Forbidden Forest | Tenaya Jayne

Gepost op 27 september 2016 door Iris in Boekrecensie / 0 Comments

Tags: , , , , , , , , , ,

Forbidden Forest | Tenaya JayneForbidden Forest door Tenaya Jayne
Mijn waardering: four-stars
Ook van deze auteur: Forest Fire
Serie: Legends of Regia #1
Mijn waardering voor de serie: two-stars
Ook in deze serie: Forest Fire
Pagina's: 236
ASIN: B009JVTLA6
Uitgegeven door Cold Fire Publishing, Self Published | September 29th 2012
Genres: New Adult, Bovennatuurlijk, Romantiek
Bron: Gekocht
Goodreads

Born in shame. Cast from society. Shape Shifter/Elf hybrid, Forest must fight for any respect she can get. Targeted in her youth by a vampire noble who placed an illegal slave mark on her, she is forced to obey him, no matter what.
Slipping the grip of her master and abandoning the prejudice of Regia, her native world, Forest takes a job on Earth, guarding the portal, using her skills as a warrior to enforce Regia's laws. Now, called home for a black ops mission, Forest must put aside her own prejudice to transport the vampire prince, Syrus, through enemy territory in a time of war.
Prince Syrus, mage and master of the Blood Kata, wants Forest more than he's ever wanted anything. In spite of their mutual mistrust, their attraction cannot be denied. Through the danger of their mission, and the secrets they both keep, it doesn't matter what they feel. Forest is forbidden.

Forbidden Forest en ik hadden een moeizame start, wat geheel aan mij te wijten was. De beschrijving, die ik maar één keer vluchtig had doorgelezen, wekte bij mij de indruk van een standaard paranormal romance. Daarom had ook niet de moeite genomen om namen te onthouden die in de blurb vermeld waren. Met als gevolg dat ik in het begin de personages door elkaar haalde en een van Forest’s meest gehate vijanden aanzag als de love interest. Waardoor ik haar reacties natuurlijk totaal niet begreep: dit was niet zoals het in een PNR hoort te gaan! Ze voelt zo’n grote haat voor hem, dat klopt gewoon niet. Waar is de onderlinge aantrekkingskracht? Hoe kan dit ooit goed komen? Het stoorde me zo erg dat ik zelfs overwoog om niet meer verder te lezen. Gelukkig had ik een helder moment en besloot om nogmaals de beschrijving te leven. Toen viel alles op zijn plek en werd dit een fantastisch verhaal om te lezen.

Waarom? Omdat ik toen eindelijk Syrus ontmoette. Syrus die zich snel tot een van mijn favoriete mannelijke hoofdpersonen ontpopte. Als hij toch eens in werkelijkheid zou bestaan *zeer diepe zucht* Hij heeft een enorme kracht in zich, maar is aan de andere kant ook kwetsbaar. Oprecht en o zo schattig als hij nieuwe dingen ontdekt, vooral als het gaat om spullen afkomstig van aarde. Dat hij er ook nog eens super knap uitziet is de slagroom op deze verrukkelijke taart. Minuten nadat ik hem tegen was gekomen, had hij me al helemaal om zijn vinger gewonden. En wee degene die hem wat aan wil doen!

Oh laten we vooral Forest niet vergeten. Ook zij is een geweldig personage om over te lezen. Ook al mag ze wel leren om tot tien, nee honderd te leren tellen, want man wat had ze toch een temperament! Iets te vurig op sommige momenten, maar begrijpelijk naarmate je meer over haar te weten komt. Toen haar geschiedenis eindelijk werd onthuld had ik toch wel een momentje nodig om het te verwerken, wat heeft ze allemaal wel niet moeten doorstaan… Ik bewonder Forest daarom des te meer voor het niet opgeven, maar doorgaan. Ze is een echte vechter en Syrus meer dan waard. Bovendien is het heerlijk om die twee te zien kibbelen ^^

Het verhaal was ook zeer pakkend. Vol actie en andere “warme” scenes. Af en toe sloeg de hitte zeker van het boek af! Dit ging zo door tot het einde, waarin ik verwachtte eindelijk wat rust te hebben. De laatste paar bladzijdes werkten daarnaartoe en…. BAM cliffhanger. En wat voor een ook! Eentje die ervoor zorgt dat ik het volgende deel ASAP wil lezen. Zo niet eerlijk als een auteur je op die manier achterlaat. Hoe kan Tenaya Jayne me dit aandoen? Ik moet het volgende deel NU lezen!

Laat ik vooral niet vergeten even de wereld te benoemen: een prachtig vormgegeven wereld, vol met bovennatuurlijke wezens en schitterende natuur. Zeer gedetailleerd beschreven, waardoor ik een haarscherp beeld van alle pracht en praal kon oproepen. Wie zou daar niet een poosje in willen verblijven?

Conclusie

Forbidden Forest is een goed geschreven boek dat gaat over twee geweldige personages. Personages die al het nodige hebben meegemaakt, maar desondanks blijven stralen. Hun verhaal zit vol spanning en avontuur, maar wees gewaarschuwd. Haal het volgende boek vast in huis, want niet kunnen doorlezen na DIE cliffhanger is een marteling, vertel ik je, een MARTELING!

four-stars

Geef een reactie

CommentLuv badge