Godin van Nature | P.C. Cast

Gepost op 30 maart 2017 door Iris in Boekrecensie / 0 Comments

Tags: , , , , , , , , , ,

Godin van Nature | P.C. CastGodin van nature door P.C. Cast
Mijn waardering: three-stars
Ook van deze auteur: Verkozen, Godin bij vergissing, Godin uit vrije wil
Vertaald door Niels van Eekelen
Pagina's: 414
ISBN: 9789034797261
Uitgegeven door HarperCollins Publishers, Harlequin | January 21st 2014
Genres: Adult, Humor, Romantiek, Fantasie, Mythologie
Bron: Gekocht
Goodreads

Zij, de incarnatie van een godin? No way! Morrigan mag dan altijd hebben geweten dat ze anders was dan haar oppervlakkige vriendinnen - zeg nu zelf, echt normaal is het niet als je stemmen hoort, vlammen uit je handen kunt laten komen en met bomen kunt praten - maar zoiets bizars heeft ze nog nooit gehoord. En dat wil wat zeggen, na alle absurde verhalen die haar grootouders haar hebben verteld over Partholon, de mythische wereld van haar moeder, Rhiannon.
Toch blijkt er geen woord van gelogen, wanneer Morrigan zich na een ijzingwekkende ervaring ineens in diezelfde parallelle wereld bevindt. In deze wereld zijn haar krachten als uitverkorene van de godin groter dan ze ooit voor mogelijk heeft gehouden, en blijkt er ook nog eens een beestachtig aantrekkelijke, eh... centaur naar haar gunsten te dingen.
Maar helemaal zonder twijfel is Morrigan niet. Want wie zegt haar dat de stem die ze steeds in haar hoofd hoort die van haar godin is, en niet van de duistere god Pryderi? Ze was er immers al vroeg voor gewaarschuwd dat hij haar in zijn macht wilde hebben. Als dat zo is, lukt het haar dan wél de verleiding van het kwaad te weerstaan en te kiezen voor het goede? Zelfs als dat betekent dat ze alles wat haar lief is zal verliezen?

Dit boek is niet geschikt voor jongeren onder de 18 jaar.

Na het lezen van Godin uit Vrije Wil had ik natuurlijk hartstikke veel zin om ook het laatste deel van deze serie, Godin van Nature te herlezen. Bovendien, voor een prijs van € 10,- kon ik hem wederom niet laten liggen. Uit mijn geheugen wist ik wel nog op te graven dat ik dit boek het minst leuke van de drie vond, omdat nu iemand anders in de hoofdrol schittert: Morrigan. En na twee boeken van de geweldige en hilarische Shannon kwam deze plotselinge wisseling koud op mijn dak aan. Er is natuurlijk niets mis met Morrigan, maar ze zit gewoon anders als Shannon in elkaar en daar moest ik de vorige keer heel erg aan wennen. Nu weet ik dit op voorhand en kan ik dan ook gewoon van het verhaal gaan genieten!

Godin van Nature

…Was wat she said…. In werkelijkheid klopte mijn uitspraak helaas niet. De reden dat ik de vorige keer dit boek minder leuk vond, was niet de wisseling van hoofdpersonage, maar Morrigan zelf. Wat een naïef, onnozel en dom wicht was dat. Wat een wereld van verschil met Shannon. Voor mij was ze gewoon onmogelijk om van te houden, daarvoor haalde ze gewoon teveel stommiteiten uit om vervolgens met de gebakken peren te zitten en luidkeels te klagen. Niet het soort personage waar ik veel geduld en liefde voor heb….

Oké, ik moet natuurlijk wel rekening houden met het feit dat ze nog een puber is. Dat ze net iets verschrikkelijk heeft gehoord en vervolgens nog grotere verschrikkingen over zich heen krijgt. Maar dan nog. Van iemand die opgevoed is door Coach en Mama Parker had ik meer verwacht, die zou toch beter moeten weten!

Morrigan overschaduwde dus een beetje het plezier van het lezen van Godin van Nature. Door haar greep dit boek me stukken minder dan de vorige twee delen en dat is ontzettend jammer. P.C. Cast heeft namelijk opnieuw een spannend verhaal te vertellen. Vol ontroerende en emotionele momenten waar de tranen over mijn wangen bingelden en natuurlijk met enige hilarische Shannon momenten. Echt wat een pracht van een vrouw is dat toch! En zo jammer dat dit het laatste boek is waarin ik van haar kan genieten 🙁

Tevens is het de laatste keer dat ik de wondere wereld van Partholon mag betreden, met zijn toffe centaurs. Ah ik ben echt dol op deze wereld en het was hartstikke leuk dat we nu een kijkje konden nemen in een ander gedeelte, met even toffe gebruiken en gewoontes. Oh wat zou ik zo graag eens een keer in levende lijven door deze wereld willen lopen. Al ben ik natuurlijk niet bereid om een mensenleven hiervoor op te offeren, dat is het me zeker niet waard. Dan maar hopen dat Epona zo vriendelijk is om me in mijn dromen een blik te geven op deze prachtige wereld 😉

Conclusie

Godin van Nature was wederom een goed in elkaar gezet verhaal waar ik van zou hebben genoten als Morrigan, onze hoofdpersoon, niet roet in het eten had gegooid. Ze liet zo veel eye-roll-waardig gedrag zien dat ik verbaasd ben dat mijn ogen niet pijn deden na het lezen. Gelukkig was Shannon er ‘to save the day’ en had P.C. Cast ook nog een paar tearjerking moments in petto, waardoor ik toch nog met een goed gevoel deze hele leuke serie afsloot. De eerste twee delen kan ik iedereen in ieder geval wel van harte aanraden!

three-stars

Reading this book contributed to these challenges:

Geef een reactie

CommentLuv badge