Forest Fire | Tenaya Jayne

Gepost op 18 oktober 2016 door Iris in Boekrecensie / 0 Comments

Tags: , , , , , ,

Forest Fire | Tenaya JayneForest Fire door Tenaya Jayne
Mijn waardering: two-stars
Ook van deze auteur: Forbidden Forest
Serie: Legends of Regia #2
Mijn waardering voor de serie: two-stars
Pagina's: 226
ASIN: B00E2YR990
ISBN: 9780988275737
Uitgegeven door Cold Fire Publishing, Self Published | 30 Juli 2013
Genres: New Adult, Bovennatuurlijk, Romantiek
Bron: Booklending.com
Goodreads

Banished to Earth. Hunted by the queen's assassins. Forest must fight to find a way back to Regia. Lonely and brokenhearted, she waits for Syrus to break through her banishment.

Separated from Forest, Syrus lives his days in anguish, trapped in a portal that goes nowhere. While Regia's civil war ravages the land and the balance of power tips, the world will learn it's the Rune-dy pulling the strings.

Forest must face the horrifying secret of her origins and learn her father's identity. Attain her freedom through retribution and wage war inside her own heart. Will she be able to accept the gift Syrus offers, or will one mistake separate them forever?

Uhm… Dat was het? Dat was het vervolg waar ik zolang op heb zitten wachten? Het vervolg op Forbidden Forest dat met zo’n ongelooflijke cliffhanger eindigde? DAT? Waar is het mis gegaan? Waar is het verhaal gebleven waar ik met veel plezier over heb gelezen? En bovenal: Wat is er in godsnaam met Forest gebeurd? Ik had me zo op Forest Fire verheugd, maar uiteindelijk is het een grote teleurstelling geworden.

In het begin liep ik al tegen problemen aan, omdat de schrijfster de boel wilde rekken door eerst over allerlei andere personages wat te vertellen, voordat we bij Forest en Syrus aan belanden. Niet cool! Je laat iemand niet zolang wachten na zo’n zinderend einde. Geef op zijn minst wat hints hier en daar!. Het zorgt er alleen maar voor dat ongeduldige lezers (zoals ik) zeer gefrustreerd raken en geen al te warme gevoelens voor het boek gaan koesteren, laat staan voor de nieuwe personages.

Vervolgens leren we papa Forest kennen. De belangrijkste pief bij een of andere super machtige orde, die opeens na jaren afwezigheid blijkbaar veel van zijn dochter houdt. Oftewel, hij heeft plotseling alles voor haar over en is daarbij niet bang om zijn handen vuil te maken. Hij loste alles voor haar op en haalde de spanning uit het verhaal weg. Ik bedoel, wat is er nog om bang voor te zijn als pappie er is om je te redden? Niets dus, wat het verhaal op een gegeven moment voorspelbaar en saai maakte. Ik had veel meer gevechten, angstige momenten en actie verwacht! In plaats daarvan kreeg ik pappie die met zijn hand en macht zwaait en alles was gefixt. Whoopie me!

Forest herkende ik ook niet meer terug. Waar was de stoere heldin die wel even een paar vampieren uit de weg werkte? Die geen moeite had om haar leven voor anderen te geven, te vechten tot op de dood? Waar was die vrouw gebleven? In plaats daarvan was ik opgescheept met een schepsel dat ik niet uit kon staan. Een Forest die haar zelfvertrouwen helemaal kwijt was geraakt en continue wegliep van haar problemen. Ja, dat helpt echt als je dat doet! Het ergste nog was dat ze daardoor mijn Syrus meer dan eens kwetste. Grrrrrrr!

Normaal gesproken probeer ik als ik een minder positieve review schrijf nog iets goed te vinden. Iets wat ik leuk vond om over te lezen. Daar kan ik bij dit boek echter niet op komen. Oh wacht, hier en daar zijn nog wel wat vermakelijke quotes te vinden en Syrus moet niet vergeten worden. Dat maakte het lezen van dit boek toch nog wel een beetje de moeite waard.

Conclusie

Forest Fire voelde meer aan als een epiloog, waarin wordt beschreven hoe het elk personage vergaat na Forbidden Forest. Er gebeuren niet echt spannende dingen, aangezien pappie Forest blijkbaar voor alles een oplossing heeft. Forest zelf was verandert in iemand die ik niet wilde kennen, die de ene stomme fout na de andere maakte. Ik had zoveel meer verwacht van dit boek, maar mijn verwachtingen werden helaas niet waar gemaakt.

Lezen of Niet Lezen? Yay of Nay?
Hoe denk jij over Forest Fire?
two-stars

Geef een reactie

CommentLuv badge