Glass Frost | Liz DeJesus

Gepost op 13 december 2015 door Iris in Boekrecensie / 2 Comments

Tags: , , , , , , ,

Glass Frost | Liz DeJesusGlass Frost door Liz DeJesus
Mijn waardering: four-stars
Ook van deze auteur: First Frost, Shattered Frost
Serie: First Frost #2
Mijn waardering voor de serie: four-stars
Ook in deze serie: First Frost, Shattered Frost
Pagina's: 180
ASIN: B00YVE2SY2
ISBN: 9780692422090
Uitgegeven door Indie Gypsy | 3 Juni 2015
Genres: Young Adult, Romantiek, Fantasie
Bron: de auteur
Goodreads

When Cinderella's glass slipper is stolen, Queen Felicia sends her faithful steward Terrance to the real world to retrieve his love and witch-in-training, Bianca Frost. The power of the glass slipper, when paired with its mate, and in the wrong hands, could ruin the peace of Everafter. Bianca must gather every bit of magic she has learned in the past few weeks to find the slipper and protect her new love. Together, Bianca, Ming, Prince Ferdinand, and Terrance venture deep into the heart of Everafter to seek clues as to who has stolen the slipper and why. Along the way, they uncover what happened to the Seven Dwarves after Snow White married the prince, but also learn the awful risk of tampering with black magic and the high price that must be paid for magic, even when used for good. Bianca and Terrance s relationship is put to the test. Through the pain of suffering and loss, Bianca must determine if following her gallant boyfriend into his faraway world is in fact her heart's desire.

***Ik heb dit boek gratis en voor niks van de auteur ontvangen in ruil voor een eerlijke recensie. Dat heeft mijn mening over dit boek of de inhoud van deze recensie op geen enkele wijze beïnvloed.***

Opnieuw heeft Liz DeJesus met Glass Frost een super leuk boek geschreven. Een boek waarin sprookjes wederom tot leven komen. Waar ze weer een andere wending krijgen en waarin je eindelijk te weten komt wat er na hun happily ever after, of beter gezegd hun happily in Ever After, gebeurde. Wat helaas niet altijd is wat je graag had willen lezen, want niet iedereen blijkt een lang en gelukkig te hebben gekregen, ook al verdienden ze het wel…

Oftewel, wederom een zeer pakkend verhaal. Het had me vanaf het moment dat ik de eerste bladzijdes las al in zijn greep om me pas na de laatste letter weer los te laten. Het is gewoon leuk om te ontdekken welke sprookjes deze keer gebruikt worden. Welke sprookjes deze keer een twist krijgen waardoor je ze met geheel andere ogen gaat zien! Daarnaast heeft Liz DeJesus ook zo’n heerlijke schrijfstijl! Ze schrijft heel beschrijvend waardoor je geen enkele moeite hoeft te doen om het verhaal tot leven te wekken. Om je voor te stellen wat er allemaal gebeurd. Ook al wenste ik op sommige momenten dat het anders was. Ik hoef niet met talloze kikkers en slangen en weet ik niet allemaal voor engs geplaagd te worden, dank je 😉 !

Natuurlijk was het ook weer heerlijk om tijd door te brengen met Bianca, Ming, Terrance en natuurlijk mijn persoonlijke favoriet prins Ferdinand! Wat is hij toch een lekkere goofball! Met een ander woord kan ik hem gewoon niet omschrijven! Hoe simpel hij tegen de wereld kijkt…. Ik wou van harte dat ik dat ook nog kon!

Daarnaast wil ik Liz DeJesus een groot compliment geven voor de manier waarop ze Bianca en Ming neerzet in Glass Frost en eigenlijk ook in First Frost. Ter en prins Fer zijn afkomstig uit Ever After en voor hen gelden andere regels, maar de meiden gedragen zich echt zoals je van zeventienjarigen verwacht. Ze zoeken grenzen op en overschrijden ze. Ze zijn totaal niet bewust van het gevaar. Precies hoe hedendaagse pubers zich horen te gedragen 🙂

Oké, Bianca en Ming krijgen wel meer op hun bordje dan de gemiddelde jongere en het was dan ook leuk om te zien hoe ze daar op totaal verschillende manieren mee om gingen. Ming deinst terug en Bianca gaat onverschrokken verder. Zal wel de invloed van haar over- overgrootmoeder Snow White, oftewel Sneeuwwitje komen 🙂 Ik rolde in ieder geval niet met mijn ogen en moest bijna nergens om zuchten, een grote prestatie, want normaal gesproken heb ik heel weinig geduld voor dat soort fratsen!

Conclusie

Met Glass Frost heeft Liz DeJesus een opnieuw een heerlijk verhaal geschreven voor sprookjesliefhebbers. Ook anderen nodig ik graag uit om deze serie te proberen, want met Bianca en haar vrienden is het heerlijk vertoeven in Ever After!

Lezen of Niet Lezen? Yay of Nay?
Wat vind jij van Glass Frost?
four-stars

2 responses to “Glass Frost | Liz DeJesus

Geef een reactie

CommentLuv badge