) van deze drie boeken kiezen.
 • Het kan even duren voor je reactie verschijnt, ik moet hem eerst goedkeuren.
 • Iedereen woonachtig in Nederland en België mag meedoen!
 • Minderjarig? Vraag je ouders of voogd om toestemming!
 • Deze winactie loopt van zaterdag 30 april tot zaterdag 14 mei 2016.
 • In de dagen erna zal ik de winnaar bekend maken en contact met hem of haar opnemen.
 • Het boek zal ik moeten bestellen, dus het kan helaas even duren voordat je prijs binnen is

a Rafflecopter giveaway

20 responses to “Win één van mijn favoriete Nederlandse boeken!

 1. Sylvia

  Ik kijk heel erg uit naar het tiende deel van de Sigma- serie van James Rollins, dacht dat hij vorig jaar al naar het Nederlands vertaald zou worden, maar hij is er nog niet, hoop zo dat hij dit jaar wordt uitgegeven! Zodra hij er is/ik weet dat hij komt wordt hij aangeschaft!
  Verder kijk ik echt super uit naar Riders van Veronica Rossi! En die is net vandaag binnen gekomen!!! Super leuk en fantastisch!

  Van jouw top drie heb ik alleen Verkikkerd gelezen, maar fantastisch boek, meteen daarna alle andere boeken van Lisette Jonkman gelezen!
  Je zegt over deze top drie, Nederlandstalige top drie, ik had verwacht dat het dan ook van Nederlandse (of Belgische) auteurs zou zijn, maar alleen Verkikkerd is oorspronkelijk Nederlands.
  De ander twee heb ik nog niet gelezen, maar lijken mij allebei leuk, ik kijk vooral uit naar het lezen van PENRYN & HET EINDE DER DAGEN! Deze lijkt mij echt bijzonder!

 2. Astrid

  Ik vind de boeken van Jennifer L. Armentrout (J. Lynn) echt super leuk! Pas is Val voor mij verschenen en begin augustus wordt Vurig het (zijdelings) vervolg op IJskoud verwacht! Spannend!
  Van deze top drie denk ik dat ik het meest benieuwd ben naar Penryn & Het Einde der dagen 😉

 3. Claudia

  Hoi hoi, mij lijkt verkikkerd een mooi boek!!!!!!!! Ik weet alleen bij god niet hoe ik een Rafflecopter moet invullen ????. Sorry……

 4. Ik ken geen van de drie boeken en het eerste is wel mijn genre maar ik twijfel toch of ik niet eens buiten mijn comfortzone moet gaan en voor boek 3 moet gaan. Ik heb iets met vleugels ook en ik vind de cover zo mooi. Ik kijk ook nog uit naar het nieuwste boek van Colleen Hoover (It Ends with Us).

 5. Het boek waar ik al enorm lang naar uitkijk, ben ik op dit moment eindelijk aan het lezen! En dat is Hof van Doorns en Rozen van Sarah J. Maas. Ik kocht hem op het YALFest en ben nu ongeveer op bladzijde 50 en het is echt superleuk!
  Echt een superleuke winactie weer, ik doe mee voor Angelfall want dat is ook zo’n boek dat ik al enorm lang wil lezen!
  Rowan heeft onlangs Capture My Week #3 geplaatst…My Profile

 6. Lyda

  Geen speciaal boek. Maar ik heb de eerste 2 delen gelezen van Angel Fall en wil graag het derde deel lezen. Ook kijk ik uit (dat is waar ook) naar het derde deel van De drie werelden.

 7. sandra

  Zonder twijfel Harry Potter and the Cursed Child. Maar ik ben dan ook al vanaf dag 1 Harry Potter fan in hart en nieren. Ik stond te dansen in de kamer toen ik hoorde dat er een nieuw boek uit kwam. Ik weet dat het het script is maar toch maakt het me zo ontzettend blij.

 8. Jet

  Leuuukk! Ik kijk vooral uit naar Tienduizend hemels boven jou van Claudia Gray en A Torch Against The Night van Sabaa Tahir. De eerste delen van deze series vond ik echt geweldig! Ik zie hierboven ook al dat iemand uitkijkt naar het laatste boek van Vanessa, en daar ben ik het ook helemaal mee eens!

 9. Ik kijk niet echt heel erg uit naar een boek. Maar als ik dan toch echt moet kiezen blijft het toch naar Colleen Hoover – Misschien nooit en Jennifer L. Armentrout – Vurig.

  En natuurlijk zou ik graag Cassandra Clare – Stad van Beenderen willen winnen 🙂
  Vind het echt super dat je dit organiseert :D!

 10. Henrieke Hommersom

  Ik kijk het meest uit naar Black Eyed Susans, deze ligt klaar om te lezen. Van Paulien Cornelisse zou ik ook De Verwarde Cavia graag lezen, omdat ik haar vorige boeken ook zo leuk vond.

 11. Ik kijk enorm hard uit naar het laatste deel in de Selfpub-reeks van Vanessa Gerrits! Ik heb eerst Tweedehands vleugels en Zilveren vleugels al gelezen en was er helemaal weg van. Op de één of andere manier ben ik verslaafd geraakt aan haar schrijfstijl en ik kan serieus niet wachten tot ze klaar is met het laatste deel, dat Verstrengelde vleugels heet. Ze schrijft echt zeer aangenaam en haar personages zijn leuk uitgewerkt, waardoor ik stiekem weer een nieuwe bookcrush heb gekregen.
  Aftellen dus!!

  Ook kijk ik enorm uit naar de dag waarop ik Stilte van Becca Fitzpatrick kan kopen omdat mijn lieve ouders per ongeluk het vierde deel hadden gegeven, maar ik moet lekker sparen 😉

  En OOO PENRYN & HET EINDE DER DAGEN lijkt me GEWELDIG!!!

  Super leuke winactie trouwens!

  • Dankje! De boeken van Vanessa staan ook nog op mijn lijstje. Volg haar blog al enige tijd en haar schrijfstijl spreekt me zeer aan, ben dan ook benieuwd naar haar boeken 😀

Geef een reactie

CommentLuv badge