Greta and the Goblin King | Chloe Jacobs

Gepost op 23 september 2016 door Iris in Boekrecensie / 2 Comments

Tags: , , , , , , , , ,

Greta and the Goblin King | Chloe JacobsGreta and the Goblin King door Chloe Jacobs
Mijn waardering: two-stars
Serie: Mylena Chronicles #1
Mijn waardering voor de serie: two-stars
Pagina's: 400
ISBN: 1620610035
Uitgegeven door Entangled Publishing | November 13th 2012
Genres: Young Adult, Romantiek, Fantasie
Bron: Gekocht
Goodreads

While trying to save her brother from a witch’s fire four years ago, Greta was thrown in herself, falling through a portal to Mylena, a dangerous world where humans are the enemy and every ogre, ghoul, and goblin has a dark side that comes out with the eclipse.
To survive, Greta has hidden her humanity and taken the job of bounty hunter—and she’s good at what she does. So good, she’s caught the attention of Mylena’s young goblin king, the darkly enticing Isaac, who invades her dreams and undermines her will to escape.
But Greta’s not the only one looking to get out of Mylena. An ancient evil knows she’s the key to opening the portal, and with the next eclipse mere days away, every bloodthirsty creature in the realm is after her—including Isaac. If Greta fails, she and the lost boys of Mylena will die. If she succeeds, no world will be safe from what follows her back...

Ik begon aan Greta and the Goblin King in de veronderstelling dat dit een paranormale romance was. Om vervolgens geschokt te reageren toen ik erachter kwam dat het hoofdpersonage pas 17 jaar is. Wacht even dat is… Oef gelukkig, het is toch een Young Adult. Doordat ik echter op het verkeerde been was gebracht, had ik het gehele verhaal het gevoel dat er wat ontbrak. Dan heb ik het natuurlijk niet over “horizontale” scenes, maar over de overduidelijke chemie die personages in dat soort verhalen altijd hebben. Chemie die eigenlijk altijd dient te bestaan tussen een hoofdpersonage en een love interest. Die was echter helemaal niet te bekennen in dit boek, waardoor het op momenten… leeg aanvoelde.

Ook Greta zelf was verantwoordelijk voor het feit dat ik dit boek niet met beide armen omarmde. Zij is een van de meest onmogelijke, egoïstische, wantrouwige, etc., etc. personages die ik in tijden ben tegen gekomen. Ik was dan ook helemaal niet weg van haar. Helaas veranderde haar gedrag naarmate het boek vorderde niet genoeg om mij tevreden te stellen. Erger nog vond ik dat haar acties meestal het gevolg hadden dat ze Isaac pijn deden. Iets wat ik helemaal niet kon uitstaan!

Isaac is de Goblin King en, nooit gedacht dat ik dit zou schrijven, blijkbaar zijn goblins (in het Nederlands kobolden) HOT! Of in ieder geval dit exemplaar. Vanaf het eerste moment merk je al dat hij hoteldebotel is voor Greta. Hij doet echt alles voor haar. Een misstap die ik hem graag wil vergeven. Want heeft Greta dit ook door? Natuurlijk niet! Die houdt koppig vol dat het voor hem allemaal een spelletje is. Echt meid, waar is je vrouwelijke intuïtie gebleven?

Het verhaal zelf begon krachtig met veel actie en avontuur, maar de awesomeness factor daalde al snel. Uiteindelijk was ik opgescheept met het aanhoren van instructies aan een soort Lost Boys en nachtmerries waarin Greta er eindelijk in slaagt een hart door Isaac’s hart te steken (voor mij, zeer zeker niet voor haar!). Zes kleine jongens die tegen het kwaad vechten brachen me weer even bij de les. Alleen maar om diegene die dacht dat dat een goed idee zou zijn om iemand eens stevig de les te lezen. Daarna wist alleen het einde me nog een beetje te bekoren, maar niet genoeg om ook de volgende delen te gaan lezen. Sorry Isaac, maar hier scheiden onze paden.

Waar ik wel bewondering voor heb is de wereld die Chloe Jacobs heeft gecreëerd in Greta and the Goblin King. Hier en daar kom je verwijzingen naar sprookjes tegen, zoals Peter Pan en Hans en Grietje. Zo leuk om de favorieten uit je kindertijd weer tegen te komen. Daarnaast is het ook een vervloekte wereld vol magische en verschrikkelijke wezens, die voor de verandering eens een keer niet de slechteriken zijn. Een wereld waar het voor altijd winter is omdat mensen het kwade hebben binnen gelaten…. Klinkt bekend, niet 😉 ?

Conclusie

Greta and the Goblin King is een boek dat een van de verschrikkelijkste hoofdpersonages bevat waar ik ooit het ongenoegen had om te leren kennen en die mijn geliefde Isaac continue kwelde. Het verhaal was ook niet echt om over naar huis te schrijven. Saving grace was de world building, die op zijn zachtst gezegd zeer interessant was. Echter niet genoeg voor mij om verder te gaan.

two-stars

2 responses to “Greta and the Goblin King | Chloe Jacobs

  1. Goh, ik heb het gevoel dat ik een heeeeel ander boek heb gelezen. Ik heb werkelijk genoten van Greta and the Goblin King en ja, ook van Greta 😉
    Wat kunnen smaken dan verschillen hé! 🙂

    • Ja inderdaad! Had van tevoren jou recensie over dit boek gelezen en ik kon wat jij geschreven had ook niet terugvinden 😉
      Maar dat houdt het wel leuk 🙂

Geef een reactie

CommentLuv badge