#GrishaReadalong

Gepost op 30 september 2015 door Iris in Boekenpraat / 0 Comments

Tags: , , , , , ,

Oh, wat was ik enthousiast toen ik de nieuwsbrief van uitgeverij Blossom Books voor mijn neus kreeg. Ze organiseren een read-a-long in oktober! Niet zo maar een read-a-long, nee een GRISHA read-a-long! Hoe cool is dat? Natuurlijk aarzelde ik geen moment en besloot om er aan deel te nemen. In de bibliotheek hadden ze gelukkig de eerste twee delen staan en ik hoop dat tegen de tijd dat we beginnen deel 3 ook aanwezig is en anders… Kopen is natuurlijk ook een optie 😀

Voor diegenen die de Grisha nog niet kennen, even een verklaring voor mijn grote enthousiasme. De Grisha is een trilogie geschreven door Leigh Bardugo en gaat over Alina, wiens leven op haar kop wordt gezet wanneer ze vreemde krachten blijkt te bezitten. Ze moet haar oude leventje achterlaten en wordt lid van de Grisha: een elitekorps voor mensen met magie, onder leiding van de mysterieuze Duisterling. Dat is nog niet alles, haar ontwakende krachten zouden wel eens de redding voor Rivka kunnen betekenen…

Voeg hier een originele en goed in elkaar gezette wereld, intrigerende en veelzijdige personages, een geheel nieuwe taal bij en dan heb je de Grisha in een notendop. Althans, het eerste deel. Verder ben ik nog niet gekomen. Dat eerste deel was echter genoeg om me heeeeel enthousiast te maken over deze serie. Nu wordt het dus tijd om aan het volgende deel te beginnen. Zou dat net zo spannend en intrigrerend zijn? Om er weer in te komen en om met iedereen mee te kunnen praten zal ik Schim en Schaduw nog een keer lezen. Er is namelijk een heus schema opgesteld door de dames van Blossom Books:

  • Schim & Schaduw: donderdag 1 oktober – zondag 11 oktober
  • Dreiging & Duisternis: maandag 12 oktober – zondag 18 oktober
  • Val & Verlossing: maandag 19 oktober – zondag 25 oktober
  • Korte verhalen: maandag 26 oktober – zaterdag 31 oktober

Verder worden er nog tig leuke challenges, leessprints, praatsessie en winacties georganiseerd. De hoofdprijs is zelfs een meet en greet met de schrijfster, Leigh Bardugo! Wie wil dat nu niet? Het belooft in ieder geval een hele hoop plezier en ik kan dan ook niet wachten om te beginnen met het herlezen van Schim en Schaduw morgen.

Voor meer informatie, om deel te nemen en om een hele leuke kalender te scoren om alles wat er gaande is bij te houden kun je het beste naar de site van Blossombooks gaan.

Ik lees in ieder geval mee met de #Grishareadalong. Jij ook?

Geef een reactie

CommentLuv badge