Godin bij Vergissing | P.C. Cast

Gepost op 24 augustus 2016 door Iris in Boekrecensie / 2 Comments

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Godin bij Vergissing | P.C. CastGodin bij vergissing door P.C. Cast
Mijn waardering: four-stars
Ook van deze auteur: Verkozen, Godin uit vrije wil, Godin van nature
Vertaald door Niels van Eekelen
Serie: Partholon #1
Mijn waardering voor de serie: four-stars
Ook in deze serie: Godin uit vrije wil
Pagina's: 606
ISBN: 903471148X
Uitgegeven door HarperCollins Publishers, Harlequin | Januari 2013
Genres: Romantiek, Bovennatuurlijk, Adult, Gedaanteverwissellaars
Bron: Gekocht
Goodreads

Al heeft Shannon Parker als lerares Engels voor heel wat hete vuren gestaan, zelfs voor haar is het wat bizar om eerst op mysterieuze wijze te worden aangetrokken door een Keltische pot, dan met haar auto in een heftige storm verzeild te raken en door haar spiegelbeeld een vuurbal in gelokt te worden, om uiteindelijk geradbraakt wakker te worden in een andere wereld.
Een mythische wereld zonder auto's, computers of opstandige pubers, waarin ze van identiteit heeft geruild met ene Rhiannon - incarnatie van de godin Epona - die op het punt staat in het huwelijk te treden met... een centaur. Shannon mag dan altijd een paardenmeisje zijn geweest en, toegegeven, de centaur in kwestie is een zeer aantrekkelijk exemplaar, maar wat moet een simpel meisje uit Oklahoma nu met een half paard als echtgenoot?

Dit boek is niet geschikt voor jongeren onder de 18 jaar.

Een paar jaar geleden heb ik de gehele Partholon serie in het Engels gelezen en ik was er dol op. P.C. Cast had een hilarisch personage, een spannend verhaal en een op zijn zachtst gezegd interessante wereld gecreëerd, waar centaurs ook tot de bevolking hoorden. Toen ik dit boek enige tijd geleden op de boekenbeurs in Antwerpen tegen kwam, in het Nederlands, had ik dan ook meteen zin om alle boeken opnieuw te lezen.

Ergens was ik ook nieuwsgierig of het nu echt zoveel uitmaakt of je de Nederlandse of de Engelse versie leest. Of een vertaling nu echt zoveel invloed heeft op een verhaal, aangezien ik vanaf het begin een beetje worstelde met de boeken van Jennifer Probst en met het gebruik van de Nederlandse taal daarin. Die nieuwsgierigheid is wat me uiteindelijk heeft overgehaald om de Nederlandse versie in huis te halen. Nu kon ik eens een keer optimaal vergelijken.

Wat ben ik blij dat ik dit heb gedaan. Godin bij Vergissing in het Nederlands lezen was even heerlijk als haar Engelse zuster. Aangezien het een tijdje geleden was dat ik het boek had gelezen, was het wel weer even wennen aan Shannon en haar ratelen, want wat heeft ze toch altijd veel te vertellen! Deze eigenschap van haar was me duidelijk even ontschoten, anders had ik me wel voorbereid. Nu had ik het gevoel dat  mijn oren op een gegeven moment klapperden (figuurlijk natuurlijk 😉 ). Wat een waterval aan woorden en nog in een hoog tempo ook!

Gelukkig was ik hier wederom binnen mum van tijd aan gewend en kon ik me focussen op alle hilarische gedachten en gebeurtenissen die Shannon heeft, meemaakt en veroorzaakt. Ik heb dan ook zo vaak hardop zitten lachen tijdens dit verhaal. Ze is ook zo heerlijk sarcastisch en gevat! Truly one of a kind. Alleen al voor de prachtige quotes en oneliners is het meer dan de moeite waard om Godin bij Vergissing op te pakken. Geloof me, tijdens het lezen zal er continue een grote, brede grijns op je gezicht geplakt zijn! Een voorbeeld:

Ik knikte en gaf Carolan een ‘het is echt waar’ blik. Zijn ogen waren groot (en zijn mond hing een beetje open -maar het leek me onbeleefd daar iets over te zeggen) en hij keek Alanna aan alsof hij bang was dat ze in iets verschrikkelijks ging veranderen (in deze wereld weet je het maar nooit).

Het verhaal en de wereld waren even boeiend als ik me kon herinneren. Ik bedoel, hoe vaak lees je nu een boek waar centauren een rol in spelen? Bijna nooit toch? Afgezien van Percy Jackson, HP, Narnia en enkele mythes en sages kan ik me namelijk geen enkel verhaal voor de geest halen. Bovendien zijn het dan meestal minder belangrijke personages en leer je ze meestal niet echt kennen. ClanFinton (wel niet echt fan van zijn naam) is daarom een welkome verademing en dan bedoel ik niet alleen vanwege zijn looks 😉

Het verhaal zelf is ook lekker pakkend. Kwaadaardige wezens die de wereld veroveren. Hoe zal Shannon dit voorkomen? Hmm.. nu ik het zo lees, klinkt het een beetje cliché, maar ik verzeker je: dit boek is alles behalve dat! Want zal het Shannon wel lukken? Dat is iets waar ik gedurende het hele boek nooit zeker van was. De eerste keer dat ik het boek las natuurlijk, maar ook deze keer werd ik gewoon weer meegesleept! Oh, sommige momenten waren, om verschillende redenen, zo moeilijk om te lezen. Zorgden ervoor dat ik op het puntje van mijn stoel zat, bijna te bang was om de volgende bladzijde om te slaan. Zou alles nog wel goed komen? Zorg dan ook dat je genoeg tijd hebt om te lezen, want het is nogal moeilijk om weg te leggen 😉

Conclusie

Godin bij Vergissing is een heerlijk “experiment” geworden. Want Nederlands of Engels, het blijft een uniek, spannend en op de lachspieren werkend boek waar ik wederom van heb gegiecheld, gelachen en gesmuld. P.C. Cast heeft echt een wonderbaarlijke wereld gecreëerd met al die centauren en een heerlijk personage genaamd Shannon! Ik kan dit boek dan ook volmondig aanraden. Plezier gegarandeerd!

Yay of Nay? Lezen of Niet Lezen?
Hoe denk jij over Godin bij Vergissing?

four-stars

2 responses to “Godin bij Vergissing | P.C. Cast

  1. Ik vond dit echt een leuke reeks. Al moet ik misschien eerder zeggen dat ik de twee eerste delen uit de trilogie geweldig vond vermits Shannon echt een tof personage is. Het laatste deel sprak me daardoor iets minder aan.

    • Precies hetzelfde gevoel. Ik ben namelijk helemaal dol op Shannon en om dan ineens aan een ander personage te moeten wennen was een hele grote omschakeling. Ik vond Morrigan ook niet echt een leuk personage om over te lezen…

Geef een reactie

CommentLuv badge